Δευτέρα, 29 Μάρτιος 2021 10:36

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: “Ασφαιρη” πρεμιέρα στη Νάξο (βίντεο & φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: “Ασφαιρη” πρεμιέρα στη Νάξο (βίντεο & φωτό)

Με ισοπαλία ξεκίνησε το ταξίδι της Καλαμάτας στη Football League. Η “Μαύρη Θύελλα” “κόλλησε” στο 0-0 με τη νεοφώτιστη Σαντορίνη στο γήπεδο της Νάξου, σε μια πρεμιέρα, όπου κυριάρχησαν οι ισοπαλίες στο νότιο όμιλο.

Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε ορισμένες ευκαιρίες, όμως στο τέλος κινδύνευσε, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Τσελεπίδης και θα απουσιάσει από το νέο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο.
Στο χθεσινό ματς, η Καλαμάτα βρήκε απέναντί της μια ομάδα που είχε ως σκοπό να διαφυλάξει το μηδέν και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη πήραν πολύ καλό βαθμό στο ανασταλτικό κομμάτι και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στο πρώτο τους ματς σε επαγγελματική κατηγορία.

Η “Μαύρη Θύελλα” είχε ανούσια υπεροχή και λίγο έλειψε να χάσει και το βαθμό, αλλά ο Ταϊρης με τις επεμβάσεις του στο 75’ και στο 85’ κράτησε το μηδέν. Η μεγάλη αγωνιστική απραξία έχει επηρεάσει τους παίκτες της Καλαμάτας, αλλά υπάρχει η ποιότητα ώστε να ανεβάσει ρυθμούς στη συνέχεια και να πάρει την άνοδο.
ΟΙ πρώτες καλές στιγμές χθες στη Νάξο ήταν για τη “Μαύρη Θύελλα” στο 2’ με το σουτ του Παυλίδη που πέρασε άουτ και στο 15’ με το φάουλ του Κέρι που μπλόκαρε ο Δερμιτζάκης. Στο 42’ από σέντρα του Κωνσταντινόπουλου, ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ. Η Καλαμάτα σε αυτό το πρώτο 45λεπτο είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστόπουλος πέρασε στο ματς τους Σουμπίνιο και Μπουσμπίμπα για να τονώσει την επιθετική γραμμή και ο πρώτος στην πρώτη επαφή απείλησε με σουτ για να αποκρούσει δύσκολα στο 61’ ο Δερμιτζάκης.
Στο 73’ ο Μπουσμπίμπα έκανε ατομική ενέργεια και σουτ που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών.
Η Σαντορίνη έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 75’, όταν ο Σκαθαρούδης από κεφαλιά – πάσα του Κουρέλλα βρέθηκε απέναντι από τον Ταϊρη που απέκρουσε. Ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας είπε όχι” και στο σουτ του Μαλάι στο 91’.

Στο 90’ ο Σουμπίνιο είχε σουτ άουτ, ενώ στο 94’ ο Τσελεπίιδης είδε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για μαρκάρισμα πάνω στον Μπουντόπουλο.
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (Νίκος Παντέλης): Δερμιτζάκης, Ιβανίδης, Ερρίκος (56' Μπιρμπίλι), Πολύζος, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Κουρέλας, Ντινιωτάκης (70' Μπουντόπουλος), Σιμιτσής (81' Μαλάι), Μηνάς (70' Σκαθαρούδης), Κανούλας (81' λ.τρ. Γιουκούδης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταϊρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Ζαχαρόπουλος (60' Σουμπίνιο), Παυλίδης (79' Νατσιόπουλος), Παπατόλιος, Κέρι (86' Αλεξόπουλος), Ηλιόπουλος (60' Μπουσμίμπα), Μαρκόφσκι.

* Οι φωτογραφίες είναι από το sportcyclades.gr

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
“Ευχαριστημένοι μόνο όταν κερδίζουμε”

Ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το φινάλε του ματς δήλωσε αρχικά ότι: “Hταν ένα παιχνίδι πρεμιέρας μετά από ένα χρόνο και πάντα τα παιχνίδια της πρεμιέρας κρύβουν εκπλήξεις. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι μόνο όταν κερδίζουμε, αλλά η φιλοσοφία μας είναι ότι ένα παιχνίδι που δεν μπορούμε να το κερδίσουμε, δεν το χάνουμε”.
Ο προπονητής της Καλαμάτας τόνισε στη συνέχεια πως “ Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Συνεχίζουμε, γιατί Τετάρτη και Κυριακή έχουμε πάλι δύο παιχνίδια και αυτό θα γίνεται επί μήνες. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Οσον αφορά την εικόνα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο κρατάγαμε καλά την μπάλα, αλλά δεν είχαμε την καλή φάση, αν εξαιρέσουμε τη φάση του Παυλίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε, είχαμε φάσεις να κάνουμε το γκολ, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο με επιπόλαιες ενέργειες που κάναμε, δύο φορές η Σαντορίνη έφθασε κοντά στο γκολ. Δεν γίνεται τόσο καλή ομάδα που είμαστε και με τόση εμπειρία να κάνουμε τέτοια λάθη. Γι αυτό είπαμε ένα παιχνίδι αν δεν μπορούμε να το κερδίσουμε δεν το χάνουμε. Μόνο έτσι εκδηλώνεις τους στόχους σου”.