Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2021 10:59

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πρωτάθλημα ενός γύρου και... τελεσίγραφο από την ΕΠΟ!

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πρωτάθλημα ενός γύρου και... τελεσίγραφο από την ΕΠΟ!

Την απόφαση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, υπό την προϋπόθεση πως θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων, έλαβε η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, κατά τη χθεσινή της
συνεδρίαση.

Η σέντρα ορίστηκε για τις 28 Μαρτίου, ενώ θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος! Οσες ομάδες δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος, θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα χωρίς άλλες κυρώσεις. Οπως και να ‘χει, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους μέχρι την προσεχή Τετάρτη 3 Μαρτίου. Κοντολογίς, η Ομοσπονδία έστειλε τελεσίγραφο στα σωματεία. Θυμίζουμε ότι ο 9ος όμιλος, στον οποίο μετέχουν Πάμισος και Διαβολίτσι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιστρέψει στα γήπεδα μόνο υπό προϋποθέσεις, ενώ ανάλογη στάση κρατούν και πάρα πολλές ακόμη ομάδες από άλλους ομίλους.
Η ΕΠΟ, ωστόσο, δεν φαίνεται να συγκινείται και επειδή ο χρόνος πιέζει, καταργεί τον ένα γύρο. Η ανακοίνωση για τις χθεσινές αποφάσεις αναφέρει: “Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ ́ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α ́ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων. Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α ́ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις. Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021. Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του”.