Δευτέρα, 24 Μάιος 2021 13:07

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 1-2: Οδυνηρή ήττα με ανατροπή (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 1-2: Οδυνηρή ήττα με ανατροπή (φωτό)

Οδυνηρή ήττα στο Μελιγαλά γνώρισε χθες ο Πάμισος, με σκορ 2-1 από τον Διαγόρα Βραχνέικων.

Μια ήττα που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια, που κάνει η ομάδα της Μεσσήνης για να παραμείνει στη Γ’ εθνική.
Μάλιστα μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, βρίσκεται στο -4 από την 8η του 9ου ομίλου που οδηγεί στη σωτηρία Για να καταφέρει να εκπληρώσει το στόχο της παραμονής θα πρέπει στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια να πετύχει ισάριθμες νίκες, αλλά και να ευνοηθεί από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, που μαζί με τον Πάμισο θέλουν να ανανεώσουν την παρουσία τους στη Γ’ εθνική.
Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς, οι Νησιώτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και παρότι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 12ό λεπτό, δεν έδειξαν ικανοί, όχι μόνο να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0, αλλά να βάλουν και άλλα γκολ ώστε να κάνουν το απαραίτητο βήμα για να προσθέσουν τρεις πολύτιμους πόντους στο σακούλι της παραμονής.
Αντίθετα με την εικόνα που παρουσίασαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους, που επίσης αγωνίζονται για την παραμονή τους να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο.
Αν δεν ήταν και ο Κόκκαλης με τις επεμβάσεις του, όπως συνέβη και στη φάση του πέναλτι, ίσως ο Πάμισος να είχε ηττηθεί με μεγαλύτερο σκορ
Ηταν τέτοια η εικόνα των γηπεδούχων, που ο Διαγόρας Βραχνέϊκων έμοιαζε σαν υπερομάδα. Σίγουρα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά ήταν αρκετά καλή στο χθεσινό παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Ανδρέα Ζήκου έδειξαν τις προθέσεις τους. Στην πρώτη φάση του αγώνα είχαν δοκάρι και παρότι 4 λεπτά μετά βρέθηκαν πίσω στο σκορ φάνηκε ότι ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά και να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα, όπως και έγινε.
Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γιώργος Καλόμαλος έβαλε στο παιχνίδι τους έμπειρους Μωράκη, Σαραντόπουλο, Θώδη και στο τελευταίο σχεδόν 20λεπτο τους Κάνιστρα και Αράπι για να βοηθήσουν την ομάδα να ανεβάσει την απόδοση της και γενικά να αλλάξει την κακή εικόνα που είχε και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν άλλαξε κάτι και μοιραία οι “πράσινοι” οδηγήθηκαν στην ήττα.

Το δοκάρι και τα γκολ

Στο 8’ μετά από λάθος των παικτών του Πάμισου, στο χώρο του κέντρου, ο Αλεξανδρής έγινε αποδέκτης μπροστινής μπαλιάς μπήκε στην περιοχή και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο του σούταρε συρτά στέλνοντας την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να φύγει πλάγια στην απέναντι πλευρά.
Στο 12’ ο Παπαδόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Χαραλαμπόπουλος και με κοντινή κεφαλιά “έγραψε” το 1-0. Στο 33’ ο Ντόμας εκτέλεσε κόρνερ και ο Σαρρής που είχε προωθηθεί με διαγώνια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-1.
Στο 53’ σέντρα του Βλασόπουλου στη μικρή περιοχή ο Αλεξανδρής κινήθηκε στο α’ δοκάρι, πρόλαβε τους αμυντικούς και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2.

Εχασαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι.

Στο 81’ ο Γεωργαντόπουλος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή ψάχνοντας να βρει χώρο για σουτ, αλλά βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μωράκη. Αμέσως ο διαιτητής Ρηγόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας), σφύριξε το πέναλτι. Ο Γεωργαντόπουλος το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα σχεδόν στο κέντρο της εστίας με τον Κόκκαλη να αποκρούει αρχικά. Στην επαναφορά ο Γεωργαντόπουλος με τον Τσεκούρα κινήθηκαν πρώτοι στην μπάλα, αλλά υπό πίεση αμυντικού ο δεύτερος σούταρε άουτ.
Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Βλασόπουλος (24’ σουτ απόκρουση), Αλεξανδρής (32’ κοντινό σουτ απόκρουση, 45’ δυνατό σουτ απόκρουση), Σταυρόπουλος (37’ φάουλ, 42’ σουτ άουτ), Τσεκούρας (41’ συρτό σουτ άουτ), Σιδέρης (78’ κεφαλιά άουτ) και στο 82’ Ρουμελιώτης (ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μπλόκαρε ο Μπαμπούνης).
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ρηγόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Καραλή, Κόρδα και οι τρεις από την ΕΠΣ Ηλείας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κόκκαλης, Αριστομενόπουλος, Βέλλης, Κατσιβαρδέας, Φιλόπουλος, Ακριστινέι (46’ Σαραντόπουλος), Κανανάι (46’ Θώδης), Ντίσα (46’ Μωράκης), Ρουμελιώτης, Παπαδόπουλος (77’ Αράπι), Χαραλαμπόπουλος (77’ Κάνιστρας).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Μπαμπούνης, Πανάρετος, Σαρρής, Σιδέρης, Καπετανάκης, Τσεκούρας (83' Κούσουλας), Βλασόπουλος (66’ Βασιλόπουλος), Αλεξανδρής (83’ Ούτσικας), Ντόμας (73’ Δημόπουλος), Γεωργαντόπουλος, Σταυρόπουλος.

Πλακέτα στη μνήμη του Γιάννη Ούτσικα

Σε μια λιτή εκδήλωση πριν την έναρξη του αγώνα, ο Πάμισος έδωσε πλακέτα στον Κώστα Ούτσικα, ποδοσφαιριστή του Διαγόρα Βραχνέικων, προκειμένου να τιμήσει την μνήμη του πατέρα του Γιάννη Ούτσικα, που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Πάμισου. Την πλακέτα έδωσε ο πρόεδρος του Παμίσου Γιώργος Βλαχάκης.