Σάββατο, 19 Ιούνιος 2021 19:29

Ουγγαρία - Γαλλία 1-1: Οι Μαγυάροι έσταξαν... δηλητήριο στον όμιλο του «θανάτου»! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ουγγαρία - Γαλλία 1-1: Οι Μαγυάροι έσταξαν... δηλητήριο στον όμιλο του «θανάτου»! (βίντεο)

Η Ουγγαρία έκανε τη ζημιά στη Γαλλία κρατώντας την στο 1-1 και έβαλε... φωτιά στον έκτο όμιλο του Euro 2020.

Ο έκτος όμιλος του Euro 2020 χαρακτηριζόταν από τη στιγμή της κλήρωσης ως όμιλος του... θανάτου με την παρουσία της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας. Το θέμα ήταν που θα έκανε τη ζημιά η Ουγγαρία και τελικά αυτοί που την έπαθαν ήταν οι Γάλλοι. Οι Μαγυάροι έσταξαν... δηλητήριο στον όμιλο, καθώς με σφιχτή άμυνα κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση της Γαλλίας και να την κρατήσουν στο 1-1. Οι Γάλλοι παρά τις πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τον εξαιρετικό Μπαπέ δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να πάρουν το προβάδισμα και το πλήρωσαν με τον Φιόλα να βάζει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων μπροστά τους Ούγγρους. Στο δεύτερο μέρος, οι τρικολόρ συνέχισαν την πίεση, αλλά κατάφεραν να φτάσουν μόνο στην ισοφάριση με τον Γκριεζμάν στο 66'. Οι παίκτες του Ντεσάν δεν βρήκαν από εκεί και πέρα τις πολύ μεγάλες στιγμές, αφήνοντας δύο βαθμούς...

Η Γαλλία με κεφάτο Μπαπέ τις ευκαιρίες, η Ουγγαρία με Φιόλα το προβάδισμα

Η Γαλλία είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά οι Ούγγροι ήταν αυτοί που πήγαν μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Ρόσι δεν άφηναν χώρους, παίζοντας σφιχτά στην άμυνα, με τους ποδοσφαιριστές του Ντεσάν να πιέζουν πολύ αλλά να μην βρίσκουν το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια για να σκοράρουν, παρότι ο Μπαπέ είχε μεγάλα κέφια.

Στο 14' ξεκίνησε ο... χορός των ευκαιριών για τους «τρικολόρ» με τον Γκουλάσι να αποκρούει το συρτό σουτ του Μπενζεμά, ενώ τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μπαπέ πέρασε δίπλα από το κάθετο! Η Γαλλία άρχιζε να κλείνει όλο και περισσότερο την Ουγγαρία στην περιοχή της, με τον Ρόσι μάλιστα να προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή στο 26' με τον Νίκολιτς να αντικαθιστά τον τραυματία Άνταμ Σάλαϊ. Στο 31' ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή των Γάλλων στο ματς όταν ο Μπαπέ με μια φανταστική πάσα βρήκε τον ανενόχλητο Μπενζεμά μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε δίπλα από το κάθετο!

Η Ουγγαρία δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Στο 33' νέα προσπάθεια του Μπαπέ και πλασέ δεν βρήκε στόχο, αλλά όποιος χάνει τις ευκαιρίες... την πατάει. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Φιόλα συνδυάστηκε όμορφα με τον Ρόλαντ Σάλαϊ, μπήκε στην περιοχή αφήνοντας πίσω του τον Βαράν και πλάσαρε τον Γιορίς για το 1-0 των Ούγγρων κόντρα στη ροή του ματς, πανηγυρίζοντας έξαλλα!

Η πίεση έφερε την ισοφάριση του Γκριεζμάν, αλλά η Ουγγαρία άντεξε

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Γαλλία συνέχισε να πιέζει, προσπαθώντας να δημιουργήσει ελεύθερους χώρους απέναντι σε μια σκληροτράχηλη Ουγγαρία. Ο Ντεσάν προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο 57' με τον Ντεμπελέ να αντικαθιστά τον Ραμπιό. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντεμπελέ στην πρώτη του ενέργεια στο ματς έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Γκουλάσι!

Τελικά η ισοφάριση για τους Γάλλους ήρθε στο 66' με σκόρερ τον Γκριεζμάν. Όλα ξεκίνησαν από το βολέ του Γιορίς. Ο Μπαπέ κατάφερε να γίνει κάτοχος της μπάλας ανάμεσα σε Νάγκι και Νέγκο, να μπει στην περιοχή και να γυρίσει στην καρδιά της ουγγρικής άμυνας, με τον Όρμπαν στην προσπάθειά του να απομακρύνει, να στρώνει την μπάλα στον Γκριεζμάν και τον τελευταίο να «εκτελεί» τον Γκουλάσι για το 1-1.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο ο Ντεσάν έριξε στο ματς τους Τολισό και Ζιρού στις θέσεις των Πογκμπά και Μπενζεμά, με τους «τρικολόρ» να γυρνάνε την μπάλα για να δημιουργήσουν χώρους, αλλά... μάταια. Κι όταν βρήκαν χώρους, υπήρχε ο Γκουλάσι, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να σταματάει το δυνατό αριστερό σουτ του Μπαπέ στο 82' σε μια πολύ καλή στιγμή της Γαλλίας να κάνει την ανατροπή. Αυτήν δεν τη βρήκαν ποτέ οι Γάλλοι, παρά την ευκαιρία στο 95' με κεφαλιά του Βαράν, και πλέον ο όμιλος του «θανάτου» πήρε... φωτιά!

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νέγκο, Φιόλα, Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (84' Λόβρενσικς), Σέφερ (75' Σέρι), Αντ. Σάλαϊ (26' Νίκολιτς), Ρ. Σάλαϊ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντίνιε, Κιμπεμπέ, Βαράν, Παβάρ, Καντέ, Ραμπιό (57' Ντεμπελέ, 87' Λεμάρ), Πογκμπά (76' Τολισό), Γκριεζμάν, Μπαμπέ, Μπενζεμά (76' Ζιρού)

Πηγή: gazzetta.gr