Σάββατο, 22 Μάιος 2021 13:59

Αφεντικό του ομίλου η Καλαμάτα 1-0 τη Ρόδο στο ντέρμπι κορυφής

Γράφτηκε από τον
Αφεντικό του ομίλου η Καλαμάτα 1-0 τη Ρόδο στο ντέρμπι κορυφής

Στην Καλαμάτα είναι... αλλιώς. Η "Μαύρη Θύελλα" με γκολ του Nταούντ Μπουσμπίμπα στο 24' νίκησε με 1-0 τη Ρόδο  στο σημερινό μεγάλο ντέρμπι κορυφής και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο νότιο όμιλο της Football League.

Η Μεσσηνιακή ομάδα αύξησε μάλιστα στους 5 βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη Ρόδο, που δεν δικαιολόγησε την υψηλή βαθμολογική της θέση. Αντίθετα η Καλαμάτα με το καλύτερο φετινό της πρώτο ημίχρονο, έθεσε τα θεμέλια για τη νίκη και στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το προβάδισμα. Στα τελευταία λεπτά η Ρόδος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Η Καλαμάτα πέτυχε την 6η νίκη σε 7 ματς στο Δημοτικό Στάδιο, όπου δεν έχει δεχτεί γκολ με τη Νίκη Βόλου να είναι η μοναδική που έχει φύγει αήττητη από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Τέλος στο ματς. Καλαμάτα - Ρόδος 1-0.

95' Ευκαιρία για τη Ρόδο, σε σέντρα από αριστερά, ο γκολκίπερ έχασε την μπάλα αλλά ο Δελαπόρτας δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Τσελεπίδη να διώχνει στη γραμμή.

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

Οδεύουμε στο φινάλε. Η Ρόδος έχει κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, με την Καλαμάτα να θέλει να κρατήσει το προβάδισμα.

85'  Κίτρινη κάρτα σε Καψάλη, Αλεξόπουλο που είχαν αψιμαχία.

84' Κίτρινη κάρτα στον Ταΐρη για καθυστέρηση.

83' Αλλαγή για τη Ρόδο. Ο Μακρής στη θέση του Μαρτσάκη.

79' Νέα ευκαιρία για την Καλαμάτα, με τον Αλεξόπουλο να κάνει την κοντρόλ μέσα στην περιοχή αλλά να πηγαίνει πλάγια και να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

78' Ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Μαρκόφσκι σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

72' Αλλαγή για την Καλαμάτα. Βγαίνει ο Μπουσμπίμπα και μπαίνει ο Γκαλίτσιος.  Ο Νίκος Αναστόπουλος βγάζει επιθετικό και βάζει αμυντικό, αλλάζοντας και τη διάταξη με τριάδα στην άμυνα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν έχει την ίδια ένταση, αλλά ούτε και φάσεις. Ο ρυθμός έχει πέσει, αλλά η Καλαμάτα κρατά άνετα το προβάδισμα.

69' Αναγκαστική αλλαγή για τη Ρόδο. Αποχωρεί τραυματίας ο Ρεβυθόπουλος και μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο Νικολόπουλος.

65' Ο Αναστασόπουλος μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, η άμυνα της Ρόδου, αδράνησε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα κάποιος παίκτης της Καλαμάτας.

57' Δύο αλλαγές για την Καλαμάτα. Μπαίνουν Νατσιόπουλος, Αλεξόπουλος και βγαίνουν Σουμπίνιο, Ηλιόπουλος. Ο τελευταίος δίνει και το περιβραχιόνιο στον Αλεξόπουλο. Αλλαγή και για τη Ρόδο ο Δελαπόρτας στη θέση του Καραγεώργη.

53' Αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Παυλίδης, που είχε την ασίστ στο γκολ, αποχωρεί τραυματίας και μπαίνει στη θέση του ο Αναστασόπουλος.

Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή ήταν 69%-31% υπέρ της Καλαμάτας και οι τελικές 7-1.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Δύο αλλαγές στο ημίχρονο για τη Ρόδο. Μπαίνουν Χύσι, Σέρεντιουκ στις θέσεις των Σουλάι, Βουργουντζή.

Δίκαιο προβάδισμα για τη "Μαύρη Θύελλα" που κάνει ίσως την καλύτερη εντός έδρας εμφάνιση.

Ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο. Καλαμάτα - Ρόδος 1-0 με γκολ του Μπουσμπίμπα στο 24'.

44'  Καλή στιγμή για την Καλαμάτα, με το δυνατό σουτ του Παπατόλιου έξω από την περιοχή, να περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

43' Ο Βεργέτης θα δείξει κίτρινη κάρτα στον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο. Ο τεχνικός της Καλαμάτας διαμαρτυρήθηκε για κίτρινη κάρτα σε φάουλ του Πεχλιβανόπουλου στον Μπακαγιόκο.

Η Ρόδος στην πρώτη της φάση στο ματς λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με την Καλαμάτα να ελέγχει πλήρως το ματς σε αυτό το πρώτο ημίχρονο.

32' Tεράστια ευκαιρία για τη Ρόδο. Ο Μαρτσάκης με κάθετη πάσα έβγαλε τον Αρναρέλλη τετ α τετ με τον Ταΐρη, που απέκρουσε με το δεξί πόδι και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

Η άμυνα της Ρόδου είχε ανέβει ψηλά και το πλήρωσε.

24' Γκοοοολ για την Καλαμάτα. Ο Παυλίδης με εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο έβγαλε τετ α τετ τον Μπουσμπίμπα που έκανε κίνηση πίσω από τη μεσαία γραμμή,  προχώρησε και πλάσαρε ψύχραιμα τον Πίτκα. για το 1-0.

13' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς. Τη βλέπει ο Μαβινγκά για φάουλ στον Μαρτσάκη.

81%-19% η κατοχή υπέρ της Καλαμάτας στο πρώτο δεκάλεπτο, δείγμα της διάθεσης με την οποία έχει μπει η Καλαμάτα.

11' Ο Μπουσμπίμπα πάτησε περιοχή από αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Η Καλαμάτα έχει μπει πιο δυνατά στο ματς, κυκλοφορεί την μπάλα με σκοπό να βρει το κενό στην άμυνα της Ρόδου. 

1' Κόρνερ για την Καλαμάτα. Ο Παυλίδης το εκτέλεσε ο Μπακαγιόκο σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να απειλήσει, η μπάλα στρώθηκε στον Σουμπίνιο που μέσα από την περιοχή σούταρε άτσαλα άουτ.

Ξεκίνησε το ματς.

Ολα έτοιμα για τη σέντρα. Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα με 22 βαθμούς οδηγεί την κούρσα και ακολουθεί η Ρόδος με 20 βαθμούς. 

Οι παίκτες της Καλαμάτας μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και από τα μεγάφωνα ακούγεται ο ύμνος της "Μαύρης Θύελλας". Ακολουθεί η Ρόδος και η διαιτητική ομάδα. Το ματς θα σφυρίξει ο Αρκάς Χρήστος Βεργέτης με βοηθούς τους Δ. Βεργέτη (Αργολίδας) και Κακαφώνη (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ανδριανός (Αχαΐας).

Ηλιόλουστος ο καιρός στην Καλαμάτα και ελπίζουμε να δούμε ωραίο θέαμα από τις δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα στο νότιο όμιλο.

Η πρωτοπόρος Καλαμάτα θα υποδεχτεί στις 2.45 μ.μ. τη δεύτερη Ρόδο Το "Νotosport" βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης και θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης. 

Εγιναν γνωστές οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Παυλίδης, Ηλιόπουλος, Σουμπίνιο, Μπουσμπίμπα, Παπατόλιος, Μαρκόφσκι.

ΡΟΔΟΣ: Πίτκας, Ρεβυθόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Καραγεώργης, Καψάλης, Μπαξεβάνος, Σουλάι, Τσίπρας, Βουργουντζής, Μαρτσάκης, Αρναρέλλης.