Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2020 18:09

Παναθηναϊκός: Τέσσερα οικόπεδα στο Βοτανικό θα προτείνει ο δήμος στην ΚΑΕ

Γράφτηκε από τον
Παναθηναϊκός: Τέσσερα οικόπεδα στο Βοτανικό θα προτείνει ο δήμος στην ΚΑΕ

Η πρόταση τεσσάρων, διαφορετικών σημείων για τη χωροθέτηση του νέου μπασκετικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και το σύνολο του σχεδίου που θα τεθεί επί τάπητος απ’ τη δημοτική αρχή προς την πλευρά της ΚΑΕ και προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στη συνάντηση που θα γίνει το πρωί της Παρασκευής.

Το ραντεβού ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, παρουσία του ιδιοκτήτη του μπασκετικού "τριφυλλιού" Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή (18/12), ουσιαστικά "φιξαρίστηκε" προς τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Και είναι αλήθεια πως έπρεπε πρώτα να γίνει μία αρκετά μεγάλη "ζύμωση" από τον κύκλο των συνεργατών τους, διότι οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν ήταν και στο καλύτερο δυνατό... σημείο, μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες τον περασμένο Ιούνιο. Λίγες μέρες πριν τη συνέντευξη Τύπου του και την ανακοίνωση της αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Εκεί, όπου ουσιαστικά ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΚΑΕ από τον Κώστα Μπακογιάννη, ότι πλάνο με μπασκετικό γήπεδο εντός των ορίων της "Διπλής Ανάπλασης" του Βοτανικού δεν θα μπορούσε να υπάρξει, προκειμένου να μην "πειραχθεί" το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα.

Η συνάντηση -που θα πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού ορίου του ενός μήνα, όπως προέβλεπε και το MoU το οποίο υπέγραψαν στις 20 Νοεμβρίου, όλες οι εμπλεκόμενες με τη "Διπλή Ανάπλαση" πλευρές- προγραμματίζεται για τις 11 το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο με τη συμμετοχή και της πλευράς του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Η δε παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (παρότι ο ίδιος έχει ανακοινώσει από τις 9 Ιουνίου πως αποσύρεται απ’ τα κοινά της ομάδας) ήταν δεδομένη για δύο πολύ βασικούς λόγους:

Πρώτον, διότι δεν παύει να είναι ο ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΚΑΕ κι απ’ τη στιγμή που η ομάδα είναι προς πώληση, κάθε πιθανή εξέλιξη σε θέμα γηπέδου, αλλάζει και επηρεάζει την όποια συζήτηση μπορεί να γίνει με υποψήφιο αγοραστή.

Και δεύτερον, γιατί πολύ απλά είναι... Γιαννακόπουλος. Και η οικογένειά του αποτέλεσε για 40 χρόνια τεράστιο κεφάλαιο και σημείο αναφοράς της Ιστορίας του Παναθηναϊκού. Και δεν θα μπορούσε να "λείπει" από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, στο οποίο επηρεάζεται όλο το μέλλον του συλλόγου.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ

Το ζητούμενο λοιπόν, είναι το τι θα ειπωθεί ή για την ακρίβεια, τι θα προταθεί απ’ τη δημοτική αρχή προς την "πράσινη" ΚΑΕ για την ανέγερση (και) μπασκετικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού.

Και τέλος πάντων όλες εκείνες οι λεπτομέρειες του σχεδίου που έχει η πλευρά του δημάρχου και τόσο καιρό άκουγαν, αλλά δεν ενημερώνονταν σχετικά οι άνθρωποι του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Μπακογιάννης θα προτείνει προς την ΚΑΕ Παναθηναϊκός τέσσερα διαφορετικά οικόπεδα στην περιοχή του Βοτανικού που είτε είναι όμορα με τα όρια της "Διπλής Ανάπλασης", είτε βρίσκονται σε απόσταση μάξιμουμ 300 μέτρων.

Θα είναι πάντως και τα τέσσερα πολύ κοντά με όλο το υπόλοιπο complex των γηπεδικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και το ποδοσφαιρικό γήπεδο, δημιουργώντας μία συνολική "Παναθηναϊκή Πολιτεία".

ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Μαζί με τις προτάσεις για τη χωροθέτηση του μπασκετικού γηπέδου, ο δήμαρχος Αθηναίων, σκοπεύει να αναλύσει με τους συνεργάτες του και το νομικό πλαίσιο, αλλά κι όλες τις διαδικασίες που προτίθενται να ακολουθήσουν, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες προσφυγές κατά του μπασκετικού γηπέδου.

Επίσης, στην όλη κουβέντα θα "μπει" και το... βασικότερο όλων: Το πως προτίθεται ο δήμος να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση (και) του συγκεκριμένου έργου, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περί τα 25 με 30 εκατ. ευρώ, ενώ θα συζητηθούν κι άλλες λεπτομέρειες ως προς τη συνολική χρήση της μπασκετικής σάλας, τη χωρητικότητά της (οι 10.000 θέσεις που έχουν πέσει ήδη ως νούμερο, δεν φαίνεται να καλύπτουν την ΚΑΕ) κι οτιδήποτε αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο. Κι εκεί σίγουρα, θα λυθούν πολλές απορίες...

Πηγή: sport24.gr