Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2021 15:27

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-2: Εμεινε ζωντανός για την παραμονή με παλικαρίσιο διπλό! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-2: Εμεινε ζωντανός για την παραμονή με παλικαρίσιο διπλό! (φωτό)

 

Πολύ σκληρός για να... πεθάνει αποδείχθηκε ο Πάμισος...

Οι νησιώτες παίζοντας με μυαλό και με υπέρμετρο πάθος νίκησαν δίκαια χθες με 2-0 το Διαβολίτσι στο “Καπετάν Βασίλης” και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στη Γ’ εθνική. Οι “πράσινοι” ήταν άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και χτυπώντας σε καίρια σημεία, θριάμβευσαν στο Μεσσηνιακό ντέρμπι απέναντι σε ένα αναιμικό Διαβολίτσι, που πραγματοποίησε ίσως την χειρότερη του φετινή εμφάνιση.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τα δύο τους τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο...
Αρχικά στο 53’ ο νεαρός Παναγιώτης Ρουμελιώτης έγραψε με κεφαλιά το 0-1 ύστερα από έξοχη ενέργεια και σέντρα του Βέλλη και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο κορυφαίος του γηπέδου Ανδρέας Ακριστινέι με ένα φοβερό σουτ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα!

Τρίποντο μετά από τρεις σερί ήττες!

Αυτή η νίκη ήρθε μετά από τρεις σερί ήττες για την ομάδα της Μεσσήνης που έπαιζε με την... πλάτη στον τοίχο και γνώριζε πως ακόμη και με ισοπαλία θα αποχαιρετούσε ουσιαστικά την κατηγορία.
Ομως σε τέτοια ματς μετρά και το... βάρος της φανέλας και δίχως άλλο η φανέλα του Παμίσου είναι πολύ... βαριά και αυτό έπαιξε το ρόλο του στο χθεσινό ματς.

Στο -1 από την 8η θέση

Είναι αξιοσημείωτο πως είναι η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που οι νησιώτες σκόραραν δύο γκολ σε έναν αγώνα, ενώ η τελευταία τους νίκη ήταν πριν από σχεδόν δύο μήνες (1-0 τον Ναυπακτιακό).
Μετά από αυτό το τρίποντο ο Πάμισος μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από την 8η θέση που οδηγεί στη σωτηρία και έμεινε ζωντανός στην υπόθεση παραμονή, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Το πρόγραμμα του Παμίσου πάντως δεν είναι εύκολο στις δύο τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος, μιας και παίζει εντός έδρας με την επίδοξη πρωταθλήτρια Ζάκυνθο και στη Γαστούνη με τον τοπικό Αίαντα.
Να σημειωθεί μάλιστα πως ο Πάμισος έπαιξε χθες με τρεις σημαντικές απουσίες. Εκτός ήταν οι τιμωρημένοι Μωράκης και Κατσιβαρδέας και ο Κάνιστρας, που έχει σταματήσει εδώ και λίγο καιρό από την ομάδα.

Κακή εμφάνιση για ΑΟΔ, που
όμως κρατά την τύχη στα χέρια του

Από την άλλη το Διαβολίτσι εμφανίστηκε ανέτοιμο για ένα τόσο σημαντικό ματς και έχασε καθαρά από τον σαφώς πιο αποφασισμένο Πάμισο.
Η ήττα ήρθε μετά από δύο σερί νίκες για το συγκρότημα του Κώστα Παλαμάρα που εξακολουθεί πάντως να κρατά την τύχη στα χέρια του. Κι αυτό διότι ο ΑΟΔ διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει να παίξει με την Αχαϊκή στην Κάτω Αχαγιά και στο “Καπετάν Βασίλης” με τον Διαγόρα Βραχνέικων που λογικά τότε θα έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Για το Διαβολίτσι ο Καπατσώρης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Κρεμύδας, Μπαλόπουλος, Μπαστακός και Γκελγκέρια. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πιτσιλής και Στραβάκος, με τον Μουλιάτο να είναι δεξί εξτρέμ και τον Τσάτσο αριστερό.
Το δίδυμο στην επίθεση το αποτελούσαν οι Αθανασόπουλος και Τσουλάκος.
Από την άλλη ο Πάμισος παρατάχθηκε με ένα σύστημα 4-2-3-1, με τον Κόκκαλη να υπερασπίζεται την εστία.
Δεξί μπακ ήταν ο Αριστομενόπουλος, αριστερό ο Βέλλης και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο το αποτελούσαν οι Φιλόπουλος και Μπούνας.
Στον άξονα έπαιζαν οι Γεωργιόπουλος και Ακριστινέι, με τον Παπαδόπουλο να κινείται πιο μπροστά τους.

Δεξί χαφ ήταν ο Σαραντόπουλος που συχνά πυκνά συνέκλινε προς τα μέσα, αριστερό χαφ ο Χαραλαμπόπουλος και προωθημένος ο νεαρός Ρουμελιώτης.

Νωχελικό ξεκίνημα

Το παιχνίδι ήταν νευρικό από τα πρώτα λεπτά με τους γηπεδούχους να έχουν μια ανούσια υπεροχή και τον Πάμισο να κλείνει καλά τους χώρους και τους παίκτες του να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες.
Στο 15’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσουλάκου ο Μουλιάτος πιεζόμενος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ.
Μετά το πρώτο τέταρτο ο Παλαμάρας έδωσε οδηγία στους Τσάτσο και Μουλιάτο να αλλάξουν πτέρυγες.
Μετά από μισή ώρα αγώνα ο Σαραντόπουλος έπιασε ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής, με τον Καπατσώρη να μπλοκάρει εύκολα.
Ο ΑΟΔ είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, αλλά όχι και το καθαρό μυαλό για να διασπάσει την άμυνα του Παμίσου.

Μεγάλη ευκαιρία με Χαραλαμπόπουλο

Ετσι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι. Ηταν το 37’ με τον Σαραντόπουλο με έξοχη κάθετη πάσα να βρίσκει τον Χαραλαμπόπουλο που πρόλαβε την έξοδο του Καπατσώρη και έκανε το πλασέ, όμως πάνω στη γραμμή ο Κρεμύδας πρόλαβε και απομάκρυνε σωτήρια με τάκλιν!

Δύο λεπτά αργότερα οι “πράσινοι” απείλησαν εκ νέου όταν ο Ρουμελιώτης έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, όμως ο Σαραντόπουλος άργησε να σουτάρει από καλή θέση και η σέντρα που έκανε, κατέληξε στα χέρια του Καπατσώρη.
Σε αυτό το διάστημα το Διαβολίτσι είχε να αντιπαρατάξει μια ευκαιρία στο 41’, με τον Τσάτσο να εκτελεί ένα κόρνερ και ύστερα από σύγχυση στην περιοχή, ο Αθανασόπουλος προσπάθησε να κάνει την προβολή, όμως οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Αλλαγές στο ημίχρονο για τον ΑΟΔ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Κώστα Παλαμάρα να προχωρά σε δύο αλλαγές. Στο ματς μπήκαν οι Λιόλιος και Γουέσλεϊ και αποχώρησαν οι Κρεμύδας και Τσουλάκος.
Οι αλλαγές αυτές έφεραν και διαφοροποίηση στη διάταξη της ομάδας.
Ο Λιόλιος έπαιξε αριστερό μπακ, με τον Γκελγκέρια να πηγαίνει δεξιά.

Ο Γουέσλεϊ πήρε θέση στα αριστερά της επίθεσης ως εξτρέμ, με τον Μουλιάτο να είναι δεξιά και τον Τσάτσο να παίζει πίσω από τον Αθανασόπουλο που ήταν μόνος στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Γουέσλεϊ ξεκίνησε ορεξάτος και έκανε μια ωραία κούρσα στο πρώτο πεντάλεπτο που πέρασε ανεκμετάλλευτη, όμως όσο περνούσε η ώρα η απόδοση του έπεφτε.

Βέλλης σε Ρουμελιώτη και 0-1 στο 53’

Στο 53’ ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα κόρνερ και στο δεύτερο δοκάρι ο Μουλιάτος πήρε την κεφαλιά με τους αμυντικούς να απομακρύνουν λίγο πριν τη γραμμή...
Στην εξέλιξη της φάσης ο Πάμισος σκόραρε, ύστερα από άψογη αντεπίθεση....

Ο Βέλλης έκανε φοβερή κούρσα, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη σέντρα για τον Ρουμελιώτη που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1!
Η άμυνα του Διαβολιτσίου πιάστηκε... κοιμώμενη και το γκολ του Παμίσου έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων.
Μετά από μια ώρα αγώνα πέρασαν στο ματς για τον ΑΟΔ και οι Πάγια και Χαρλέπας, χωρίς όμως η εικόνα της ομάδας του Κώστα Παλαμάρα να αλλάξει προς το καλύτερο.

Μπλοκαρισμένοι οι γηπεδούχοι

Οι παίκτες του Παμίσου έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους, έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κόκκαλη και οι πολλές στατικές φάσεις (κόρνερ, φάουλ) που κέρδισε το Διαβολίτσι αποδείχθηκαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς των νησιωτών. Το ματς είχε πάει πλέον στα μέτρα της ομάδας της Μεσσήνης, με τους Ακριστινέι και Παπαδόπουλο να κρατούν μπάλα και να ξεκουράζουν τους αμυντικούς.
Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την συντριπτική κατοχή οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε μια φάση μέχρι το 90ο λεπτό!

Αποβλήθηκε στο 85’ ο Μπαστακός

Λίγο νωρίτερα στο 85’ ύστερα από λάθος διώξιμο με το κεφάλι του Μπαλόπουλου, ο Θώδης που είχε μπει αλλαγή στη θέση του τραυματία Σαραντόπουλου, βγήκε απέναντι από τον Καπατσώρη με τον Μπαστακό να τον ανατρέπει εκτός περιοχής και να βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα.
Στο 86’ το φάουλ εκτέλεσε ο Βέλλης με τον Καπατσώρη να αποκρούει και τον Αράπι εξ’ επαφής να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 90’ ο ΑΟΔ απείλησε όταν μετά από κόρνερ του Βλάχου, ο Αθανασόπουλος έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Φοβερό γκολ με Ακριστινέι στο 95’

Στο 93’ ο Ακριστινέι που δεν σταμάτησε να τρέχει μετά από ωραία ενέργεια έκανε το σουτ... Ο Καπατσώρης απέκρουσε ασθενώς και στη συνέχεια το πλασέ του Θώδη πέρασε ελάχιστα άουτ!
Τελικά το δεύτερο γκολ για τον Πάμισο ήρθε στο 95’ με τον Θώδη να δίνει στον Ακριστινέι, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι γράφοντας το 0-2, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από τους παίκτες και τον πάγκο των νησιωτών!
Το ματς σφύριξε ο Ανδριανός (Αχαϊας), με βοηθούς τον Κύριο (Αρκαδίας) και τον Τριαντάφυλλο (Κορινθίας). Εκτός από την κόκκινη στον Μπαστακό, την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μπαλόπουλος, Φιλόπουλος, Σαραντόπουλος και Θώδης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Καπατσώρης, Κρεμύδας (46’ Λιόλιος), Γκελγκέρια, Μπαλόπουλος, Μπαστακός, Στραβάκος (60’ Πάγια), Πιτσιλής, Μουλιάτος (60’ Χαρλέπας 81’ Βλάχος), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (46’ Γουέσλεϊ), Τσάτσος.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κόκκαλης, Μπούνας, Φιλόπουλος, Βέλλης, Αριστομενόπουλος, Ακριστινέι, Γεωργιόπουλος (44’ λ. τρ. Μπορχάν), Χαραλαμπόπουλος, Σαραντόπουλος (70’ λ. τρ. Θώδης), Ρουμελιώτης (83’ Παπαγιαννόπουλος), Παπαδόπουλος (83’ Αράπι).

Υψηλές παρουσίες στο “Καπετάν Βασίλης”

Το Μεσσηνιακό ντέρμπι στο “Καπετάν Βασίλης” παρακολούθησαν από την κερκίδα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. Ακόμη στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της “Μαύρης Θύελλας” Γιώργος Γρηγορόπουλος που δεν συνηθίζει να βλέπει αγώνες από το γήπεδο τα τελευταία χρόνια!

Ενταση στο φινάλε

Το παιχνίδι έκρινε πολλά όσον αφορά την παραμονή και δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις κατά τη διάρκεια του. Μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον κ. Ανδριανό ορισμένοι παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων λογομάχησαν και είχαμε ορισμένες σπρωξιές, όμως ύστερα από παρέμβαση των πιο ψύχραιμων τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν σημειώθηκε κάτι το σοβαρό.