Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021 14:53

Super League: Σκόραρε ο Παπασταθόπουλος μετά από 13 χρόνια!

Γράφτηκε από τον
Super League: Σκόραρε ο Παπασταθόπουλος μετά από 13 χρόνια!

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Έγκμουντουρ Κρίστινσον έκανε το ντεμπούτο του στη σεζόν, αφού δεν είχε παίξει στην κανονική περίοδο, ωστόσο η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι του νεαρού Μιχάλη Κοσίδη της ΑΕΚ.

Ο 19χρονος επιθετικός, που δεν είχε παίξει ούτε λεπτό στην κανονική διάρκεια, στα Playoffs μετράει ήδη τέσσερις συμμετοχές, έστω και με ολιγόλεπτες αλλαγές.

Θυμίζουμε βέβαια ότι ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ πέρσι δεν είχε συμμετοχή στην κανονική διάρκεια, αλλά στα Playoffs έπαιξε εννέα παιχνίδια με ένα γκολ!

Σε πολλά γκολ μας είχαν συνηθίσει οι ομάδες στα Playoffs, αλλά η 5η αγωνιστική είχε τέσσερα, αφού καμία από τις προηγούμενες δεν είχε πέσει κάτω από τα εννέα. Στα μισά του μίνι πρωταθλήματος των Playoffs είχαμε και την τρίτη ισοπαλία σε 15 παιχνίδια.

Μερικοί ακόμα ενδιαφέροντες αριθμοί από την 5η αγωνιστική των Playoffs:

4756... μέρες, ή αν θέλετε 13 χρόνια και οκτώ ημέρες πέρασαν από το προηγούμενο γκολ που πέτυχε στη Super League o Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ήταν 13 Απριλίου 2008, όταν άνοιγε το σκορ στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-4. Εκείνο και αυτό επί του Αστέρα Τρίπολης είναι και τα μοναδικά του στην κατηγορία.

Μπορεί το διάστημα ανάμεσα σε δύο γκολ να είναι μεγάλο, ωστόσο ο Μάρκο Πάντελιτς είχε σκοράρει 14 χρόνια και εννέα μήνες μετά το προηγούμενο γκολ του.

200... αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού συμπλήρωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο 36χρονος διεθνής αμυντικός έκανε ντεμπούτο στις 13 Αυγούστου 2008, στον αγώνα Ανόρθωση - Ολυμπιακός 3-0 για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Παπαδόπουλος έχει 144 αγώνες στη Super League, 25 στο Κύπελλο Ελλάδας και 31 στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

100... συμμετοχές στη Super League έφτασε ο Δημήτρης Μάνος. Ο 27χρονος Τρικαλινός επιθετικός του Άρη, που έχει 13 γκολ και πέντε ασίστ σε αυτά τα παιχνίδια, έκανε ντεμπούτο στις 6 Ιανουαρίου 2013, στον αγώνα Ολυμπιακός - Βέροια 3-0.

Έχει αντιμετωπίσει 20 διαφορετικές ομάδες, τις περισσότερες φορές, 10, τον ΠΑΟΚ.

77... νίκες στο πρωτάθλημα έφτασε ο Πέδρο Μαρτίνς και έπιασε τον Τάκη Λεμονή στην δεύτερη θέση στη λίστα των προπονητών του Ολυμπιακού με τις περισσότερες νίκες.

Τώρα μόνο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει περισσότερες, 138, από τον Πορτογάλο.

Πηγή: www.slgr.gr