Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2021 19:32

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0: Στα προημιτελικά σαν σε προπόνηση (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0: Στα προημιτελικά σαν σε προπόνηση (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε με ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα του νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό και εξασφάλισε εύκολα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μασούρας, Κάιπερς και Ανδρούτσος σημείωσαν τα γκολ του αγώνα στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ εύκολα με 3-0 τον Παναιτωλικό και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι "ερυθρόλευκοι" με σκόρερ τους Μασούρα, Κάιπερς και Ανδρούτσο... ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα.

ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-4-2 και τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιό μπακ τον Ντρέγκερ, αριστερό τον Χολέμπας και Αβραάμ - Μπα στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Μασούρας ξεκίνησε αριστερά στη μεσαία γραμμή, ο Ραντζέλοβιτς δεξιά και οι Εμβιλά - Τιάγκο Σίλβα ήταν το δίδυμο στις θέσεις των κεντρικών χαφ. Κάιπερς και Χασάν αγωνίστηκαν στη γραμμή κρούσης.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά κατέβηκε με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ. Ο Μεντίνα δεξιός μπακ, ο Βάντερσον αριστερός με Κωνσταντόπουλο και Μαλή στο κέντρο της άμυνας. Ο Αρσούρα ήταν αμυντικός χαφ, με εσωτερικούς χαφ τους Μάζουρεκ και Ντάλσιο. Δεξιά στην επίθεση ο Γιάκολις, αριστερά ο Ντουάρτε και ο Βέργος στη γραμμή κρούσης.

"ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΣΤΟ ΗΜΙΩΡΟ ΜΕ ΜΑΣΟΥΡΑ - ΚΑΪΠΕΡΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν κατά κράτος καλύτερος από τον Παναιτωλικό κι ας παρατάχθηκε με εννέα αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το προ ημερών παιχνίδι με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα. Κι αφού στο 7' ο Ραντζέλοβιτς έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι με κεφαλιά από ωραίο γύρισμα του Μασούρα, στο 9' έγινε το 1-0.

Ο φορμαρισμένος Χασάν έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στο πρώτο δοκάρι και ο Μασούρας με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Με κινητήριο μοχλό τον Τιάγκο Σίλβα και τον Εμβιλά να επιδιώκει κάθετες πάσες, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0 στο 17'. Ο Χασάν έστρωσε στον Εμβιλά, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή και από τον άξονα, αλλά ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν διπλάσιο ποσοστό κατοχής όταν στο ημίωρο έφτασαν τελικά σε δεύτερο τέρμα. Στο 30' ο Τιάγκο Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κάιπερς με κεφαλιά έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι είχε φυσικά τυπική διαδικασία μετά και το 0-3 του πρώτου αγώνα. Ο Παναιτωλικός δεν είχε την ποιότητα να απειλήσει τον Κρίστινσον και επί της ουσίας η μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο που απείλησε ήταν στο 43' με το μακρινό σουτ του Ντάλσιο που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Εμβιλά με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Δεν είχε λόγο να τον κουράσει άλλο. Στη θέση του μπήκε ο Ανδρούτσος, ο οποίος ξεχώρισε ως δεξιός μπακ με τον Απόλλωνα, αλλά σε αυτό το παιχνίδι πήρε θέση δίπλα στον Τιάγκο Σίλβα, ως χαφ. Η εικόνα του αγώνα ήταν η ίδια. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε με ευκολία τη μπάλα, δεν έκανε βέβαια τελικές. Αντίθετα ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε στο 60' με το σουτ του Μάζουρεκ που μπλόκαρε ο Κρίστινσον.

ΜΕ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Μαρτίνς στο 60' έβγαλε τον Χασάν και έβαλε τον Βαλμπουενά, διαφοροποιώντας τη διάταξη σε 4-2-3-1, με τον Γάλλο στο δεξί φτερό. Στο 62' μπήκε και ο Σεμέδο αντί του Μπα, αλλά πού να περίμενε ο τεχνικός του Ολυμπιακού πως θα τραυματιζόταν λίγο αργότερα ο Αβραάμ; Έτσι στο 72' ο Μπουχαλάκης αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο και πήρε θέση ως αριστερός στόπερ δίπλα στον Σεμέδο.

Σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 81' ο Ραντζέλοβιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Κάιπερς στο δεύτερο δοκάρι έδωσε... περιπετειωδώς στον Ανδρούτσο, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά για το 3-0.

Ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον 19χρονο μεσοεπιθετικό, Τάσο Τσέλιο, ο οποίος στο 83' αντικατέστησε τον Μασούρα. Δεν άλλαξε κάτι άλλο μέχρι το 90'+3' και ο Ολυμπιακός πέρασε στα προημιτελικά σαν σε προπόνηση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ντρέγκερ, Παπαδόπουλος (72' λ. τρ. Μπουχαλάκης), Μπα (62' Σεμέδο), Χολέμπας, Εμβιλά (46' Ανδρούτσος), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας (83' Τσέλιος), Χασάν (61' Βαλμπουενά), Κάιπερς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα, Κωνσταντόπουλος, Μαλής (88' Σκιαδάς), Βάντερσον, Αρσούρα, Μάζουρεκ (77' Αριγίμπι), Ντάλσιο, Ντουάρτε (63' Τσιγγάρας), Γιάκολις (77' Σκόνδρας), Βέργος (64' Αζάντι).

Πηγή: sport24.gr