Τετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 12:25

Εθνική Ελλάδας: Οι πρώτες σκέψεις του Φαν Σιπ εν όψει Ισπανίας

Γράφτηκε από τον

Ο Τζον Φαν Σιπ, δεν έχει κατασταλάξει στην τελική ενδεκάδα που θα παρατάξει την Πέμπτη (25/3) κόντρα στην Ισπανία αλλά έχει ήδη κάποια πράγματα στο μυαλό του.

Η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (23/3) στην Εθνική Ανδρών αναβλήθηκε από τον Τζον Φαν Σιπ καθώς ενημερώθηκε πως θα υπάρχει έντονη κακοκαιρία και στη θέση της πραγματοποιήθηκε team meeting με τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές του και ανάλυση της Ισπανίας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει ήδη στο μυαλό του κάποιες πρώτες σκέψεις αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Πέμπτη (25/3) το βράδυ κόντρα στην Ισπανία. Δεδομένα όμως δεν έχει κατασταλάξει και στους έντεκα καθώς η απουσία των Γιαννούλη και Χατζηδιάκου που τους υπολόγιζε για το αριστερό άκρο της άμυνας και για το δεξί άκρο ή ως δεξί στόπερ τον δεύτερο δεν είναι στη διάθεση του.

Βέβαια υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουν σίγουρη παρουσία στο αρχικό σχήμα όπως οι Βλαχοδήμος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας και πιθανότατα και ο Τζαβέλας.

Αυτό στο οποίο φαίνεται πως έχει κατασταλάξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι πως θα παίξει με τετράδα στη άμυνα, είτε πρόκειται να παίξει με 4-2-3-1, είτε με 4-3-3. Αν και το πιθανότερο είναι το πρώτο.

Αναφορικά με τα πρόσωπα του αρχικού σχήματος. Κάτω από τα γκολπόστ αναμένεται να βρίσκεται ο Βλαχοδήμος. Στα αριστερά τη θέση θα πάρει ένας εκ των Τσιμίκα ή Κυριακόπουλου ενώ στα δεξιά υπάρχουν τρεις παίκτες (σ.σ. Μπακάκης, Μαυρίας αλλά και ο Ανδρούτσος) που ερίζουν για μια θέση.

Όσο για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Τζαβέλας έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί ως αριστερό στόπερ αλλά για τη θέση δίπλα του υπάρχει τόσο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος όσο και ο Μαυροπάνος.

Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο των Μπουχαλάκη - Ζέκα αναμένεται να μην σπάσει ενώ στην τριάδα της επίθεσης ο Μπακασέτας θα είναι δεδομένα ο ένας από τους τρεις. Και από εκεί και πέρα οι Φορτούνης, Μάνταλος, Πέλκας, Μασούρας και Τζόλης διεκδικούν με ίδιες αξιώσεις τις άλλες δύο θέσεις.

Όσο για την κορυφή της επίθεσης ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη, αναμένεται να βρεθεί βασικός.

Ο Τζον Φαν Σιπ και οι παίκτες του όμως έχουν και την Τετάρτη (24/3) μια τελευταία προπόνηση στην Ισπανία, στο γήπεδο όπου θα γίνει το ματς της Πέμπτης (25/3) και ο Ολλανδός θα μπορέσει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές του και να πάρει τις τελικές αποφάσεις του.

Πηγή: sport24.gr