Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2021 20:14

Κόλλησε στη… λάσπη ο Άρης, 0-0 με ΠΑΣ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Κόλλησε στη… λάσπη ο Άρης, 0-0 με ΠΑΣ (βίντεο)

Σε ένα κακό ματς στη λάσπη των «Ζωσιμάδων» ΠΑΣ και Άρης κόλλησαν στο 0-0.

Πολύτιμο έδαφος να πλησιάσει και πάλι τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε ο Άρης, με τον ΠΑΣ να του βάζει… μπλόκο (0-0) στους «Ζωσιμάδες».

Η συνεχόμενη βροχόπτωση, έκαναν βαρύ τον αγωνιστικό χώρο, θυμίζοντας εικόνες του συγκεκριμένου γηπέδου από τα… παλιά, με αποτέλεσμα δύο καλές και ποιοτικές ομάδες που παίζουν παιχνίδι κατοχής και κυκλοφορίας, να επηρεαστούν αρκετά και να κολλήσουν στη λευκή ισοπαλία, αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμιά τους.

Μάλιστα, στο φινάλε, ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα να κλέψει το τρίποντο, αλλά με δύο καθοριστικές επεμβάσεις, ο κορυφαίος των «κίτρινων» Μπουσέ, κράτησε καθαρή την εστία του και έσωσε τον βαθμό για τον Άρη.

Στο μυαλό του κόουτς

Σχηματισμό 4-4-2 επέλεξε ο Αργύρης Γιαννίκης για το παιχνίδι κόντρα στους «κίτρινους». Ο Χουτεσιώτης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκη και Σάλιακα από αριστερά προς δεξιά στην άμυνα. Οι Σιόντης και Ντομίνγκεθ ξεκίνησαν ως κεντρικά χαφ, ενώ πλάγια ο Καρτάλης με τον Μπρένερ, ενώ μπροστά ο Παμλίδης ήταν στο πλάι του Κρίσμαν.

Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, ξεκινώντας στη βασική ενδεκάδα τόσο τον Τζέγκο, όσο και τον Μαντσίνι. Πιο συγκεκριμένα, ο Μπουσέ ήταν στο τέρμα με τους Σάκιτς και Γκάνεα, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα. Στο κέντρο της άμυνας οι επελέγησαν οι Ροζ και Μπεναλουάν, ενώ το δίδυμο στα χαφ αποτελούσαν οι Σάσα και Τζέγκο. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Μαντσινι, αριστερά ο Σίλβα, ενώ ο ο Γκάμα σε ρόλο «τρεκουαρτίστα» πίσω από τον προωθημένο, Μάνο.

Το ματς

Έχοντας όρεξη και με φόρα από τη νίκη κόντρα στον Βόλο την προηγούμενη αγωνιστική, ο Άρης μπήκε στο ματς ορεξάτος και αποφασισμένος να πάρει τον έλεγχο του ματς. Εν μέρει το πέτυχε, αλλά η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου λόγο της βροχής επηρέασε το παιχνίδι της ομάδας του Μάντζιου. Ειδικά από αριστερά, Γκάνεα και Σίλβα που ήταν εξαιρετικοί με τον Βόλο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν επί της ουσίας, αφού το γήπεδο από αυτή την πλευρά ήταν… λίμνη.

Βέβαια, οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίωρο βγήκαν στην κόντρα και ανήκαν στον ΠΑΣ, αλλά Καρτάλης και Σιόντης στο 18’ και στο 27’ δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την τελική προσπάθεια. Στο 33ο λεπτό ο Άρης από την πλευρά του απείλησε, βρήκε δίχτυα με τον Μαντσίνι μετά από διώξιμο του Χουτεσιώτη, αλλά μετά από έλεγχο του μόνιτορ ο διαιτητής Τσαγκαράκης ακύρωσε σωστά το τέρμα των «κίτρινων» αφού ο Μάνος στην προσπάθεια του να σκοράρει, βρήκε με το γόνατο τον πορτιέρε του ΠΑΣ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Μάντζιος βλέποντας την εικόνα του αγωνιστικού χώρου και το γεγονός ότι δεν μπορεί να παιχθεί παιχνίδι επέλεξε να παίξει με δύο επιθετικούς βάζοντας τον Λόπεθ δίπλα στον Μάνο ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν γεμίσματα. Επιπλέον είναι χαρακτηριστικό ότι έβγαλε από το ματς τους Γκάνεα και Σίλβα, αφού το βαρύ τερέν τους εμπόδισε να έχουν εικόνα αντίστοιχη με εκείνη του ματς με τον Βόλο στο οποίο ξεχώρισαν.

Σε δύο περιπτώσεις, στο 57’ και στο 70’ με Μαντσίνι και Μάνο η ομάδα του Μάντζιου πάτησε στην περιοχή, αλλά με το τερέν βαρύ οι αμυντικοί του ΠΑΣ έκλεισαν σωστά και στις δύο περιπτώσεις, καθαρίζοντας αμφότερες τις φάσεις πριν απειλήσουν περισσότερο οι «κίτρινοι».

Όσο η λασπομαχία συνεχιζόταν, φαινόταν πως όποια ομάδα σκοράρει θα «κλέψει» το ματς. Σε ένα φοβερό δίλεπτο, ο ΠΑΣ στο 77’ και το 78’ χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Αρχικά μετά από κάθετη του Καρτάλη ο Κρίσμαν βγήκε φάτσα με τον Μπουσέ αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει, ενώ στα καπάκια ο Γάλλος πορτιέρε εξ επαφής σταμάτησε σουτ του Παμλίδη, κρατώντας όρθιο τον Άρη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Σάλιακας, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89’ Λιάσος), Καρτάλας, Μπρένερ (74’ Λεό), Παμλίδης (90+ Πανουργιάς), Κριζμάν (89’ Ελευθεριάδης).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος Άκης): Μπουσέ, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Γκάνεα (56’ Σούντγκρεν), Τζέγκο, Λούκας Σάσα, Μαντσίνι, Γκάμα (78’ Ματέο Γκαρσία), Σίλβα (56’ Λόπεθ), Μάνος.
Πηγή: sport-fm.gr