Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021 11:03

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Το “όπλο” και η... αδυναμία

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Το “όπλο” και η... αδυναμία

Μετά τις νίκες με Επισκοπή και Αστέρα Βλαχιώτη, η Καλαμάτα είχε το περασμένο Σάββατο την πρώτη απώλεια βαθμών στο Στάδιο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Νίκη Βόλου.

Ετσι βρέθηκε ξανά σε θέση “κυνηγού” στην κούρσα του νοτίου ομίλου της Football League, μιας και ο Ιάλυσος την πέρασε στη βαθμολογία. Η ομάδα της Ρόδου έχει 13 βαθμούς, η “Μαύρη Θύελλα” 12 και ακολουθούν η Ρόδος με 10 και η Καλλιθέα με 9, που είναι η προσεχής αντίπαλος για τη Μεσσηνιακή ομάδα. Η Καλαμάτα και η Ρόδος είναι όμως, οι μόνες ομάδες και στους δύο ομίλους του αγνοούν την ήττα, με την πρώτη να έχει κρατήσει το μηδέν σε έξι αγωνιστικές! Η άμυνα είναι το μεγάλο “όπλο” “Μαύρης Θύελλας”, προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο και κατ’ επέκταση την άνοδο.
Στον αντίποδα, δείχνει αδυναμία στην παραγωγή φάσεων και στο σκοράρισμα, καθώς δεν έχει σκοράρει στα μισά ματς.
Εμεινε άσφαιρη στην εκτός έδρας πρεμιέρα με τη Σαντορίνη, στη Ρόδο και πρόσφατα εντός με τη Νίκη Βόλου. Από εκεί και πέρα, κέρδισε εντός με 1-0 την Επισκοπή, 2-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη και με το ίδιο σκορ εκτός τον Ασπρόπυργο.

Πέντε γκολ, ισάριθμοι σκόρερ

Τα πέντε συνολικά γκολ έχουν έρθει από ισάριθμους σκόρερ, με τους δύο εξ αυτών να είναι αμυντικοί. Ο Μπακαγιόκο που “σφράγισε” το διπλό στον Ασπρόπυργο αγωνίζεται ως στόπερ και ο Αναστασόπουλος που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με τον Βλαχιώτη με εντυπωσιακό σουτ, είναι αμυντικό χαφ.
Στο ίδιο ματς σκόραρε και ο Κέρι, ενώ με την Επισκοπή το τρίποντο ήρθε με γκολ του Μπουσμπίμπα.
Με τον Ασπρόπυργο το πρώτο γκολ είχε σημειώσει ο Αλεξόπουλος. Δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα ο Μαρκόφσκι, ένας επιθετικός με θητεία στη Σούπερ Λίγκα, που δεν έχει παίξει όμως βασικός σε όλα τα ματς.

Συνεχείς αλλαγές

Ο Νίκος Αναστόπουλος σε κάθε παιχνίδι αλλάζει πρόσωπα στην μεσοεπιθετική γραμμή, σε αντίθεση με την αμυντική που η πεντάδα (Ταίρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο) θα διαφοροποιηθεί μόνο όταν προκύψει πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας. Ο Μαρκόφσκι όσο έχει παίξει δεν έχει τροφοδοτηθεί, ενώ γενικότερα η Καλαμάτα δεν βγάζει πολλές ευκαιρίες στα ματς (με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Αστέρα Βλαχιώτη). Στηρίζεται περισσότερο σε ατομικές ενέργειες είτε του Μπουσμπίμπα, είτε του Κέρι.

Ποιότητα που
πρέπει να φανεί

Η Καλαμάτα έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά με παίκτες, όπως οι Σουμπίνιο, Παυλίδης και δικαιολογημένα υπάρχουν απαιτήσεις.
Ο Ν. Αναστόπουλος δίνει περισσότερο έμφαση στο αμυντικό κομμάτι, όπου μέχρι σήμερα η Καλαμάτα παίρνει εξαιρετικό βαθμό, αλλά δημιουργικά έχει θέμα και είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Πρόκειται άλλωστε για το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, έχοντας παίξει σε αυτές τις πρώτες έξι στροφές με τέσσερις νεοφώτιστες ομάδες (Σαντορίνη, Ρόδος, Επισκοπή, Αστέρας Βλαχιώτη).
Ακολουθεί το Σάββατο η αναμέτρηση με την Καλλιθέα στο “Ελ Πάσο” για την 7η αγωνιστική, στην οποία με νίκη η Καλαμάτα μπορεί να βρεθεί στην κορυφή., αν την ίδια ώρα ο Ιάλυσος δεν κερδίσει τη Ρόδο στο τοπικό ντέρμπι. Για να έρθει το διπλό θα πρέπει η “Μαύρη Θύελλα” να κρατήσει και πάλι ανέπαφη την εστία της, αλλά και να βρει δίχτυα εκτός όπως είχε κάνει στον Ασπρόπυργο.