Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021 14:01

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 3-1: Νίκη με ανατροπή που... δείχνει παραμονή! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Αναγεννημένο δείχνει το Διαβολίτσι στην επανέναρξη της Γ’ εθνικής και μετά το διπλό στη Ζάκυνθο κόντρα στο Τσιλιβή, χθες πήρε μεγάλη νίκη στο “Καπετάν Βασίλης” επί του ΠΑΟ Βάρδας με 3-1!

Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή στο τελευταίο ημίωρο για το συγκρότημα του Κώστα Παλαμάρα και που δείχνει πως ο ΑΟΔ έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει τον στόχο του και να ανανεώσει την παραμονή του στη Γ’ εθνική κατηγορία.
Μετά από αυτό το τρίποντο η μεσσηνιακή ομάδα έφτασε τους 6 βαθμούς, είναι οριακά (στην ισοβαθμία) πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και συνάμα έχει και δύο ματς λιγότερα. Το πρώτο μάλιστα από αυτά θα το δώσει μεθαύριο Τετάρτη στη Γαστούνη απέναντι στον τοπικό Αίαντα.

Ο ΑΟΔ τα κατάφερε περίφημα χθες απέναντι σε μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα που ήταν και είναι ψηλά στη βαθμολογία του 9ου ομίλου.
Ολο το... φιλμ του αγώνα ήταν στο δεύτερο μέρος, με την ηλειακή ομάδα να προηγείται 0-1 στο 55’ με γκολ του 17χρονου Γιάννη Φερεκίδη, ο οποίος είναι γιος του παλιού άσου του Πανηλειακού Τάσου Φερεκίδη!
Ομως οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και παίζοντας με ψυχή, γύρισαν τούμπα το ματς!
Σε αυτό βοήθησαν τα μέγιστα και οι έμπειροι επιθετικοί Βασίλης Αθανασόπουλος και Σταύρος Τσουλάκος που μπήκαν στο τελευταίο ημίωρο!
Αρχικά ο Μουλιάτος με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε άμεσα σε 1-1 και στη συνέχεια πρώτα ο Αθανασόπουλος στο 75’ και στη συνέχεια ο Τσουλάκος στις καθυστερήσεις με ωραία πλασέ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 4-3-2-1 και τον Καπατσώρη κάτω από τα γκολπόστ. Από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα έπαιξαν οι Γκελγκέρια, Μπαλόπουλος, Μπαστακός και Λιόλιος. Στον άξονα αμυντικό χαφ ήταν ο Οδεμισιώτης και λίγο πιο μπροστά του κινούνταν οι Τσάτσος και Πάγια.
Αριστερό εξτρέμ ήταν ο Μουλιάτος, δεξί ο Τσουκαλάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Αντεμάι.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ατύχησαν όμως να χάσουν από το 7ο λεπτό έναν από τους καλύτερους παίκτες τους, τον γνωστό μας από τη θητεία του σε Κυπαρισσία, Εράνη και Τσικλητήρα Πύλου Δημήτρη Μικελάτο, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και βγήκε αλλαγή.

Λίγα πράγματα στο πρώτο

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στο Διαβολίτσι και σημειώθηκε στο 12’ με την καρφωτή κεφαλιά του Πάγια από το κόρνερ του Τσάτσου να φεύγει μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο εικοσάλεπτο οι Μουλιάτος και Τσουκαλάς άλλαξαν πτέρυγες και το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο.
Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στη δημιουργία και δεν πατούσαν εύκολα την αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη δεν άφηναν ούτε την ηλειακή ομάδα να κάνει το παιχνίδι, με τον πρώην άσο του Παμίσου, της Καλαμάτας και του Πανθουριακού Βαγγέλη Λαθύρη να είναι καλά κλεισμένος.

Στο 38’ ο Μωραϊτης εκτέλεσε ένα κόρνερ και μετά από απόκρουση αμυντικών, ο Μπακατσέλος έπιασε το σουτ που έφυγε ψηλά άουτ.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως συγκινήσεις και φάσεις, όμως στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο και συναρπαστικό.

Το 0-1 στο 55’ ο 17χρονος Φερεκίδης

Η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς μπήκε και πάλι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να προηγηθεί στο 55’... Ο Γκεβόρι (πρώην παίκτης της Χώρας) έδωσε στον 17χρονο Φερεκίδη στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνος αφού έκανε μια τρίπλα, με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1!
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Αθανασόπουλος πήρε τη θέση του Πάγια, ενώ μπήκε και ο Σίνος αντί του τραυματία Λιόλιου. Νωρίτερα ο Κρεμμύδας είχε πάρει την θέση του τραυματία Οδεμισιώτη και με πολλά τρεξίματα έδωσε πνοή στο κέντρο.

Ισοφάριση με Μουλιάτο στο 62’

Το Διαβολίτσι βρήκε άμεσα απάντηση στο γκολ της Βάρδας και αυτό ήταν το μυστικό για την ανατροπή του σκορ... Στο 62’ ο Μπαστακός εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ από πλάγια θέση και ο Μουλιάτος με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1-1!
Στο 70’ πέρασαν στο ματς και οι Τσουλάκος, Χαρλέπας αντί των Τσουκαλά και Αντεμάι και λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή.

Προβάδισμα στο 75’ με Αθανασόπουλο

Συγκεκριμένα στο 75’ ο Μπαστακός με βαθιά μπαλιά βρήκε στην περιοχή τον Αθανασόπουλο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Τσεκούρα για το 2-1!
Οι παίκτες της Βάρδας σταμάτησαν μετά την πάσα θεωρώντας πως ο Αθανασόπουλος ήταν σε θέση οφσάιντ, όμως καλυπτόταν από τον Μωραϊτη που είχε ξεχαστεί στα αριστερά.

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα με τον Τσάτσο να βγάζει την ποιότητα του στο δεύτερο μέρος, τον Γκελγκέρια με τον Μουλιάτο να... οργιάζουν από τα δεξιά και τους Αθανασόπουλο και Τσουλάκο να βοηθούν πολύ, συνέχισε να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 79’ ο Γκελκέρια έβγαλε τη σέντρα και ο Χαρλέπας από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Και τρίτο γκολ με Τσουλάκο στο 92’

Στο 89’ τραυματίστηκε ο Αθανασόπουλος και προς στιγμήν πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, όμως δείχνοντας υπέρμετρο πάθος και θέληση, συνέχισε κουτσαίνοντας το ματς!
Στο 92’ ο Μουλιάτος με έξοχη μπαλιά τρύπα στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Τσουλάκο που κοντρόλαρε και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία, γράφοντας το τελικό 3-1!

Με λάθη η διαιτησία του Βαρτσάκη (Λακωνίας) που έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τσάτσο, Τσουλάκο, Κρεμμύδα, Γκεβόρι και Καρμοκόλια.
Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Μπεκιάρης και Αντωνόπουλος από τον ίδιο σύνδεσμο.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Γκελγκέρια, Λιόλιος (60’ Σίνος), Μπαστακός, Μπαλόπουλος, Οδεμισιώτης (50’ λ. τρ. Κρεμμύδας), Πάγια (60’ Αθανασόπουλος), Μουλιάτος, Τσάτσος, Τσουκαλάς (70’ Τσουλάκος), Αντεμάι (70’ Χαρλέπας).
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Τσεκούρας, Λιόσης, Μωραϊτης, Νικολόπουλος, Καρμοκόλιας (80’ Θεοδωρόπουλος), Μάρκο (46’ Π. Πολίτης), Γ. Πολίτης, Γκεβόρι (64’ Τσιρίκος), Πέκεζ, Μικελάτος (11’ λ. τρ. Μπακατσέλος 46’ λ.τρ. Φερεκίδης), Λαθύρης.