Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2021 10:00

Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον Σωτήρη Καμπουγέρη

Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο “αντίο” στον Σωτήρη Καμπουγέρη, θα πουν σήμερα η οικογένειά του και ο αθλητικός κόσμος της Μεσσηνίας.

Ο ιστορικός παράγοντας της “Μαύρης Θύελλας” έφυγε προχθές Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στο νεκροταφείο Καλαμάτας.
Η είδηση του θανάτου του, βύθισε στο πένθος την ομάδα της Καλαμάτας, καθώς ο εκλιπών είχε συνδέσει το όνομά του με τη μεσσηνιακή ομάδα, την οποία υπηρέτησε από διάφορα πόστα, κρατώντας την όρθια στα δύσκολα χρόνια. Είχε διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος στην ερασιτεχνική ομάδα, την οποία υπεραγαπούσε και ήταν από τους πιο γνωστούς παράγοντες του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Η ΠΑΕ Καλαμάτα εξέδωσε ανακοίνωση για το χαμό του στην οποία αναφέρει: "Η ΠΑΕ Καλαμάτα θρηνεί την απώλεια του Σωτήρη Καμπουγέρη ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Υπήρξε πρόεδρος στον ερασιτέχνη και ήταν επί χρόνια διοικητικό στέλεχος της Μαύρης Θύελλας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει". Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμα οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Απέτρεψε την διάλυση

Στην πολυετή παρουσία του στα διοικητικά δρώμενα της Καλαμάτας, ο Σωτήρης Καμπουγέρης έζησε καλές και άσχημες στιγμές.
Μία από τις άσχημες ήταν το 1981, όταν η μεσσηνιακή ομάδα που είχε πάρει αήττητη τον τίτλο στην Α’ τοπική και την άνοδο για το περιφερειακό πρωτάθλημα, κινδύνευσε με διάλυση, την οποία απέτρεψε.
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το πολυσέλιδο αφιέρωμα της “Ε” για τα 50 χρόνια της “Μαύρης Θύελλας: “Το καλοκαίρι του 1981 έσκασε η πρόταση διάλυσης της Καλαμάτας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον σύλλογο. Πρόταση να συγχωνευτεί με άλλες ομάδες και να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα, με νέο όνομα και νέα χρώματα. Μάλιστα είχαν προταθεί και τρία πιθανά νέα ονόματα: Ταΰγετος, Νέδοντας και Αριστομένης, ενώ ως νέα χρώματα της ομάδας είχαν προταθεί το πράσινο και το κόκκινο! Ηταν μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η ώρα... μηδέν για την Καλαμάτα, όπου αντέδρασε ο τότε παράγοντας Σωτήρης Καμπουγέρης.
Ηταν ο άνθρωπος που στην καθοριστική εκείνη γενική συνέλευση, απέτρεψε με την στάση του το ενδεχόμενο διάλυσης της Καλαμάτας. Ανάλογη πρόταση τέθηκε και το 1984, αλλά τότε δεν πρόλαβε καν να γίνει ευρέως γνωστή, καθώς την απέρριψε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας”.