Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2021 17:49

ΠΑΟΚ της ανατροπής (3-1 τον Βόλο) και τώρα «τελικός»! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΟΚ της ανατροπής (3-1 τον Βόλο) και τώρα «τελικός»! (βίντεο)

Ο ΠΑΟΚ… ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Βόλο, έφερε «τούμπα» το ματς (3-1) και θα πάει ήρεμος στον «τελικό» της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Με εμφάνιση… ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, και αφήνοντας στην άκρη την αποκαρδιωτική του πρώτου, ο «δικέφαλος του βορρά» έφερε «τούμπα» τον εξαιρετικό για μία ώρα Βόλο και επικρατώντας 3-1, θα πάει ήρεμος στον «τελικό» της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Ο Κιάκος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 11', με πέναλτι του Σβαμπ στο 29' ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι, που είδαν, ωστόσο, την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ να απειλεί να πάρει ξανά το προβάδισμα στο σκορ.

Από το 60' και μετά μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, με τον Ίνγκασον να «γράφει» το 2-1 στο 65' και τον εξαιρετικό Κρμέντσικ να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 90'.

Στο... μυαλό του κόουτς: Με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς του Περιστερίου παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. Στο 4-2-3-1 του Ουρουγουανού τεχνικού, κάτω από τα γκολπόστ κάθισε -τελικά- ο Πασχαλάκης, ενώ με τους τιμωρημένους Γιαννούλη και Μιχαηλίδη εκτός, αλλά και τον Βιεϊρίνια να μην ξεκινάει, στην άμυνα αγωνίστηκαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο και Περέιρα. Οι δύο στον άξονα ήταν οι Εσίτι και Σβαμπ, ενώ φανέλα βασικού πήρε ο Ουάρντα για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του. Αριστερά έπαιξε ο Τζόλης, δεξιά ο Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι.

Για την ομάδα του Βόλου, ο Άνχελ Λόπεθ ξεκίνησε, επίσης σε 4-2-3-1, τους Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Σάντσες, Ριένστρα, Κιάκο, Μπαρτόλο, Περέα, Ρενάτο και Δουβίκα.

Το ματς

Το γεγονός ότι απέναντί του είχε τον ΠΑΟΚ δεν πτόησε καθόλου τον Βόλο, ο οποίος μπήκε στο ματς όπως μπαίνει σε όλα τα παιχνίδια του: Επιθετικά! Ο Άνχελ Λόπεθ φώναζε διαρκώς στους παίκτες του να μένουν ψηλά και αυτοί… υπάκουσαν, πιέζοντας τους αντιπάλους τους, οι οποίοι φαίνονταν να τα έχουν χαμένα. Ανασταλτικά και γενικώς αμυντικά, η εικόνα του «δικεφάλου του βορρά» ήταν προβληματική, κάτι, άλλωστε, που φάνηκε ξεκάθαρα μόλις στο 11’, όταν ο Κιάκος εκμεταλλεύτηκε την… τρικυμία στη μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη, σούταρε, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Το φοβερό είναι πως στο αμέσως επόμενο… δευτερόλεπτο, ο Πέρεθ, βλέποντας τους «ασπρόμαυρους» να τα βρίσκουν σκούρα στην κόντρα, φώναξε στους παίκτες του: «Συνεχίστε να πιέζετε ψηλά»! Και αυτοί συνέχισαν, με αποτέλεσμα, στο 16’, να φτάσουν κοντά και σε δεύτερο γκολ, με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» αυτήν τη φορά στον Δουβίκα, που βγήκε τετ-α-τετ και να αποκρούει στην εξέλιξη της φάσης και το σουτ από τον Ρενάτο.

Από το 20’ και μετά ο αποκαρδιωτικός ΠΑΟΚ… ξύπνησε, όχι πολύ, αλλά αρκετά, πάντως, για να ισορροπήσει και να αναλάβει εκείνος την πρωτοβουλία. Παράλληλα, όμως, κάθε αντεπίθεση του Βόλου συνέχιζε να προκαλεί πανικό στην άμυνά του. Στο 28’, τελικά, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κέρδισε πέναλτι από χέρι του Ριένστρα (πήγε σαν… τροχονόμος να μαρκάρει) και ο Σβαμπ ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-1. Το γκολ, ωστόσο, δεν άλλαξε και πολύ την εικόνα του ματς. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και να έχει «θέματα» στην άμυνα, με τον Βόλο να απειλεί για άλλη μια φορά στο 40’, όταν μετά τη χαμηλή σέντρα του Φεράρι από δεξιά, ο Περέα έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη εντελώς ιστορία, όπως και μια «άλλη» εντελώς ομάδα ήταν ο ΠΑΟΚ. Με την είσοδο στο παιχνίδι των Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια, ο «δικέφαλος» ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα μπάλα. Δεν απείλησε, ωστόσο, μέχρι το 56’, όταν το γυριστό του Ουάρντα έφυγε άουτ, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού… τα είδε όλα, με το σουτ στην κίνηση από τον αμαρκάριστο Ρενάτο, μετά την εξαιρετική σέντρα του Μπαρτόλιο, να φεύγει άουτ.

Αυτή η φάση, ουσιαστικά, λειτούργησε ως… ξυπνητήρι! Από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο γήπεδο πλην του ΠΑΟΚ. Ο Βόλος οπισθοχώρησε, οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ έχασαν την ηρεμία και την ψυχραιμία στο παιχνίδι τους, με τους «ασπρόμαυρους», στον αντίποδα, να ασκούν τρομερή πίεση. Φαινόταν, λοιπόν, ότι έρχεται… και ήρθε. Στο 65’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σφιντέρσκι πετάχτηκε πρώτος, η μπάλα έφτασε στον Ίνγκασον και ο Ισλανδός, με κεφαλιά, «έγραψε» το 2-1.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι ο Βόλος δεν μπορούσε να αντιδράσει, έχασαν πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» τη νίκη, κυρίως με τον πανύψηλο νεοαποκτηθέντα επιθετικό, Κρμέντσικ. Ο Τσέχος μπήκε στο 68’ και είχε τρεις τελικές στο 73’! Στο 90’, τελικά, βρήκε στόχο. Με σχεδόν ολόκληρη την ομάδα του Βόλου να είναι μπροστά, ο Ελ Καντουρί μοίρασε για τον Κρμέντσικ, που βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

MVP: Ελ Καντουρί. Ξεκάθαρα. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ, ανεβάζοντας όλη την ομάδα. Ωστόσο, αν ο Κρμέντσικ έμπαινε και αυτός στο ξεκίνημα του β' 45λέπτου, μάλλον θα ήταν αυτός ο MVP. Ο «δικέφαλος του βορρά» φαίνεται πως «βρήκε» επιθετικό. Τρομερός.

Ο μοιραίος: Ήταν ο καλύτερος της ομάδας του, αλλά ο Ρενάτο στο 60' χάνει φοβερή ευκαιρία, για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στον Βόλο.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Τζήλου. Πήγε στο VAR στη φάση του πέναλτι, όπου ο Ριένστρα μαρκάρει σαν… τροχονόμος. Δεν υπάρχει παράβαση από τον Ινγκασον στη φάση με τον Περέα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα (46’ Βιεϊρίνια), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Ουάρντα (85’ Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (78’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (67’ Κρμέντσικ).

ΝΠΣ Βόλος (Ανχελ Λόπες): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Γκρίλο (86’ Ντεντάκης), Ριένστρα, Κιάκος (67’ Μαρτίνες), Ρενάτο, Μπαρτόλο, Δουβίκας, Περέα (64’ Νίνης).

Πηγή: sport-fm.gr