Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2021 19:10

ΑΕΚ - Βόλος 4-2: Ανατροπή και... μισή πρόκριση μέσα σε 12 λεπτά! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΑΕΚ - Βόλος 4-2: Ανατροπή και... μισή πρόκριση μέσα σε 12 λεπτά! (βίντεο)

Αποθέωση του γκολ στο ΟΑΚΑ! Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Βόλο, αλλά μέσα σε 11 λεπτά πέτυχε 4 τέρματα (!!!) και με το τελικό 4-2 έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκανε η ΑΕΚ επικρατώντας με 4-2 του Βόλου στο ΟΑΚΑ. Οι φιλοξενούμενοι έπιασαν στον ύπνο την Ένωση και προηγήθηκαν με τον Δουβίκα στο 14', ωστόσο οι κιτρινόμαυροι από το 25' και μετά ξύπνησαν, έβγαλαν αντίδραση και δημιουργικότητα και έφτασαν σε τέσσερα γκολ μέσα σε 11 λεπτά με τους Μάνταλο (25'), Τάνκοβιτς (29' 32') και Ολιβέιρα (36' πεναλτι). Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν μπήκε με το πόδι... πατημένο στο γκάζι, ο Βόλος το πίστεψε, βγήκε μπροστά και βρήκε ένα δεύτερο γκολ με τον Μήτογλου (57') αποκτώντας κάποιες λιγοστές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Λόπεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ επανέφερε τον Μάνταλο στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψε και ο Τάνκοβιτς, στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως και ο Ολιβέιρα στην κορυφή, ενώ στο δεξί άκρο διατηρήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία. Κάτω από την εστία επέστρεψε και ο Τσιντώτας με την τετράδα στην άμυνα να αποτελούν οι Μιτάι, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου και Νταντσένκο. Στον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ έχοντας εκτός και τους δύο δεξιούς του μπακ τοποθέτησε εκεί τον Ριένστρα, ενώ την τετράδα στην άμυνα συμπλήρωσαν οι Φεράρι, Μήτογλου και Γκρίλο και γκολκίπερ τον Κλέιμαν. Στον άξονα ήταν οι Τσοκάνης και Νίνης, μπροστά τους ο Μπαρτόλο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Περέα και Μαρτίνες και στην κορυφή ο Δουβίκας.

Προβάδισμα με Δουβίκα, αντίδραση και τέσσερα κιτρινόμαυρα γκολ σε 11' με σούπερ Τάνκοβιτς!
Η ΑΕΚ μπήκε νωχελικά στο ματς, με τον Βόλο να πιέζει ψηλά και να μην αφήνει τους κιτρινόμαυρους να παίξουν κάθετα. Μόλις στο 2' μάλιστα ο Περέα νίκησε τον Μιτάι στη διεκδίκηση και έφτασε πλάγια απέναντι από τον Τσιντώτα, με τον τελευταίο να αποκρούει σε κόρνερ. Η Ένωση έκανε πολλά λάθη και δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένη με τον Βόλο να απειλεί ξανά στο 12' με σουτ του Φεράρι το οποίο πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι Βολιώτες έκαναν το 0-1. Ο Νταντσένκο γύρισε με λάθος πάσα στον Κρίστιτσιτς, ο Μπαρτόλο πέρασε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας και ο Δουβίκας με πλασέ νίκησε τον Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ ήταν σε πανικό. Στο 21' στάθηκε τυχερή όταν ο Φεράρι πέρασε εντυπωσιακά τον Νταντσένκο, αλλά το σουτ του Μπαρτόλο μέσα στην περιοχή κόντραρε πάνω στον Τσιγκρίνσκι, ενώ είχε τροχιά προς το τέρμα. Η Ένωση έψαχνε μια ενέργεια μπροστά για να... ξυπνήσει και τη βρήκε στο 25' φτάνοντας στην ισοφάριση. Ο Γκαρσία με μια πανέμορφη κάθετη είδε την κίνηση του Μάνταλου στον χώρο και ο τελευταίος πλάσαρε τον Κλέιμαν για το 1-1.

Το γκολ αυτό αποτέλεσε... καμπανάκι για την ΑΕΚ, η οποία πήρε ψυχολογία και από εκεί και έπειτα ό,τι έκανε μπροστά της έβγαινε. Στο 29' κατάφερε να φτάσει γρήγορα στην ανατροπή, όταν ο Νταντσένκο είδε τον Κρίστιτσιτς, ο οποίος πέρασε μια υπέροχη μπαλιά για τον Τάνκοβιτς και αυτός με τη μία στην κίνηση πλάσαρε τον Κλέιμαν στη γωνία του γράφοντας το 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σουηδός εξτρέμ βρήκε και δεύτερο γκολ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1, δείχνοντας τη μεγάλη του ποιότητα. Ο Μάνταλος εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ και ο Τάνκοβιτς από πλάγια θέση με ένα φαλτσαριστό δεξί σουτ σκόραρε ένα πανέμορφο τέρμα!

Οι κιτρινόμαυροι με την αυτοπεποίθηση πλέον στα ύψη... πέταγαν μπροστά και έφτασαν και σε τέταρτο γκολ στο 36'. Ο Νταντσένκο ανέβηκε και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γκαρσία που είχε πατήσει περιοχή με τον Τσοκάνη να τον ανατρέπει. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε και έκανε το 4-1. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο μάλιστα ο Πορτογάλος φορ πήγε να σκοράρει και το πέμπτο τέρμα, όταν και πάλι ο Νταντσένκο ανέβηκε βρίσκοντας τον μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ολιβέιρα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Η ΑΕΚ μπλόκαρε επιθετικά και έδωσε το δικαίωμα στον θαρραλέο Βόλο να το πιστέψει
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ έβγαλε τον Νταντσένκο, αντικαθιστώντας τον ανεξήγητα με τον Λόπες, ενώ είχε δεξί μπακ, τον Ραντόνια, στον πάγκο. Και η ΑΕΚ είδε τον Βόλο να μειώνει σε 4-2 στο 57' από εκείνη την πλευρά. Ο Πορτογάλος έλειπε από τη θέση του, ο Τάνκοβιτς «έφαγε» την ντρίμπλα από τον Φεράρι, ο οποίος σέντραρε μέσα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, η οποία αδράνησε και ο Μήτογλου με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Βόλος πήρε θάρρος από τη μείωση του σκορ και στο 64' κάλλιστα θα μπορούσε να μειώσει κι άλλο όταν ο Μπαρτόλο από θέση οφσάιντ βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα να σώζει. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με τον Γκαρσία από πλάγια θέση να πλασάρει τον Κλέιμαν και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων με τα ακροδάχτυλα να βγάζει σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών Αλμπάνης και Ανσαριφάρντ αντικατέστησαν Τάνκοβις και Ολιβέιρα με τον Χιμένεθ να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Πέντε λεπτά αργότερα ο Καρίμ έφτασε κοντά στο 5-2 όταν τροφοδοτήθηκε από τον Γκαρσία, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Κλέιμαν. Ο Βόλος πάντως παίζοντας ψυχωμένα θα μπορούσε να είχε μπει ακόμα πιο δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης καθώς στο 86' η προβολή του Γκρίλο, με την άμυνα της ΑΕΚ ξανά σε αδράνεια έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς, με την ΑΕΚ να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μιτάι (82' Ραντόνια), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Νταντσένκο (46' Λόπες), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (82' Σιμόες), Τάνκοβιτς (70' Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (70' Ανσαριφάρντ)

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης (92' Σάντσες), Μαρτίνες (53' Μίλοκ), Νίνης, Μπαρτόλο (77' Κρητικός), Περέα, Δουβίκας

Πηγή: gazzetta.gr