Σάββατο, 09 Ιανουάριος 2021 15:29

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Οι αριθμοί της 15ης αγωνιστικής

Γράφτηκε από τον

Συναρπαστικό τέλος είχε ο 100ος αγώνας του πρωταθλήματος, με τον Ατρόμητο να νικά τον ΠΑΟΚ με 3-2 και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μένει δέκα βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, όπως σχετικά
αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Σημειώθηκαν 15 γκολ, με τα εννέα από αυτά να μπαίνουν σε δύο παιχνίδια. Σκόραραν οι μισές ακριβώς ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι ήδη η μοναδική ομάδα χωρίς απώλειες, αφού καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια της μέσα στο 2021. Οι αριθμοί της αγωνιστικής:
-200 συμμετοχές στη Super League συμπλήρωσε ο Δήμος Μπαξεβανίδης στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο 32χρονος αμυντικός έχει 186 με την Ξάνθη και 14 με τον Απόλλωνα. Οι παίκτες με 200 τουλάχιστον συμμετοχές στην κατηγορία ανέρχονται τώρα σε 521.
-150 ήττες στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής/Super League έφτασε ο Παναιτωλικός με αυτή που έκανε από την ΑΕΚ. Ήταν μάλιστα και η 100η του ήττα εκτός έδρας.
-100 επίσημους αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού συμπλήρωσε ο Ζοζέ Σα. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει 66 αγώνες στη Super League, τέσσερις στο Κύπελλο και 30 στα Κύπελλα Ευρώπης.
-100 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Super League συμπλήρωσε ο Μιχάλης Μπακάκης, αντιμετωπίζοντας την πρώτη του ομάδα και ομάδα του τόπου του, τον Παναιτωλικό.
-100 αγώνες στη Super League έφτασε ο Νίκολας Μαρτίνες, μπαίνοντας αλλαγή για το Βόλο στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Τους 44 τους έχει με τον Άρη, 42 με τον Παναιτωλικό και 14 με το Βόλο.
-100 συμμετοχές στην ενδεκάδα σε αγώνες της Super League συμπλήρωσε ο Μανώλης Τζανακάκης στον αγώνα του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ. Έχει άλλες εννέα συμμετοχές ως αλλαγή.
-7 Έλληνες στην ενδεκάδα του είχε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Παναιτωλικός, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Ήταν 21 Ιανουαρίου 2017 στον αγώνα Πανιώνιος - Παναιτωλικός 2-0.
-6 γκολ έφτασε στην καριέρα του στη Super League o Κώστας Γαλανόπουλος, με τα μισά από αυτά, τρία δηλαδή, να τα έχει πετύχει εναντίον του Παναιτωλικού.