Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2020 14:10

“GLOBE SOCCER AWARDS”: Κορυφαίοι Ρονάλντο και Φλικ

Γράφτηκε από τον

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, επικράτησε του Λιονέλ Μέσι και του Μοχάμεντ Σαλάχ στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, που διεξήχθη στο πλαίσιο των βραβείων Globe Soccer Awards.

Παράλληλα, καλύτερος προπονητής της χρονιάς, αναδείχθηκε ο Χάνσι Φλικ, ο οποίος κατέκτησε τα πάντα με την Μπάγερν Μονάχου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι της Αταλάντα.

«Το να είσαι εδώ με σπουδαίους πρωταθλητές, όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Ζεράρ Πικέ και ο Ικερ Κασίγιας, είναι καταπληκτικό», δήλωσε ο Ρονάλντο και πρόσθεσε: «Ο Ικερ είναι ένα απίστευτο παράδειγμα για όλους. Οταν προέκυψε το πρόβλημά του, μας έκανε να καταλάβουμε ότι πρέπει να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε. Είμαι 36 ετών, αλλά εξακολουθώ να αγαπώ το ποδόσφαιρο, την ζωή μου και την οικογένειά μου. Αυτό το βραβείο μου δίνει κίνητρο, είναι εκπληκτικό να συμμετέχω σε αυτήν την εκδήλωση, είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Ελπίζω ότι η πανδημία θα τελειώσει και του χρόνου θα είναι εδώ περισσότεροι άνθρωποι. Ευχαριστώ για το βραβείο είμαι πολύ χαρούμενος. Ελπίζω να μπορώ να συνεχίσω να παίζω για μερικά χρόνια». Ο CR&7 ρωτήθηκε και για τον υιό του που παίζει ποδόσφαιρο, αποκαλύπτοντας τις συμβουλές που του δίνει: «Θα δούμε εάν θα γίνει μεγάλος παίκτης. Ενίοτε πίνει αναψυκτικά και τρώει τσιπς. Αυτό με εκνευρίζει και το ξέρει. Είναι πολύ γρήγορος, αλλά ακόμη δεν ξέρει τίποτε. Του λέω διαρκώς, ότι πρέπει να εργάζεται σκληρά».

Ειδικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του, απονεμήθηκε στον εμβληματικό αρχηγό της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, ο οποίος αναρρώνει μετά τον τραυματισμό του και ανυπομονεί να επιστρέψει στα γήπεδα για να διεκδικήσει κι άλλους τίτλους.

«Αυτό το βραβείο είναι τιμή για εμένα», σχολίασε ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός και συνέχισε: « Ελπίζω να παίξω ακόμη για 3-4 χρόνια.Είχαμε μια δύσκολη χρονιά και όπως είπε ο πρόεδρος της FIFA, ελπίζω ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την ομαλότητα. Σας ευχαριστώ για αυτό το βραβείο».