Σάββατο, 13 Μάρτιος 2021 12:04

Προχωρά η συγχώνευση Super League 2 - Football League

Γράφτηκε από τον

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι προχωρά η συγχώνευση Super League 2 – Football League, κάτι που θα φέρει την Καλαμάτα στον προθάλαμο της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακόμα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει στο πρωτάθλημα της FL, η πρεμιέρα του οποίου έχει οριστεί για τις 28 Μαρτίου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι η αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος και η Πολιτεία θα πράξει ό,τι απαιτείται από τη δική της πλευρά για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο, και καλεί όλους τους φορείς του αθλήματος να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. “ Το νέο σχέδιο νόμου, που εισάγεται σύντομα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί και κατόπιν στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί, συμπεριλαμβάνει ενδεικτικά, μεταξύ πολλών άλλων: Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη:
- οι εκλογές της ΕΠΟ θα διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, αλλά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες,
- για την αντιμετώπιση της βίας εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, θεσπίζεται νέο σύστημα διενέργειας οργανωμένων μετακινήσεων φιλάθλων και επανεισάγεται το «ιδιώνυμο»,
- οι εκθέσεις για χειραγωγημένους αγώνες θα κοινοποιούνται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α).
Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α).
Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών με συγχώνευση των Super League 2 και Football League. Δυνατότητα χρηματοδότησης, από τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, των παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο και δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων.
Απελευθέρωση των μεταγραφών των ερασιτεχνών αθλητών με τη συμπλήρωση των 18 ετών τους. Δεν τελειώνουμε, όμως, μ' αυτά. Απλώς ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη και του ποδοσφαίρου, σεβόμενοι το ρόλο που επιβάλλεται να ασκεί η Πολιτεία, αλλά και των πραγματικών υποχρεώσεων και δικαιωμάτων του «αυτοδιοίκητου» της ΕΠΟ και των κανόνων των FIFA/UEFA. Είναι ώρα να συνθέσουμε αυτά τα τόσα πολλά που ενώνουν όλους τους υγιείς φιλάθλους και η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας, μέσω της Ολιστικής Μελέτης, να γίνει πράξη. Να γίνει η αρχή για το νέο, σύγχρονο και ελκυστικό μοντέλο παραγωγής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν χωρούν εγωισμοί, ούτε παρωχημένες νοοτροπίες. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, άλλωστε”, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο κ. Αυγενάκης. Για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ , είπε ότι ενσαρκώνει την ελπίδα για την αναστροφή της άσχημης κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.