Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2021 14:15

Εθνική Ελλάδας: Το πλάνο ενδεκάδας του Φαν Σιπ για το αποψινό φιλικό με το Βέλγιο

Γράφτηκε από τον
Εθνική Ελλάδας: Το πλάνο ενδεκάδας του Φαν Σιπ για το αποψινό φιλικό με το Βέλγιο

Ο Τζον Φαν Σιπ προσανατολίζεται να μην πειραματιστεί ιδιαίτερα στο φιλικό με το Βέλγιο όσον αφορά στην ενδεκάδα, επιλέγοντας ξανά να παρατάξει την Εθνική με 4-2-3-1. Ποια πρόσωπα έχουν τον πρώτο λόγο.

Το πιο δύσκολο φιλικό που θα μπορούσε να δώσει, έχει απόψε το βράδυ (21:45, COSMOTE SPORT 1, OPEN) η Εθνική μας ομάδα με αντίπαλο το Βέλγιο, το οποίο φιγουράρει στην κορυφή του FIFA Ranking και προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Euro 2020, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Στον αντίποδα, η γαλανόλευκη του Τζον Φαν Σιπ θα κοιτάξει να σταθεί όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται, έχοντας και ένα δεύτερο φιλικό την Κυριακή (6/6) με τη Νορβηγία του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάλαγα. Την τελευταία φορά που Ελλάδα και Βέλγιο κοντραρίστηκαν στις Βρυξέλλες, το σκορ είχε έρθει ισόπαλο 1-1 (Μήτρογλου και Λουκάκου οι σκόρερ) για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν θα έχουν τον Κέβιν ντε Μπράινε στον αγώνα, εντούτοις διαθέτουν πλειάδα αστεριών και θα παίξουν σε αυτό το ματς σα να μην είναι φιλικό, ούτως ώστε να δουν το βαθμό ετοιμότητάς τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ελλάδα από την άλλη προετοιμάζεται για τα ματς με Κόσοβο και Σουηδία τον Σεπτεμβριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ τον επόμενο χρόνο.

Με 4-2-3-1 και χωρίς πειράματα ο Φαν Σιπ

Ο Φαν Σιπ δεν έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος απουσιάζει για οικογενειακούς λόγους, ενώ τραυματίας είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης. Πρόκειται για δυο παίκτες που υπολογίζει πολύ ο ομοσπονδιακός τεχνικός και θα τους έχει διαθέσιμους για τα επίσημα παιχνίδια που έπονται και τα οποία θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αν η ομάδα θα παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης. Μέχρι στιγμής, μετράει δυο βαθμούς κόντρα σε Ισπανία και Γεωργία.

Όσο για την ενδεκάδα, η ομάδα αναμένεται να παραταχθεί με 4-2-3-1 στις Βρυξέλλες, όπως άλλωστε είναι η διάταξη που προτιμά ο Ολλανδός κόουτς. Ο Βλαχοδήμος έχει τον πρώτο λόγο για να βρίσκεται στα γκολπόστ και λογικά θα προτιμηθεί, με τον Πασχαλάκη όμως να έρχεται με... φόρα και να βρίσκεται σε καλή φόρμα και ψυχολογία, διεκδικώντας θέση (αν δεν παίξει, λογικά θα τον δούμε με τη Νορβηγία). Στην τετράδα της άμυνας άμυνα, ο Ανδρούτσος στα δεξιά, ο Τσιμίκας ή ο Γιαννούλης στα αριστερά, με τους Τζαβέλλα και Παπαδόπουλο ως δίδυμο στα στόπερ.

Στον άξονα, ο Μπουχαλάκης θα έχει στο πλάι του είτε τον Ζέκα είτε τον Γαλανόπουλο που επέστρεψε στις κλήσεις, με τον Μπακασέτα σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Παυλίδη, ο οποίος θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Ο "Μπάκα" είναι ένας παίκτης που εμπιστεύεται πολύ ο Φαν Σιπ και τον προτιμά πάντα για το αρχικό σχήμα. Ο Μασούρας αναμένεται να βρίσκεται στο δεξί άκρο, καθώς πρόκειται για παίκτη με πολλά τρεξίματα, που μπορεί να πιέσει και να βοηθήσει και αμυντικά στην πλευρά του. Η θέση του αριστερού εξτρέμ παραμένει ανοικτή.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής για τα φιλικά με Βέλγιο και Νορβηγία: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Σωκράτης Διούδης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Μιχάλης Μπακάκης, Θανάσης Ανδρούτσος, Μανώλης Σάλιακας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αχιλλέας Πούγγουρας, Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Δημήτρης Γιαννούλης, Λεονάρντο Κούτρης, Κάρλος Ζέκα, Μανώλης Σιώπης, Κώστας Γαλανόπουλος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Πέλκας, Τάσος Μπακασέτας, Πέτρος Μάνταλος, Χρήστος Τζόλης, Γιώργος Μασούρας, Τάσος Δουβίκας, Βαγγέλης Παυλίδης.
Πηγή: sport24.gr