Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 00:10

Ολλανδία – Αυστρία 2-0: Ο Ντάμφρις πήρε από το χέρι τις Τουλίπες για τους «16» (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Ντένζελ Ντάμφρις, αφού σκόραρε το νικητήριο και έδωσε ασίστ στην πρεμιέρα, τώρα πήρε πέναλτι και σκόραρε για το 2-0 της Ολλανδίας επι της Αυστρίας, που την έστειλε από τώρα στην επόμενη φάση.

Ντεπάι, Ντε Γιονγκ, Ντε Λιχτ, Βαϊνάλντουμ. Αυτοί είναι οι σούπερ σταρ της Ολλανδίας. Μάλον, για την ακρίβεια, αυτοί αναμενόταν να είναι. Οχι ότι δεν παίζουν καλά. Κάθε άλλο. Ωστόσο, τους πάντες έχει επισκιάσει ο Ντένζελ Ντάμφρις. Ο 25χρονος δεξιός μπακ της Αϊντχόφεν εξελίσσεται στο απόλυτο τοτέμ των Οράνιε, κάτι που ξεκίνησε στην πρεμιέρα και επανάλαβε με συνέπεια στο δεύτερο ματς του ομίλου, καθοδηγώντας τη χώρα του στο 2-0 επί της Αυστρίας και ταυτόχρονα στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Ντάμφρις...

Οι Τουλίπες μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν αμέσως. Ο Ντάμφρις πήρε το ΟΚ από το VAR και μετά την ανατροπή του, ο Ντεπάι (11') έγινε ο δεύτερος παίκτης που ευστοχεί σε πέναλτι, από τους έξι που έχουν εκτελέσει μέχρι τώρα στο τουρνουά. Ο επιθετικός της Λυών στο 40' έχασε μία απίθανη ευκαιρία, με την ομάδα του σταδιακά να δίνει χώρο στους αντιπάλους της.

Οι Αυστριακοί πήγαν την κατοχή μπάλας στο 50-50, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα. Σε στημένη φάση (61') ήταν οι Ολλανδοί με κεφαλιά του Ντε Λιχτ που έγιναν επικίνδυνοι, ο Μπάχμαν απόκρουσε και στην εξέλιξη ο Ντε Φράι έχασε πολύ σοβαρή ευκαιρία.

Και ξανά Ντάμφρις

Ο,τι όμως δεν κατάφερε εκείνος, ήρθε να το διορθώσει ο Ντάμφρις. Αφού είχε σκοράρει το γκολ της νίκης στην πρεμιοέρα και είχε και ασίστ. Αφού κέρδισε το πέναλτι τώρα για το 1-0, εμφανίστηκε ξανά για να καθαρίσει το τρίποντο της πρόκρισης. Ο Μάλεν που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, του σέρβιρε (67') κι εκείνος εξ επαφής πλάσαρε εύστοχα, για να γίνει ο δεύτερος Ολλανδός ever που βρίσκει δίχτυα στα δύο πρώτα του παιχνίδια σε μεγάλη διοργάνωση, κάτι που έχει κάνει μόνο ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ.

Κάπως έτσι η Ολλανδία έγινε η τρίτη χώρα στο παζλ των “16”, μετά τις Ιταλία, Βέλγιο, ενώ η Αυστρία θα παίξει στα ίσα με την Ουκρανία για τη 2η θέση, έχοντας αμφότερες από μία νίκη κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64' Ακε), Ντάμφρις, Φαν Αανχολτ (65' Βάινταλ), Ντε Ρουν (74' Γκράβενμπερχ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ (64' Μάλεν), Ντεπάι (82' Λ. Ντε Γιονγκ)

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Χίντερεγκερ, Ντράγκοβιτς (84' Λάινχαρτ), Ούλμερ, Λάινερ, Αλάμπα, Λάιμερ (61' Γκρίλιτς), Σλάγκερ (84' Ονισίβο), Μπάουμγκάρντνερ (70' Λαζάρο), Γρέγκοριτς (62' Κάλαϊτζιτς), Ζάμπιτσερ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Ουκρανία - Βόρεια Μακεδονία 2-1
Ολλανδία – Αυστρία 2-0

Βαθμολογία
1. Ολλανδία 6 (5-2)
2. Ουκρανία 3 (4-4)
3. Αυστρία 3 (3-3)
4. Βόρεια Μακεδονία 0 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (21/06, 19:00)
Ουκρανία – Αυστρία
Βόρεια Μακεδονία - Ολλανδία

Πηγή: gazzetta.gr