Παρασκευή, 28 Μάιος 2021 12:58

Στον “αέρα” ο 9ος όμιλος στη Γ’ εθνική!

Γράφτηκε από τον
Στον “αέρα” ο 9ος όμιλος στη Γ’ εθνική!

Πιο αργά από κάθε άλλο όμιλο, θα τελειώσει, όπως όλα δείχνουν, ο 9ος στη Γ’ εθνική.

Οι 13 ομάδες, μεταξύ των οποίων ο Πάμισος και το Διαβολίτσι, ενδέχεται να παίζουν ακόμη και ενώ θα έχει ξεκινήσει το... Euro. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα κρούσματα κορονοϊού στη Θύελλα Πατρών, που είχαν ως συνέπεια να αναβληθούν η εμβόλιμη 11η αγωνιστική (Τετάρτη 26/5), αλλά και η 12η (Κυριακή 30/5), καθώς εκκρεμεί το εξ αναβολής ματς της Θύελλας Πατρών με τη Ζάκυνθο για την 10η αγωνιστική.
Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές, πρέπει να γίνουν την ίδια μέρα και ώρα, για λόγους αξιοπιστίας και χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες. Γι’ αυτό και η ΕΠΟ όρισε τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές 6, 9 και 13 Ιουνίου, με την προϋπόθεση ότι το εξ αναβολής Θύελλα Πατρών – Ζάκυνθος θα γίνει την Τετάρτη 2 Ιουνίου.
Τα νέα όμως που έρχονται από την Πάτρα δεν είναι ευχάριστα. Τα κρούσματα στη Θύελλα, αντί να μειώνονται, αυξάνοντα,ι σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του συλλόγου. Η Θύελλα έχει φθάσει τα 10 κρούσματα (από τα 6 που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα). Την προσεχή Δευτέρα θα διενεργηθούν νέα τεστ και σε περίπτωση που υπάρξουν πάλι πέντε παίκτες θετικοί, τότε θα αναβληθεί εκ νέου το ματς με τη Ζάκυνθο.
Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου η 11η αγωνιστική, που περιλαμβάνει το μεσσηνιακό ντέρμπι Διαβολίτσι – Πάμισος και είναι άγνωστο πότε και αν θα γίνουν οι αγώνες που υπολείπονται.
Με λίγα λόγια το πρωτάθλημα στον 9ο όμιλο βρίσκεται στον “αέρα”, καθώς δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν κρούσματα και σε άλλη... ομάδα, κάτι που θα προκαλέσει νέες αναβολές και καθυστέρηση.
Θυμίζουμε, ότι με απόφαση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί μόνο ένας γύρος και στη συνέχεια οι πρωταθλητές των ομίλων θα διεκδικήσουν μέσω αγώνων μπαράζ την άνοδο για τις επαγγελματικές κατηγορίες.
Στον όμιλο του Παμίσου και του Διαβολιτσίου, θα υποβιβαστούν απευθείας οι πέντε τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.