Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 21:42

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Διπλό με ανατροπή στο β' ημίχρονο! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Διπλό με ανατροπή στο β' ημίχρονο! (βίντεο)

O Παναιτωλικός προγήθηκε με γκολ του Αριγίμπι (16'), αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα με πέναλτι του Κρίζμαν (54') και κεφαλιά του Κάργα (84') ανέτρεψε το σκορ και πήρε δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη, μετά από την επικράτηση επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Με τη νίκη (2-1) «απέδρασε» ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα από το Αγρίνιο, καθώς επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού και εδραιώθηκε μακριά από την ουρά. Την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» παρέμειναν χαμηλά και πλέον τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν επικίνδυνα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανακάκη, Κωνσταντόπουλο, Τσότσαλιτς, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσιγγάρα, Ταχάρ στα «6αρο-8άρια», τους Μπαρμπόσα, Αριγίμπι στα άκρα και τον Ντίας πίσω από τον Καρέλη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Λοντίγκιν στο τέρμα, τους Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντομίνγκες, Κάστρο στον άξονα, τους Καρτάλη, Νάουμετς στα άκρα και τους Παμλίδη, Λεό επιθετικό δίδυμο.

Ο ΠΑΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΑ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 10'

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα 10 λεπτά κύλησαν με τον «Αγιαξ της Ηπείρου» να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε αυτό το διάστημα απείλησε στο 5' με το τακουνάκι του Λεό, ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν νευρικοί, δεν κρατούσαν μπάλα, είχαν δώσει μέτρα στο γήπεδο και έδειχναν να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Κάπου εκεί όμως σα να γύρισε ο διακόπτης και όχι μόνο για το επόμενο ημίωρο μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό των αντιπάλων τους, αλλά έβγαζαν ευκαιρίες και κυριάρχησαν. Η εξήγηση για αυτό ήταν το παιχνίδι χωρίς την μπάλα των Αριγίμπι (κυρίως) και Ντίας. Ο 26χρονος και ο 32χρονος αντίστοιχα άρχισαν να κινούνται μεταξύ της αμυντικής και μεσαίας γραμμής του ΠΑΣ που ήταν σε τετράδα στην ευθεία, έβρισκαν κενούς χώρους και ο Παναιτωλικός πλαγιοκοπούσε από την αριστερή του πλευρά.
Ο Καρέλης, στο ντεμπούτο του, απείλησε στο 12' και το 15', η εικόνα της αναμέτρησης είχε διαφοροποιηθεί άρδην και φτάσαμε στο 16ο λεπτό.

«ΕΚΡΥΨΑΝ» ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ 1-0

Τότε όχι μόνο τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ, αλλά μας προσέφεραν μία φάση για χάι λάιτ. Ο Αριγίμπι υποδέχθηκε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, την κουβάλησε μέχρι έξω από τα καρέ των αντιπάλων του και εκείνος, ο Μπαρμπόσα, ο Ντίας και ο Καρέλης έκαναν 8 πάσες σε μικρό χώρο, μέχρι που ο Αριγίμπι έγινε ξανά κάτοχός της (ασίστ Καρέλη), απέφυγε τον Σάλιακα και με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο αγώνας κυλούσε πλέον σε ανάλογο τέμπο, ενώ η απόπειρα του ΠΑΣ να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις με τον Λεό πιο αριστερά δεν απέφερε αποτελέσματα, καθώς ο νεαρός στράικερ έβγαινε οφ σάιντ και οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν.

ΕΥΚΑΡΙΑ Ο ΠΑΣ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΝΤΙΑΣ

Κάπου εκεί ο Καρτάλης άρχισε να συγκλίνει προς τον άξονα ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, ο ΠΑΣ ισορρόπησε και άρχισε να απορροφά την πίεση των γηπεδούχων και στο 42' «φλέρταρε» με το 1-1, όταν Σε εξέλιξη στατικής μπάλας ο Λεό «έστρωσε» για τον Παμλίδη που βρέθηκε μόνος μέσα στα καρέ του Κνετ, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Παρόλα αυτά μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρέθηκαν ξανά πολύ κοντά στο γκολ, όταν στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Ντίας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.



ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Στην ανάπαυλα ο ΠΑΣ προχώρησε σε ακόμη 2 αλλαγές (είχε προηγηθεί εκείνη του Μπρένερ στο 37'), καθώς οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν τρόπο να βελτιωθούν. Και τα κατάφεραν, αφού η εικόνα του αγώνα ήταν πλέον τελείως διαφορετική. Εκλεισαν διαδρόμους, κρατούσαν μπάλα, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν και το ματς μεταφέρθηκε στο «κυανοκίτρινο» μισό. Παράλληλα ευτύχησαν να ισοφαρίσουν αρκετά νωρίς, μόλις στο 54', με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριζμάν (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Παμλίδη από τον Τσότσαλιτς). Ηταν εμφανές πως ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έβγαζε περισσότερη ενέργεια και πατούσε καλύτερα.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λέπτο. Ο Δέλλας θέλησε να τα παίξει όλα για όλα και μετά την είσοδο των Ντάλσιο, Μάζουρεκ είχε στο γήπεδο ένα «8άρι», τέσσερις μεσοεπιθετικούς και έναν φορ. Μάλιστα λίγο πριν την τελευταία του αλλαγή, στο 82', ο Βέργος απώλεσε την πρώτη ευκαιρία της ομάδας του στο δεύτερο μισό και τα «καναρίνια» αναθάρρησαν.

Ο ΚΑΡΓΑΣ «ΝΙΚΗΣΕ» ΤΟΝ ΒΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ 1-2

Ομως ο Κάργας δεν είχε «πει» την τελευταία του λέξη. Σε εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη στο 84', «νίκησε» τον Βέργο και με κεφαλιά διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ και χάρισε τη νίκη (2-1) στην ομάδα του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (46' Μελίσσας),Τζανακάκης, Τσότσαλιτς, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα, Τσιγγάρας (83' Ντάλσιο), Ταχάρ (68' Μάζουρεκ),Ντίας, Αριγίμπι (74' Ντουάρτε), Μπαρμπόσα, Καρέλης (74' Βέργος)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Καρτάλης (87' Εραμούσπε), Κάστρο (46' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (37' Μπρένερ), Λεό (46' Κρίζμαν), Παμλίδη (82' Μιλιντσεάνου)

Πηγή: gazzetta.gr