Κυριακή, 14 Μάρτιος 2021 23:56

Με Μήτρογλου ο Άρης «καπάρωσε» τη 2η θέση, 1-0 τον ΟΦΗ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Με Μήτρογλου ο Άρης «καπάρωσε» τη 2η θέση, 1-0 τον ΟΦΗ (βίντεο)

Το γρήγορο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στάθηκε αρκετό ώστε να πάρει ο Άρης τη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Βαρομετρικό... χαμηλό για τους Κρητικούς που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν κεφάλι ούτε στην πρεμιέρα του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο τους.

Ο Άρης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του, ουσιαστικά, ευκαιρία. Το... μισό γκολ ανήκει στον Φακούντο Μπερτόγλιο που έκλεψε την μπάλα από δυο αντιπάλους, βρήκε τον Μήτρογλου κι ο πρώην φορ της Μαρσέιγ με το αριστερό έκανε το 1-0 στο 6’! Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους δυο λεπτά αργότερα, αλλά το δεξί δοκάρι του Μπόι Βάτερμαν σταμάτησε την προσπάθεια του Σαντέ Σίλβα. Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 19’, αλλά το σουτ του Τζόναθαν ντε Γκουζμάν πέρασε εκτός εστίας του Χουλιάν Κουέστα, όπως κι αυτό του Αντριάν Σαρδινέρο τέσσερα λεπτά αργότερα. Νέα πολύ καλή στιγμή στο 33’ για τον Άρη με τον Λούκας Σάσα, το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε έξω, ενώ στο 38’ ο Βάτερμαν είχε «απάντηση» στο κοντινό γύρισμα του Δημήτρη Μάνου - πέρασε στο ματς αντί του τραυματία Μήτρογλου.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Λίντσεϊ Ρόουζ να χάνει σπουδαία, διπλή ευκαιρία έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Εκτός εστίας πέρασε και το δυνατό σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 55’ ενώ στο 63’ ο Βάτερμαν πρόλαβε τον Μπερτόγλιο. Ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις ελαχιστοποιήθηκαν μπροστά στις δυο εστίες και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΟΦΗ να γνωρίζει τη 10η διαδοχική του ήττα και τον Άρη να ξεκινάει τα Play Off έχοντας διαφορά τριών βαθμών από την τρίτη ΑΕΚ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Μπερτόγλιο (90’+1’ Σάκιτς), Σίλβα (84’ Μπρούνο), Μήτρογλου (22’ λ.τρ. Μάνος).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Κοροβέσης (79’ Ουές), Γιαννούλης, Διαμαντής, Μαρινάκης, Μεγιάδιο, Στάικος (57’ Νέιρα), Ντε Γκούζμαν (61’ Σακόρ), Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Καστάνιος.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ