Κυριακή, 04 Απρίλιος 2021 18:07

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0: Τρίποντο Ευρώπης με τριάρα για τους πράσινους (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του τη φετινή σεζόν επικρατώντας με 3-0 του ΠΑΟΚ που έδειξε να έχει το μυαλό του στο Κύπελλο με τους πράσινους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις φάσεις που δημιούργησαν. 

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη, τη μεγαλύτερη τη φετινή σεζόν, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 3-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πήρε ένα τρίποντο σημαντικό για την ευρωπαϊκή έξοδο των πράσινων που ανέβηκαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αν το "τριφύλλι" δεν είχε χάσει και τους δύο βαθμούς στο 97' με τον Αστέρα τότε θα ήταν ακόμα ψηλότερα.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έδειξε στο ματς της Λεωφόρου ένα αρκετά κακό πρόσωπο παρά το γεγονός ότι και πάλι είχε τελικές ευκαιρίες δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει και να σκοράρει ενώ φαινόταν πως είχε το μυαλό του στον ημιτελικό του Κυπέλλου την Τετάρτη με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως αποτελεσματικός καθώς έκανε τρία γκολ στις τέσσερις φάσεις που δημιούργησε και κέρδισε τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΠΑΟΚ, ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ αύξησε και άλλο την πίεση του, έψαξε για την ισοφάριση, ο Γκαρσία έκανε και αλλαγές με πρώτη την είσοδο του Τζόλη στο παιχνίδι αλλά ο Παναθηναϊκός πότε με τον Διούδη, πότε με τη συνολική άμυνα του έκοβε κάθε επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση λίγο μετά το 60' με το πλασέ του Κρέσπο από τη μικρή περιοχή να διώχνει σωτήρια ο Διούδης. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων έριξε στο ματς και τους Ουάρντα και Κρμνέτσικ θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός όμως ευτύχησε να βάλει και δεύτερο γκολ στο 79'. Σε μια φάση που δεν φαινόταν πως θα γίνει κάτι καλό ο Νιάς πήρε τη μπάλα και πήγε μόνος του προς την περιοχή, δέχτηκε το μαρκάρισμα και το φάουλ σε καλό σημείο. Ο Βιγιαφανιες ανέλαβε την εκτέλεση και με έξυπνο τρόπο νίκησε τον Πασχαλάκη για το 2-0.

Κάπου εκεί το ματς τελείωσε ουσιαστικά καθώς ο χρόνος που απέμενε ήταν λίγος και φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός είχε μάθει το μάθημα του από την ισοπαλία με τον Αστέρα. Οπότε μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά την άμυνα του και να χτυπήσει σε μια ακόμη αντεπίθεση με τον Αϊτόρ για το 3-0.

Σε κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ ο Διούδης έδιωξε ο Βιγιαφάνιες έδωσε στον Μολό και αυτός πέταξε τη μπάλα μπροστά στον Αϊτόρ ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση έχοντας μπροστά του τον Ροντρίγκο, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ έγραψε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς (87’ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (73’ Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78’ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (78’ Ιωαννίδης).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ (70’ Ουάρντα), Μουργκ (62’ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (70’ Κρμέντσικ).

Πηγή: sport24.gr