Πέμπτη, 20 Μάιος 2021 10:57

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι δύο εβδομάδες που θα κρίνουν τίτλο και παραμονή – 4 “τελικοί” για Διαβολίτσι και Πάμισο

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι δύο εβδομάδες που θα κρίνουν τίτλο και παραμονή – 4 “τελικοί” για Διαβολίτσι και Πάμισο

Τέσσερις αγωνιστικές έμειναν για να πέσει η “αυλαία” στον 9ο όμιλο της Γ’ εθνικής και η αγωνία για τον τίτλο και την παραμονή καλά κρατεί.

Στην κορυφή ο Παναιγιάλειος οδηγεί την κούρσα με 17 βαθμούς και ακολουθεί η Ζάκυνθος με 16 και ο Ναυπακτιακός Αστέρας με τη Βάρδα με 14 βαθμούς.
Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου είναι στην 5η θέση με 13 βαθμούς και απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή και έναν από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία βρίσκεται ο Πάμισος με 9 βαθμούς. Οι δύο μεσσηνιακές ομάδες στοχεύουν στην παραμονή και κάθε ματς είναι τελικός, με δεδομένο ότι θα διεξαχθεί μόνο ένας γύρος λόγω της πανδημίας.
Μετά το πέρας της 13ης αγωνιστικής, ο πρωταθλητής του ομίλου θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω μπαράζ με τους πρωταθλητές των άλλων ομίλων, ενώ οι πέντε τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Τσιλιβή και Θύελλα Πατρών είναι καταδικασμένες με 2 και 5 βαθμούς, αντίστοιχα, ενώ την ίδια μοίρα θα έχει ο Παλληξουριακός (7 βαθμοί). Ως εκ τούτου θα γίνει μάχη για την αποφυγή της 9ης και 10ης θέσης.
Ο Πάμισος είναι 10ος με 9 βαθμούς και υπολείπεται 3 βαθμούς από Αχαϊκή και Αίαντα Γαστούνης, που ισοβαθμούν στην 8η θέση.
Κάτι που σημαίνει ότι οι “πράσινοι” θα χρειαστούν πορεία πρωταθλητισμού στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, που θα διεξαχθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων. 14 μέρες που θα κρίνουν τους κόπους της σεζόν.

Το θετικό για τους Νησιώτες είναι ότι θα δώσουν μόνο ένα ματς εκτός έδρας, με τον Αίαντα Γαστούνης την τελευταία αγωνιστική. Θα υποδεχτούν στο Μελιγαλά (λόγω εργασιών στο Στάδιο της Μεσσήνης) Διαγόρα Βραχνέικων, Ζάκυνθο και ενδιάμεσα θα παίξουν στο “Καπετάν Βασίλης” με το Διαβολίτσι.
Ο ΑΟΔ που βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση και κρατά την τύχη στα χέρια του, έχει δύο εντός και ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια. Συγκεκριμένα, θα παίξει στην Κεφαλλονιά με τον Παλληξουριακό και στην Κάτω Αχαγιά με την Αχαϊκή και θα υποδεχτεί τον Πάμισο και το Διαγόρα Βραχνέικων.
Ο Διαγόρας είναι ο προσεχής αντίπαλος για τον Πάμισο, την Κυριακή στο Μελιγαλά σ’ ένα ματς δίχως... αύριο για τους Νησιώτες, αφού μόνο με νίκη θα ελπίζουν σε παραμονή.
Την ίδια μέρα το Διαβολίτσι παίζει με τον Παλληξουριακό και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών.
Η νίκη είναι μονόδρομος για ΑΟΔ και Πάμισο στην 10η αγωνιστική πριν από το καθοριστικό μεταξύ τους ντέρμπι, την προσεχή Τετάρτη.
Οσον αφορά την άνοδο, ο Παναιγιάλειος είναι πρώτος, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό του, το οποίο είναι στην.. τελευταία αγωνιστική και η Ζάκυνθος με τον Ναυπακτιακό Αστέρα έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν στην πρωτιά.

Το πρόγραμμα για Πάμισο και Διαβολίτσι

Κυριακή 23/5
Πάμισος – Διαγόρας Βραχνέικων
Παλληξουριακός – Α.Ο. Διαβολιτσίου

Τετάρτη 26/5
Διαβολίτσι – Πάμισος

Κυριακή 30/5
Πάμισος – Ζάκυνθος
Αχαϊκή – Α.Ο. Διαβολιτσίου

Κυριακή 6/6
Διαβολίτσι – Διαγόρας Βραχνέικων
Αίας Γαστούνης – Πάμισος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 9 αγώνες)
1. Παναιγιάλειος 11-7 17
2. Ζάκυνθος 12-6 16
3. Ναυπακτιακός Αστέρας 14-6 14
-. ΠΑΟ Βάρδας 8-7 14
5. Α.Ο. Διαβολιτσίου 11-10 13
-. Διαγόρας Βραχνέικων 10-9 13
-. Εθνικός Σκουλικάδου 10-11 13
8. Αίας Γαστούνης 13-9 12
-. Αχαϊκή 6-5 12
10. Πάμισος 4-6 9
11. Παλληξουριακός 4-8 7
12. Θύελλα Πατρών 6-13 5
13. Τσιλιβή 4-16 2
* Το ρεπό τους έχουν κάνει Ναυπακτιακός, Θύελλα Πατρών, Παλληξουριακός, Πάμισος, Αχαϊκή, Διαγόρας, Διαβολίτσι, Ζάκυνθος και Αίας Γαστούνης.