Σάββατο, 13 Μάρτιος 2021 18:01

Super League 2: Σούπερ ανατροπή Ιωνικού στα Τρίκαλα, ο Λεβαδειακός πήρε το ντέρμπι (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Απίστευτο ματς έγινε στα Τρίκαλα με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2-0, αλλά τον Ιωνικό να κάνει το 2-3 με δύο γκολ μετά το 90ο λεπτό, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον κόσμο των γηπεδούχων που πανηγύριζε. 

Το κυρίως πιάτο της 14ης αγωνιστικής της Super League 2 διεξήχθη το Σάββατο (13/03), με τον Ιωνικό να πετυχαίνει σπουδαίο διπλό στα Τρίκαλα και μάλιστα στις καθυστερήσεις χαλώντας το πάρτι που είχαν στήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων συνθήματα και καπνογόνα σε μια ταράτσα έξω από το γήπεδο. Οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν στο 2-1 υπέρ της ομάδας τους αλλά είδαν τον Ιωνικό να πετυχαίνει δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και να παίρνει το τρίποντο.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ριζογιάννης με πέναλτι στο 15', ενώ ο Σκόνδρας διπλασίασε τα τέρματα των Θεσσαλών στο 26'.

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους προβάδισμα με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Αρχικά μείωσαν με τον Ρόλε στο 62', στο 90' έφεραν το ματς στα ίσια με κεφαλιά του Μάναλη, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95') πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον πρώτο σκόρερ τους, Ματίας Κάστρο που με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Γιακουμής, Διαμαντόπουλος, Πιαστόπουλος, Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας (71′ Σκόνδρας), Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδης (57′ Χατζηκωνσταντίνου), Κεχαγιάς (39′ λ.τ Ζώγκος), Πέλκας (57′ Σταματής), Ευθυμίου (71′ Ντιαλόσι).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Γκίνης, Μουστάκης (84′ Κουϊρουκίδης), Παπαγεωργίου (46′ Σινγκ), Φαζός, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (46′ Νιάσε), Ματσούκας (66′ Βλαχομήτρος), Μουμίν (66′ Μάναλης), Ρόλε, Πλατέλλας, Κάστρο.

ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, 1-0 ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
Ο Λεβαδειακός πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, στο ντέρμπι κορυφής της Super League 2, κερδίζοντας τον με 1-0 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μπιανκόνι στο 26ο λεπτό. Οι Βοιωτοί κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το τέλος, μειώνοντας στον ένα βαθμό τη βαθμολογική διαφορά από τους πρωτοπόρους Κρητικούς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Μύγας, Δημόπουλος, Τσάπρας, Καραχάλιος, Νίκας (68′ Κονέ), Μεχία, Νίλι (57′ λ.τ Παναγιώτου), Πολέτο (87′ Τζημόπουλος), Συμελίδης (68′ Μαρίνος), Μπιανκόνι (68′ Ενομό).

ΕΡΓΟΤΈΛΗΣ: Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής (81′ Πατρινός), Νεράλ (46′ Κατσούρρι), Σερβιλάκης, Πέϊος, Τσέλιος, Άμπι (46′ Μπουτσάκης), Μπουρσέλης (66′ Κοκκίνης), Μανουσάκης (66′ Κωστανάσιος), Κόνραντ.

Το στραβοπάτημα του Εργοτέλη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Διαγόρας Ρόδου, ο οποίος παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας. Το χρυσό γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 52ο λέπτο.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Κοντοχρήστος (55′ Δημητρούλας), Ρουγκάλας, Καρατάσιος (68′ Κονέ), Σανδραβέλης, Μασούρας, Ντοριβάλ (55′ Αυγενικού), Λινάρδος, Γεωργίου (36′ Μανωλάκης), Αλάεθ (68′ Σμυρλής), Μπαστακός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γλύκος, Καρρίκι, Σκούπρας, Μόρας, Χατζής, Τζοβάρας (66′ Γκόλιας), Λίταινας (85′ Μπάλλας), Μπάμπης, Γιάκος, Ντα Κάμπο (80′ Νύκταρης), Αθανασιάδης (85′ Ομπράντοβιτς).

Πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια τους να μπουν στα playoffs πέτυχαν και τα Χανιά, επικρατώντας επί του ουραγού Καραϊσκάκη Άρτας με 1-0, χάρη σε τέρμα του Διαμαντόπουλου στο 74'. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον Ρουγκαμπούνγκα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στο 26ο λεπτό.

ΧΑΝΙΑ: Κουτζαβασίλης, Νίκολιτς (81’ λ.τ. Ρέντζας), Ανδρέου, Σωτηράκος (46’ Γρομητσάρης), Καμαρά, Πλέγας (62’ Δημητριάδης), Κάρλος (69’ Γκίνο), Μπραμπίγια (46’ Βρεττός), Βασιλόγιαννης, Μασένα, Διαμαντόπουλος.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Χουάντερσον, Θεολόγου, Χατζηδίμπας, Ρουμπανγκούκα, Δούμτσιος (83’ Δεινόπαπας), Μαύρου (77’ Μπρέμπος), Ναζίμ (67’ Νταλακούρας), Τάμπας (77’ Μπεκατώρος), Παπανίκου, Ρούνεϊ (83’ Μαραθωνίτης), Λόβριτς.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/03

Τρίκαλα - Ιωνικός 2-3 (13' Ριζογιάννης πεν. , 26' Σκόνδρας/62' Ρόλε, 90' Μάναλης, 90+5' Κάστρο)

Χανιά - Καραϊσκάκης 1-0 (Διαμντόπουλος 74')

Διαγόρας Ρόδου - Απόλλων Λάρισας 0-1 (52' Αθανασιάδης)

Λεβαδειακός - Εργοτέλης 1-0 (26' Μπιανκόνι)

Κυριακή 14/03

Δόξα Δράμας - Ξάνθη (14:45)

ΟΦΙ - Παναχαϊκή (14:45)

Πηγή: sport24.gr