Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021 14:54

Διαδικτυακά σεμινάρια προπονητών ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον
Διαδικτυακά σεμινάρια προπονητών ποδοσφαίρου

Δεύτερο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η Πανελλήνια Ενωση Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Τα σεμινάρια του δεύτερου κύκλου είναι τέσσερα, έχουν διάρκεια 50 λεπτά το κάθε ένα και ξεκίνησαν προχθές Σάββατο. Τα άλλα τρία σεμινάρια θα διεξαχθούν μέσα στο Φεβρουάριο, καθώς έχουν προγραμματιστεί να γίνονται κάθε Σάββατο.
Θυμίζουμε ότι τα διαδικτυακά σεμινάρια του πρώτου κύκλου είχαν γίνει στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Με αυτό τον τρόπο η Π.Ε.Π.Π. προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει τους προπονητές, αυτή τη περίοδο που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση να ενημερωθούν για διάφορα θέματα που αφορούν το χώρο τους.
Σχετικά με τα παραπάνω, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Στέλιος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στην “Ελευθερία” σημείωσε: “Γενικότερα υπάρχει μια προσπάθεια να φτιαχτεί μια σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να φτάσουμε τους Έλληνες προπονητές και να καταλάβουν την ανάγκη συνεργασιών με εξειδικευμένους συνεργάτες και να μπούμε όσο πιο γρήγορα στην ψηφιακή εποχή γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δεκαετίες πίσω. Επίσης μπορείς να αναφέρεις ότι η ΕΠΣΜ και ο Σύνδεσμος προπονητών Μεσσηνίας ετοίμασαν μια δικιά τους διαδικτυακή πλατφόρμα για να μπορούν να κάνουν σεμινάρια και συζητήσεις μέσω zoom στην Μεσσηνία με όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν ζωντανά. Ήταν ιδέα του κ. Σπηλιώτη και το κάναμε πράξη από κοινού, η ΕΠΣΜ και ο σύνδεσμος”.
Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε όπως προαναφέραμε προχθές Σάββατο το θέμα ήταν COVID-19 και Καραντίνα: Τρόποι Διαχείρισης και η Επόμενη Μέρα και ο παρουσίασε ο Ψυχολόγος – Αθλητικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Βασίλης Ξερνός.
Στο 2ο σεμινάριο, ο προπονητής UEFA PRO - Λέκτορας Εφαρμογών Φυσικής Αγωγής Ε.Κ.Π.Α - Πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικών Ομάδων Γυναικών Αντώνης Πριόνας θα μιλήσει για το ποδόσφαιρο γυναικών.
Στο 3ο σεμινάριο ο Ψυχολόγος - Επικοινωνιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Σχολών Προπονητών UEFA της ΕΠΟ, μέλος κύριου διδακτικού προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Αχιλλέας Υφαντίδης θα αναπτύξει το θέμα: Coaching υψηλής αποτελεσματικότητας στην προπονητική.
Στο 4ο σεμινάριο ο προπονητής UEFA PRO Παναγιώτης (Τάκης) Λεμονής θα μιλήσει για την τακτική προσέγγιση στο επιθετικό τρίτο.