Δευτέρα, 31 Μάιος 2021 14:32

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Βίοι αντίθετοι για Διαβολίτσι και Πάμισο στον 9ο όμιλο

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Βίοι αντίθετοι για Διαβολίτσι και Πάμισο στον 9ο όμιλο

Χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα κύλησε το σαββατοκύριακο στον 9ο όμιλο της Γ’ εθνικής και είναι αβέβαιο αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα την προσεχή Κυριακή 6 Ιουνίου. Αιτία τα κρούσματα κορονοϊού στη Θύελλα Πατρών που ανέβαλαν το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με τη Ζάκυνθο.

Το εν λόγω παιχνίδι θα διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη, αν φυσικά δεν προκύψουν εκ νέου κρούσματα στην Πατρινή ομάδα στα τεστ που θα γίνουν σήμερα.
Αν όλα πάνε καλά το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί την Κυριακή 6 Ιουνίου με τη διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής, όπου δεσπόζει το μεσσηνιακό ντέρμπι στο “Καπετάν Βασίλης” μεταξύ του Διαβολιτσίου και του Παμίσου.
Εν συνεχεία την παραπάνω Τετάρτη 9 του μηνός θα διεξαχθεί η 12η αγωνιστική και την Κυριακή 13 Ιουνίου θα πέσει η αυλαία στο... κουτσουρεμένο πρωτάθλημα με την 13η αγωνιστική.
Οσον αφορά τις μεσσηνιακές ομάδες το Διαβολίτσι είναι στην 3η θέση με 16 βαθμούς μαζί με Ζάκυνθο και Διαγόρα Βραχνέικων, κρατά την τύχη στα χέρια του και είναι πολύ κοντά στο να ανανεώσει τη θητεία του για τρίτη σερί σεζόν στην Γ’ εθνική.
Από την άλλη ο Πάμισος βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο μιας και με μόλις 9 βαθμούς, είναι στην 10η θέση και απέχει 4 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

“Αγκαλιά” με την παραμονή
μετά τα τρία σούπερ διπλά

Ξεκινώντας από το Διαβολίτσι, το πρώτο που αξίζει να καταγράψουμε είναι πως μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος έκανε πορεία πρωταθλητισμού και μάζεψε και τους 16 βαθμούς, μιας και είχε ξεκινήσει με δύο ήττες το πρωτάθλημα! Ο ΑΟΔ με τον Κώστα Παλαμάρα στον πάγκο του έχει συγκεντρώσει τους πιο πολλούς βαθμούς από όλες τις ομάδες του 9ου ομίλου, από τις αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα! Εχοντας δώσει και δύο εξ’ αναβολής ματς, κατάφερε να έχει απολογισμό 5 νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα!
Ολα ξεκίνησαν από το διπλό στη Ζάκυνθο κόντρα στο Τσιλιβή με 1-0, χάρις σε γκολ του Πάγια. Συνεχίστηκαν με τη εντός έδρας νίκη με 3-1 με ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟ Βάρδας και στη συνέχεια ήρθε το σούπερ διπλό επίσης με ανατροπή στη Γαστούνη κόντρα στον τοπικό Αίαντα με 2-1.
Μετά ο ΑΟΔ έφερε την μοναδική του ισοπαλία στο πρωτάθλημα, καθώς έμεινε στο 1-1 στο “Καπετάν Βασίλης” κόντρα στον Εθνικό Σκουλικάδου.
Η πρώτη ήττα ήταν από τον Ναυπακτιακό εκτός έδρας με 2-0, σε ένα ματς που και τα δύο γκολ μπήκαν στο πρώτο δεκάλεπτο.
Υστερα είχαμε την επικράτηση με 3-1 επί της Θύελλας Πατρών, όπου και τα τρία γκολ (δύο ο Αθανασόπουλος και ένα ο Τσάτσος) σημειώθηκαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο στις αρχές του β’ ημιχρόνου.
Η τελευταία χρονικά νίκη ήρθε στην Κεφαλλονιά κόντρα στον Παλληξουριακό με 1-0, χάρις σε ένα γκολ με χτύπημα πέναλτι από τον Αθανασόπουλο.

Χρειάζεται μία νίκη

Στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα αναζητά μια νίκη για να σιγουρέψει την παραμονή της στην κατηγορία.
Παίζει στην έδρα της με τον Πάμισο σε ένα σπουδαίο μεσσηνιακό ντέρμπι, ύστερα πήγαίνει στην Κάτω Αχαγιά να κοντραριστεί με την Αχαϊκή και τελειώνει τη σεζόν στο “Καπετάν Βασίλης” απέναντι στον Διαγόρα Βραχνέικων.

Δύο μόνο γκολ σε έξι αγώνες!

Ο Πάμισος από την άλλη παρότι είχε ξεκινήσει αρκετά καλά το πρωτάθλημα τον Οκτώβριο και έκανε ιδανική επανεκκίνηση τον Απρίλιο με τρίποντο επί του ισχυρού Ναυπακτιακού, στη συνέχεια είχε αρνητικά αποτελέσματα που τον έχουν φέρει σε δεινή θέση.
Το μεγάλο πρόβλημα των νησιωτών είναι στην επίθεση, μιας και πολύ δύσκολα βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την ομάδα της Μεσσήνης αποχώρησε ο Βαγγέλης Λαθύρης και αυτό ήταν πλήγμα, με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό να σκοράρει συχνά πυκνά με τον ΠΑΟ Βάρδας, στον οποίο μετακόμισε.
Ο Πάμισος το τελευταίο δίμηνο έχει πετύχει μόνο δύο γκολ σε έξι αγώνες και μοιραία έχει υποχωρήσει στη 10η θέση της βαθμολογίας.
Μάλιστα και τα δύο τέρματα τα έχει σημειώσει ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, που δεν είναι επιθετικός, αλλά αγωνίζεται κατά συνθήκη ως εξτρέμ.

Το... αγκάθι του γηπέδου

Πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως οι νησιώτες στερούνται την έδρα τους στην επανέναρξη του πρωταθλήματος... Λόγω εργασιών στο Στάδιο της Μεσσήνης, δίνουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους στο γήπεδο του Μελιγαλά και αναμφίβολα χάνουν πολύ από τη δυναμική τους. Παρότι τα παιχνίδια γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, ο Πάμισος θα έπαιζε με άλλη ψυχολογία αν φιλοξενούσε τις αντίπαλες ομάδες στη φυσική του έδρα.

Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου λοιπόν στις αρχές Απριλίου νίκησε με 1-0 τον Ναυπακτιακό και στη συνέχεια απέσπασε “λευκή” ισοπαλία στην Πάτρα από την Θύελλα.

Μετά δεν κατάφερε να νικήσει στο Μελιγαλά τον Παλληξουριακό (0-0), ενώ ακολούθησε εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον σαφώς πιο ισχυρό Παναιγιάλειο.
Μετά ήρθε η ήττα με 2-0 στην Κάτω Αχαγιά από την Αχαϊκή και στην τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή οι νησιώτες έχασαν στο Μελιγαλά από τον Διαγόρα Βραχνέικων με 2-1, παρότι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με τον Χαραλαμπόπουλο.

Κυνηγά ένα... θαύμα για τη σωτηρία

Πλέον ο Πάμισος κυνηγά ένα μικρό θαύμα για να παραμείνει στη Γ’ εθνική.
Ουσιαστικά χρειάζεται τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια, κάτι πολύ δύσκολο, που αν όμως συμβεί είναι ικανό να του χαρίσει τη σωτηρία.
Οι “πράσινοι” παίζουν στο “Καπετάν Βασίλης” με το Διαβολίτσι, στη συνέχεια υποδέχονται την επίδοξη πρωταθλήτρια Ζάκυνθο και τελειώνουν τη σεζόν στη Γαστούνη κόντρα στον τοπικό Αίαντα.
Να θυμίσουμε πως με απόφαση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί μόνο ένας γύρος στη Γ’ εθνική και στη συνέχεια οι πρωταθλητές των ομίλων θα διεκδικήσουν μέσω αγώνων μπαράζ την άνοδο για τις επαγγελματικές κατηγορίες.
Στον 9ο όμιλο που συμμετέχουν οι μεσσηνιακές ομάδες, θα υποβιβαστούν απευθείας οι πέντε τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, όπως αναφέρει η προκήρυξη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Παναιγιάλειος 11-7 18
2. ΠΑΟ Βάρδας 9-7 17
3. Ζάκυνθος 12-6 16
-. Α.Ο. Διαβολιτσίου 12-10 16
-. Διαγόρας Βραχνέικων 12-10 16
6. Ναυπακτιακός 14-6 15
7. Αίας Γαστούνης 13-9 13
-. Αχαϊκή 6-5 13
-. Εθνικός Σκουλικάδου 10-11 13
10. Πάμισος 5-8 9
11. Παλληξουριακός 4-9 7
12. Θύελλα Πατρών 6-13 5
13. Τσιλιβή 4-17 2
* Το ρεπό τους δεν έχουν κάνει το Τσιλιβή, ο Παναιγιάλειος και ο ΠΑΟ Βάρδας.
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Θύελλα Πατρών και Ζάκυνθος.