Σάββατο, 22 Μάιος 2021 11:00

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ντέρμπι κορυφής με Ρόδο

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ντέρμπι κορυφής με Ρόδο

Η κορυφή χωράει μόνο... μία. Καλαμάτα και Ρόδος αναμετρώνται σήμερα, Σάββατο στις 2.45 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής του νοτίου ομίλου Football League, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3.


Η “Μαύρη Θύελλα” με 22 βαθμούς οδηγεί την κούρσα και ακολουθούν οι Νησιώτες με 20 βαθμούς, αλλά και ματς λιγότερο. Ως εκ τούτου, όποια ομάδα κερδίσει θα βρεθεί μόνη στην κορυφή, με την Καλαμάτα να ευνοείται και με ισοπαλία.
Μετά την ήττα όμως στην Επισκοπή χρειάζεται τη νίκη, καθώς οι διώκτες της Ρόδος, Καλλιθέα και Ιάλυσος έχουν να δώσουν εξ αναβολής ματς. Η “Μαύρη Θύελλα” μετρά στην έδρα της πέντε νίκες και μια ισοπαλία, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ (8-0 τα τέρματα).
Στον αντίποδα, η Ρόδος έχει τρία διπλά, δύο ισοπαλίες και μια ήττα με γκολ 7-4 και στις έξι τελευταίες αγωνιστικές το σερί είναι 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Η τελευταία νίκη με τον Αστέρα Βλαχιώτη την έχει φέρει σε απόσταση βολής από την κορυφή.
Η Ρόδος προπονήθηκε χθες στον Ασπρόπυργο και από εκεί αναχώρησε για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με το κλίμα στις τάξεις της να είναι άριστο.


Πορεία μέχρι το γήπεδο


Εξίσου καλό όμως είναι το κλίμα και στη ‘Μαύρη Θύελλα”. Η ήττα από την Επισκοπή, ανήκει στο παρελθόν. Το απουσιολόγιο είναι λευκό και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι για τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι.
Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και στις τάξεις των φιλάθλων, που δεν μπορούν να βρεθούν μεν στις κερκίδες, αλλά σχεδιάζουν να συνοδεύσουν την αποστολή από το ξενοδοχείο μέχρι το Στάδιο, ενώ είναι βέβαιο ότι θα γεμίσουν και πάλι οι γειτονικές ταράτσες και τα μπαλκόνια του Σταδίου. Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους μεσσήνιους φιλάθλους να δουν την Καλαμάτα στο ματς με το οποίο ξεκινά η 13η αγωνιστική. Τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου θα γίνουν την Κυριακή.

Οι 23 της αποστολής

Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε 23 παίκτες για το ντέρμπι με τη Ρόδο. Εκτός έμεινε μόνο ο νεαρός Καραχάλιος. Αναλυτικά η αποστολή: Αραμπατζής, Ταΐρης, Καπούταγλης (τερματοφύλακες), Παναγιώτου, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Σαλίνες, Ευαγγέλου, Τσελεπίδης, Γκαλίτσιος (αμυντικοί), Καρούτης, Τριανταφυλλάκης, Παπατόλιος, Παυλίδης, Αναστασόπουλος, Νατσιόπουλος (μέσοι), Αλεξόπουλος, Φελίπε, Ηλιόπουλος, Μπουσμπίμπα, Μαρκόφσκι, Κέρι (επιθετικοί)
Το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο
Καλαμάτα- Ρόδος, 2.45. (ΕΡΤ 3)
Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας), Δ. Βεργέτης (Αργολίδας), Κακαφώνης (Αχαΐας)
4ος: Ανδριανός (Αχαΐας)


Κυριακή
Σαντορίνη - Ιάλυσος, 3.30 μ.μ.
Μαχαίρας (Αθηνών), Πριόνας (Εύβοιας), Σταύρογλου (Αθηνών)
4ος: Αλάμπεης (Αθηνών)
Ασπρόπυργος-Αιγάλεω, 5 μ.μ.
Τσαμούρης (Πειραιά), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας), Ψύλλος (Λέσβου)
4ος: Λεμπέσης (Πειραιά)
Νίκη Βόλου-Αστέρας Βλαχιώτη, 5 μ.μ.
Μέγας. Μηνούδης (Πιερίας), Μάνασης (Τρικάλων)
4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Καλλιθέα-Επισκοπή, 5 μ.μ.
Τζαμουτζαντώνης (Χίου), Παγουράς, Δελής (Βοιωτίας)
4ος: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

Η βαθμολογία
(σε 12 αγωνιστικές)
1. Καλαμάτα 11-3 22
2. Ρόδος 11-6 20
3. Καλλιθέα 13-8 18
4. Επισκοπή 7-4 17
-. Ιάλυσος 9-9 17
6. Αιγάλεω 9-12 14
7. Σαντορίνη 5-8 13
8. Νίκη Βόλου 8-11 10
9. Ασπρόπυργος 6-12 7
-. Αστέρας Βλαχιώτη 5-11 7
* Τρεις αγώνες λιγότερους έχει ο Ασπρόπτργος
* Δύο αγώνες λιγότερους έχει η Καλλιθέα
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Ρόδος, Επισκοπή, Ιάλυσος, Σαντορίνη, Αστέρας Βλαχιώτη