Παρασκευή, 07 Μάιος 2021 10:54

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αμυνα - “μπετόν” και πρόβλημα στο γκολ

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αμυνα - “μπετόν” και πρόβλημα στο γκολ

Στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Football League βρίσκει την Καλαμάτα το φινάλε του πρώτου γύρου.

Η “Μαύρη Θύελλα” με το βαθμό που απέσπασε την Τετάρτη στο “σμαραγδένιο” νησί κόντρα στον Ιάλυσο, έφθασε τους 16 και διατήρησε το +1 από τους δεύτερους γηπεδούχους, ενώ έχει 3 βαθμούς διαφορά από τη Ρόδο και Σαντορίνη, πιο ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, με τη Ρόδο όμως να έχει ένα ματς λιγότερο.
Η μεσσηνιακή ομάδα κατάφερε για ένα ακόμη παιχνίδι να κρατήσει το μηδέν, αλλά από την άλλη έμεινε και πάλι “άσφαιρη” εκτός έδρας, όπως είχε συμβεί στην πρεμιέρα με τη Σαντορίνη και την 4η αγωνιστική με τη Ρόδο.

Η ακτινογραφία του α’ γύρου στη Football League

Εκτός έδρας έχει σκοράρει τη δεύτερη αγωνιστική με τον Ασπρόπυργο, όπου πέτυχε τη μοναδική μέχρι σήμερα εκτός έδρας νίκη και την 7η αγωνιστική με την Καλλιθέα. Το γκολ του Μαρκόφσκι στο “Ελ Πάσο” δεν είχε όμως αντίκρισμα, καθώς οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς και υποχρέωσαν την Καλαμάτα στην πρώτη της ήττα.
Η Καλλιθέα είναι και η μόνη ομάδα που παραβίασε την εστία της “Μαύρης και μάλιστα εις διπλούν στον πρώτο γύρο.
Τα δύο γκολ παθητικό συνιστούν την κορυφαία επίδοση στον όμιλο και είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα είναι η πρώτη. Διότι επιθετικά υπάρχει πρόβλημα. Το “μαρτυρούν” και οι τέσσερις “λευκές” ισοπαλίες σε εννέα αγωνιστικές, αν προσθέσουμε και το εντός έδρας 0-0 με τη Νίκη Βόλου.
Η Καλαμάτα έχει πετύχει μόνο 8 γκολ, όλα με διαφορετικούς παίκτες και μετρά τέσσερις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μια ήττα σ’ ένα πρωτάθλημα 10 ομάδων, όχι ιδιαίτερης ποιότητας που πάει στη δύναμη και στην αμυντική τακτική.
Η “Μαύρη Θύελλα” ωστόσο έχει ποιότητα στο ρόστερ της και γι’ αυτό υπάρχουν απαιτήσεις για καλύτερο ποδόσφαιρο.
Η άμυνα - “μπετόν” είναι κάτι που πιστώνεται στη δουλειά που έχει γίνει, αλλά από την άλλη υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων και στο σκοράρισμα. Κάτι που έχει ως συνέπεια να μην μπορεί η ομάδα να χτίσει σερί νικών, ώστε να ξεφύγει από τους διώκτες της. Μόνο μια φορά φέτος πέτυχε δύο σερί νίκες με Ασπρόπυργο και Επισκοπή.
Ξεκίνησε με ισοπαλία (0-0) εκτός με Σαντπρίνη, νίκησε 2-0 τον Ασπρόπυργο (εκτός) και 1-0 εντός την Επισκοπή, για να ακολουθήσει το 0-0 στη Ρόδο με την ομώνυμη ομάδα. Την 5η αγωνιστική νίκησε στο Στάδιο με 2-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη, αλλά τρεις μέρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο έμεινε στο 0-0 με τη Νίκη Βόλου.
Την 7η αγωνιστική έχασε με ανατροπή 2-1 από την Καλλιθέα, την 8η κέρδισε εντός με 2-0 στο ντέρμπι το Αιγάλεω και στην 9η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Ιάλυσο στη Ρόδο.