Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2021 18:24

ΑΕΛ - Βόλος 0-0: Καθηλωμένη στον πάτο, «αχτίδα» ο Μπεν Χατίρα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Η ΑΕΛ εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη στο β΄μέρος του αγώνα με το Βόλο, ο Μπεν Χατίρα έδειξε στο ντεμπούτο του πόσο μπορεί να βοηθήσει, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν την τεράστια ευκαιρία του ματς με τον Δουβίκα στο 85'.

Στο 0-0 έμειναν σήμερα ΑΕΛ και Βόλος στο Αλκαζάρ, σε ένα αποτέλεσμα που δεν επέτρεψε σε κάποιον να «Χ»αρεί. Και αυτό γιατί οι μεν «βυσσινί» έμειναν στην τελευταία θέση, οι δε φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν από την 6η. Ομως από όλο αυτό βγήκε και ένα «κέρδος» για τους «βυσσινί» και ακούει στο όνομα του Ενίς Μπεν Χαντίρα, καθώς ο διεθνής Τυνήσιος ντεμπουτάρισε με τη φανέλα τους και έδειξε σε θέση να βελτιώσει άρδην την εικόνα τους.

Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε τον Μπάγιτς στο τέρμα, τους Μπέρτο, Ζίζιτς, Τσόσιτς, Μιχαήλ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μιλοσάβλιεβιτς, Κολομπίνο στον άξονα, τους Ακούνια, Νικολιά στα άκρα και τον Πινακά σε πιο ελεύθερο ρόλο μαζί με τον Ντουρμισάι στην επίθεση.

Ο Ανχελ Λόπεθ ξεκίνησε με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Ριένστρα στον άξονα, τους Ρενάτο, Μερτίνες στα άκρα και τον Μπαρτόλο πίσω από τον Δουβίκα.

Ο ΒΟΛΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, κάτι που οφείλεται κυρίως στην αστοχία των φιλοξενουμένων. Ο Βόλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ναι μεν η κατοχή ήταν «μοιρασμένη», το ματς παίζονταν στο μισό των «βυσσινί» οι οποίοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και αρέσκονταν σε παράλληλο ποδόσφαιρο.

Αντίθετα οι παίκτες του Λόπεθ δημιουργούσαν κυρίως από τα άκρα (με Μαρτίνες και Φεράρι), πίεζαν ψηλά, κέρδισαν πολλές στατικές μπάλες γύρω από τα αντίπαλα καρέ (π.χ. 8 κόρνερ), πατούσαν περιοχή, όμως οι Τσοκάνης (10' κεφαλιά, κόντραρε), Δουβίκας (26', πλασέ άουτ), Μπαρτόλο (42', πλασέ μπλόκαρε ο Μπάγιτς) δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα από κοντά.

Ο ΜΠΑΓΙΤΣ «ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΙΖΙΤΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Μάλιστα η καλύτερη ευκαιρία του Βόλου προήλθε από αντίπαλο, καθώς στο 27' ο Ζίζιτς στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα πως την εστία της ομάδας του, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ πετάχτηκε στο «Γ» του και απομάκρυνε. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι είχαν να «αντιτάξουν» σε αυτό το διάστημα 2 τελικές του Ντουρμισάι που «πάλευε» μόνος με την αντίπαλη άμυνα και υπό αυτές τις συνθήκες οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΙΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Λίγο πριν τη σέντρα στο δεύτερο μισό ο Τζιανλούκα Φέστα προχώρησε σε 3 αλλαγές, οι 2 αναγκαστικές (εκτός οι Τσόσιτς, Μιχαήλ που τραυματίστηκαν) και η άλλη με σκοπό να άλλαξει την εικόνα της ομάδας του στο δημιουργικό σκέλος με την είσοδο του Μπεν Χαντίρα. Η παρουσία του Τυνήσιου τον δικαίωσε, καθώς βελτίωσε άρδην τους «βυσσινί» και διαφοροποίησε άρδην το πώς κυλούσε το ματς. Παράλληλα οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν ανασταλτικά και πήραν τα «ηνία» του ματς. Ο 33χρονος με σουτ στο 48' που πέρασε άουτ έβαλε για πρώτη φορά στον αγώνα «δύσκολα» στον Κλέιμαν και με την πάροδο του χρόνου η Λάρισα έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Ο Βόλος πλέον «έψαχνε» περισσότερο την κόντρα, ενώ η ΑΕΛ έφτανε συχνά-πυκνά με αξιώσεις στα καρέ του. Στο 60' μάλιστα «φλέρταρε» με το 1-0, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ακούνια και παρότι η μπάλα έσκασε, ο Κλέιμαν έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε στην πρώτη on target τελική των γηπεδούχων, που ήταν και η μεγαλύτερή τους ευκαιρία στο ματς.

Ο ΜΠΑΓΙΤΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΟΥΒΙΚΑ

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο, όπου οι γηπεδούχοι άρχισαν να «ζητούν« όλο και περισσότερο το γκολ και να ανεβάζουν τις γραμμές τους. Με τον Μπεν Χαντίρα κινητήριο μοχλό ήταν γύρω από τα καρέ του Βόλου, όμως δεν «έφτιαξαν» κάποια «καθαρή» ευκαιρία. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν στην κόντρα και ήθελαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Δουβίκα και Περέα που είχε περάσει στο ματς. Οι Μαρτίνες, Ριένστρα αρκετές φορές θέλησαν να τους «τρέξουν» με την μπάλα, όμως κάτι τους... έλειπε από την τελική πάσα, πλην της φάσης του 85'. Οπου μετά από κάθετη του Ολλανδού χαφ ο Δουβίκας βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ.

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Μιχαήλ (46' Καρανίκας), Τσόσιτς (46' Χουσίνο), Ζίζιτς, Μπέρος, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς, Ακούνια (83' Τρούγιτς), Πινακάς (46' Μπεν Χαντίρα), Ντουρμισάι (63' Μουκάντζο).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Σάντος (58' Περέα), Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

Πηγή: gazzetta.gr