Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021 15:42

Μπαρτσελόνα: Η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο στην κατάταξη του Forbes

Γράφτηκε από τον
Μπαρτσελόνα: Η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο στην κατάταξη του Forbes

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε την Ρεάλ Μαδρίτης και είναι αυτή πλέον η πιο ακριβή ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο στη λίστα του Forbes, με έξι αγγλικές ομάδες να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Το αμερικανικο περιοδικό "Forbes" έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις πιο ακριβές ομάδες στον πλανήτη στο ποδόσφαιρο και φέτος έχουμε αλλαγή στην κορυφή, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει τη σκυτάλη από την Ρεάλ και να ανεβαίνει στην πρώτη θέση με εκτιμώμενη αξία 4 δισεκατομμύρια ευρώ, με τους Μαδριλένους να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής, με την αξία των μερένγκες να εκτιμάται στα 3,99 δις ευρώ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε εκτός βάθρου χάνοντας την 3η θέση από την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, και πέφτοντας στην 4η, με την Λίβερπουλ να είναι στην 5η θέση, την Μάντσεστερ Σίτι στην 6η, την Τσέλσι στην 7η, την Άρσεναλ στην 8η και την Τότεναμ στη 10η θέση.

Όσον αφορά στην ομάδα που σπάει την... μονοτονία των αγγλικών ομάδων που κάνουν παρέλαση από τις θέσεις 4 μέχρι και 10, αυτή είναι η Παρί Ζερμέν, με την πρωταθλήτρια Γαλλίας και φιναλίστ του περυσινού τελικού του Champions League να ανεβαίνει στην 9η θέση, σημειώνοντας αύξηση 129% μέσα σε μία διετία, τη μεγαλύτερη μεταξύ των 10 κορυφαίων συλλόγων.

Όσον αφορά στην ομάδα που είναι αμέσως κάτω από την πρώτη 10άδα, αυτή είναι η Γιουβέντους με την αξία των πρωταθλητών Ιταλίας των εννέα τελευταίων ετών να αποτιμάται στα 370,46 εκατομμύρια δολάρια.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ FORBES ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ:

1. Μπαρτσελόνα - 4 δις ευρώ

2. Ρεάλ Μαδρίτης - 3,99 δις ευρώ

3. Μπάγερν - 3,55 δις ευρώ

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 3,53 δις ευρώ

5. Λίβερπουλ - 3.44 δις ευρώ

6. Μάντσεστερ Σίτι - 3,36 δις ευρώ

7. Τσέλσι - 2,69 δις ευρώ

8. Άρσεναλ - 2,35 δις ευρώ

9. Παρί Σεν Ζερμέν - 2,1 δις ευρώ

10. Τότεναμ - 1,93 δις ευρώ

Πηγή: sport24.gr