Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2021 18:22

Άρης: Το πλάνο των αλλαγών και η διαχείριση δύο αγώνων

Γράφτηκε από τον

Ο Άκης Μάντζιος προσανατολίζεται σε αλλαγές στο βασικό σχήμα στον αγώνα (4/2, 17:15) του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς έχει να διαχειριστεί δύο απαιτητικούς αγώνες συμπεριλαμβανομένου και αυτού με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Καταρχήν, δεν τίθεται ζήτημα προτεραιότητας στην αξιολόγηση των δύο αγώνων γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να συγκριθούν, δεδομένου του ότι ο Άρης θα παραταχθεί στο γήπεδο της Τρίπολης έχοντας ως μαξιλαράκι τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι. Βασικό αντικείμενο είναι η διαχείριση του υλικού, η κούραση συγκεκριμένων παικτών η οποία φαίνεται στη διάρκεια των αγώνων και η ανάγκη να πάρουν ανάσες αυτοί που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα, στη συγκεκριμένη λίστα κυριαρχεί η περίπτωση του Μπρούνο Γκάμα ο οποίος δεν έχει χάσει παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς, όπως και θέση στην ενδεκάδα. Το πιθανότερο είναι να μην είναι στο βασικό σχήμα στον αυριανό (4/2) αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (σ. σ. γι’ αυτό ο Σάντε Σίλβα προβλέπεται να επιστρέψει στην 11αδα) αν και το δίλημμα σ’ αυτή την περίπτωση βάζει στην εξίσωση και τον Φακούντο Μπερτόγλιο καθώς ένας από τους δύο πρέπει να είναι στην ενδεκάδα αφού είναι οι πιο δημιουργικοί παίκτες.

Δεύτερος πιο επιβαρυμένος είναι ο Λίντσεϊ Ροζ καθώς μετρά 18 συμμετοχές (όλες στο αρχικό σχήμα) και δύο απουσίες (με Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα). Κάποια στιγμή, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός θα πάρει ανάσες αλλά δεν προβλέπεται να γίνει αυτό στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν. Εφόσον υπάρξει αλλαγή στο κέντρο της άμυνας, πράγμα πολύ πιθανό, αυτά θα αφορά την επιστροφή του Γιώργου Δεληζήση αντί του Γιοχάν Μπεναλουάν. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο αλλαγής και στα αμυντικά άκρα με την επιστροφή του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο δεξί άκρο.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του Χαβιέρ Ματίγια, στην επιθετική γραμμή δεν προβλέπεται αλλαγή πλην της επιστροφής του Σάντε Σίλβα και τα σπουδαία αναμένονται στη θέση του τερματοφύλακα με την επιστροφή του Χουλιάν Κουέστα. Η τελευταία συμμετοχή του Ισπανού γκολκίπερ καταγράφηκε στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ. Από εκείνο το παιχνίδι και λόγω των λαθών του, μπήκε σε καθεστώς… καραντίνας. Πλέον αναμένεται να επιστρέψει καθώς είναι ο μοναδικός από τους τερματοφύλακες που δεν πήρε ευκαιρία έπειτα από εκείνο το παιχνίδι με την ομάδα των Ιωαννίνων.

Πηγή: gazzetta.gr