Σάββατο, 03 Απρίλιος 2021 20:33

Χέρι-χέρι προς την σωτηρία Ατρόμητος και Απόλλων! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Χέρι-χέρι προς την σωτηρία Ατρόμητος και Απόλλων! (βίντεο)

Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης ήρθαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα κακό ματς, πήραν από έναν βαθμό και πλησίασαν κι άλλο την σωτηρία τους.

Πάνε χέρι-χέρι προς την σωτηρία! Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο Περιστέρι στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής των playouts και πήραν από έναν βαθμό, πλησιάζοντας κι άλλο την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.
Τραγικό πρώτο ημίχρονο με ΜΗΔΕΝ φάσεις, εκρηκτικό δίλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Φατιόν αρχικά να δίνει προβάδισμα (49') στους φιλοξενούμενους και τον Μανούσο να απαντάει στα... καπάκια (51') για τους γηπεδούχους και στη συνέχεια να σβήνει ξανά.
Ισόβαθμοι στους 29 βαθμούς, πλέον, παραμένουν οι δύο ομάδες και έχουν μαξιλαράκι αφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την ΑΕΛ υποδέχεται το επόμενο Σάββατο ο Ατρόμητος, τον ΟΦΗ ο Απόλλων Σμύρνης.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε το 4-2-3-1 ως διάταξη για τους φιλοξενούμενους, έχοντας τον Μανδά κάτω από τα δοκάρια και τους Γκάλο, Γούτα, Μαυρομμάτη και Τομάσεβιτς στην τετράδα της άμυνας. Σάλομον και Χαρίσης οι δύο στα χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μουνίθ, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος, Ενσικουλού πλαισώναν τον Μανούσο στην επίθεση.
Από την άλλη μεριά, ο Μάκης Χάβος επέλεξε το 4-3-3 για τον Απόλλωνα. Ο Βέρχουλστ στην υπεράσπισ της εστίας, με τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα και Χουχούμη στην άμυνα. Φατιόν, Σλίβκα και Κολ η τριάδα στον άξονα, με τους Μπεντινέλι, Τσιλούλη στα άκρα και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς
Ένα κακό πρώτο ημίχρονο με πολλά λάθη, καμία φάση και κακό πρόσωπο από τις δύο ομάδες. Με τον Απόλλωνα να έχει τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και τον Ατρόμητο να ισορροπεί και να παίρνει την κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αλλά να μην ξέρει τι να την κάνει μετά το κέντρο. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλοστημένη ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία από τη μεριά της περίμενε στο μισό γήπεδο και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες για να χτυπήσει στην κόντρα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα «φτερά» του και τους Τσιλούλη, Μπεντινέλι.
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως, ήταν... εκρηκτικό. Στο 49ο λεπτό ο Απόλλων έπιασε στον ύπνο τον Ατρόμητο, με τους Χαρίση, Σάλομον να αφήνουν αμαρκάριστο τον Φατιόν στον άξονα και αυτός να το εκμεταλλεύεται για να νικήσει τον Μανδά για το 1-0. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε περίπου δυο λεπτά, αφού ο Ενσικουλού με τρομερή κάθετη έκοψε στα... δύο την άμυνα του Απόλλωνα, με τον Μανούσο να περνάει τον Βέρχουλστ και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Το παιχνίδι είχε αρχίσει να αποκτά καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά και έψαχναν το γκολ με τους προπονητές από την μεριά τους να τις φρεσκάρουν μεσοεπιθετικά, θέλοντας να... σπρώξουν την ομάδα τους προς τη νίκη. Ο Μουνιέ στο 77ο λεπτό βγήκε απέναντι στον Μανδά, αλλά ο Τομάσεβιτς τον πρόλαβε και απομάκρυνε στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τον Ατρόμητο να έχει την ανούσια κατοχή στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς να φτιάξει την φάση που θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γούτας, Μαυρομμάτης, Τομάσεβιτς, Γκάλο, Σάλομον, Χαρίσης (78' Νάτσος), Χριστοδουλόπουλος (46' Αγκάγιεφ), Ενσικουλού (86' Εντομβόνγι), Μουνίθ (64' Ούμπιδες) και Μανούσος (78' Κωτσόπουλος).

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Σλίβκα, Κολ (90' Λαγός), Τσιλούλης (76' Μουνιέ), Μπεντινέλι (83' Φερνάντες) και Ντάουντα (76' Ιωαννίδης).

 

Πηγή: sport-fm.gr