Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 19:23

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-2: Επέστρεψε στις νίκες και τη 2η θέση ο δικέφαλος (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε στο Περιστέρι του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 μετά τα τέρματα των Ζίβκοβιτς και Σβαμπ στο δεύτερο μέρος και με το τρίποντο που πήρε έπιασε τον Άρη στη δεύτερη θέση της Super League Interwetten.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα και κυρίως χαμένο πέναλτι με τον Βιεϊρίνια στο πρώτο μέρος ενώ κράτησε τον ΠΑΣ μακριά από την εστία του με τους τυπικά γηπεδούχους να μην έχουν ούτε τελική στο πρώτο 45λεπτο.

Οι Γιαννιώτες αναγκάστηκαν να παίξουν στο Περιστέρι λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου στους Ζωσιμάδες αλλά αν και τυπικά γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος έδειχναν έξω από τα νερά τους. Δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι τους, να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να απειλήσουν.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, μπλόκαρε τα ατού του ΠΑΣ, έβγαλε τελικές, με τον Τζόλη κυρίως αποδέκτη και είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μέρος είχε επτά φάσεις εκ των οποίων οι δύο προς την εστία. Όπως γράψαμε ήδη αν ο Βιεϊρίνια στο 21' σκόραρε από τα έντεκα βήματα τότε μπορεί το σκορ να έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις.

ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ Ο ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα και έκανε και την πρώτη του τελική στο 46' δείχνοντας πως είχε μπει για να παίξει στα ίδια. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και αυτοί με τη σειρά τους όμως να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με το πρώτο μέρος. Δεν μπορούσαν όμως να βρουν το γκολ.

Έως το 56' λεπτό όπου ο Ζίβκοβιτς με μια παράλληλη κίνηση και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην δεξιά γωνία της εστίας νίκησε τον Λοντίγκιν και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το 1-0 έδωσε αέρα στα πόδια των παικτών του Πάμπλο Γκαρσία που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να πετύχουν και ένα ακόμη τέρμα για να κλειδώσουν τη νίκη και δεν έμειναν στο 1-0.

Στο 62' ο Τζόλης μπήκε από τα αριστερά και κέρδισε εκ νέου πέναλτι από τον Οικονομόπουλο που τον ανέτρεψε. Ο Σβαμπ αυτή τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε κάνοντας το 2-0 με σουτ στην ευθεία.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν και άλλα τέρματα με τους Τζόλη, Ουάρντα, Κρμέντσικ αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και τρίτη φορά. Από την άλλη ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 74' με κεφαλιά που έπιασε ο Ζίβκοβιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63' Σάλιακας), Εραμούσποε, Παντελάκης, Πεερσμαν, Μπρένερ (31' Μιλιντσεάνου), Λιάσος (63' Κάστρο), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63' Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Κρίζμαν

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (67' Βαρέλα), Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ουάρντα, Ζίφκοβιτς, Τζόλης, Κρμέντσικ.

Πηγή: www.gazzetta.gr