Τρίτη, 22 Ιούνιος 2021 12:37

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-1: Επεσε με ψηλά το κεφάλι... (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-1: Επεσε με ψηλά το κεφάλι... (φωτό)

Η υπερπροσπάθεια και η αυταπάρνηση των παικτών του Παμίσου δεν έφταναν στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο...

Η ομάδα της Μεσσήνης ηττήθηκε με 1-0 από τη Ζακυνθινή ομάδα και αποχαιρέτησε τη Γ’ εθνική κατηγορία, μιας και χάθηκε κάθε ελπίδα μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

“Αγκαλιά” με τον τίτλο η Ζάκυνθος

Από την άλλη η Ζάκυνθος είναι αγκαλιά με τον τίτλο στον 9ο όμιλο μιας και είναι στο +3 από τον Διαγόρα Βραχνέικων. Ετσι χρειάζεται ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική που παίζει στην έδρα της με την Αχαϊκή, ενώ τον κατακτά ακόμη και με ήττα αν δεν κερδίσει ο Διαγόρας το Διαβολίτσι στο “Καπετάν Βασίλης”.
Το έργο του Παμίσου ήταν δεδομένα πολύ δύσκολο μιας και έπαιζε με μια πολύ πιο έμπειρη και δυνατή ομάδα και ήθελε μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανός...
Παρότι έπαιξε με απουσίες (τιμωρημένος ο Σαραντόπουλος, εκτός ομάδας το τελευταίο διάστημα ο Κάνιστρας, ενώ έλειπε και ο Φιλόπουλος) και ουσιαστικά εκτός έδρας μιας και το ματς διεξήχθη στο γήπεδο του Μελιγαλά, το πάλεψε μέχρι το τέλος και είπε “αντί” στην τρίτη κατηγορία με ψηλά το κεφάλι.

Δεν είναι αποτυχημένη η σεζόν

Η φετινή “λειψή” σεζόν για τον Πάμισο μόνο αποτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παρότι δεν κατάφερε να μείνει στη Γ’ εθνική. Κι αυτό διότι επένδυσε σε δικούς του ποδοσφαιριστές, όπως και σε αρκετούς νεαρούς και έχοντας... μηδενικό μπάτζετ προσπάθησε για το... θαύμα της σωτηρίας, χωρίς να τα καταφέρει. Αν όμως επενδύσει σε αυτή τη χρονιά, διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία, το μέλλον ανήκει στην ομάδα της Μεσσήνης. Οι εμπειρίες που πήραν οι παίκτες του Παμίσου από το ταξίδι, έστω και αν ήταν μικρό, στη
Γ’ εθνική είναι πολύτιμες και θα τους βοηθήσουν τη νέα σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα της Μεσσηνίας. Επιπλέον κρίνεται επιτυχημένο και το έργο του προπονητή Γιώργου Καλόμαλου (όπως και της διοίκησης του τον στήριξε) που κατόρθωσε με λιγοστά... όπλα, να χτίσει μια αξιόμαχη ομάδα που πάλεψε όλα τα παιχνίδια.

Προβάδισμα με Καψάσκη στο 30’

Οσον αφορά το σαββατιάτικο ματς, ήταν ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και φάνηκε από το ξεκίνημα πως όποια ομάδα έβαζε πρώτη γκολ, θα είχε και μεγάλο πλεονέκτημα να πάρει τη νίκη.
Η Ζάκυνθος που είχε τον δυνατό αέρα υπέρ της στο πρώτο μέρος, το εκμεταλλεύτηκε και δημιουργώντας τρεις ευκαιρίες, έκανε γκολ μια από αυτές με τον Καψάσκη στο 30’.
Στο δεύτερο ο Πάμισος ανέβασε την απόδοση και ειδικά μέχρι το 60’ την πίεσε ασφυκτικά, χάνοντας και τρεις μεγάλες ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αν σε εκείνο το διάστημα είχε κατορθώσει να ισοφαρίσει, κάτι που άξιζε, τότε ίσως να μπορούσε να φτάσει και στην ανατροπή στο τελευταίο ημίωρο.
Μόλις στο 2’ από λάθος διώξιμο του Κόκκαλη ο Κονακάγια πήρε την μπάλα και έπιασε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να φεύγει σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου απάντησε στις ευκαιρίες στο 13’ όταν ύστερα από λάθος στην άμυνα της Ζακύνθου, ο Παπαδόπουλος κέρδισε την μπάλα και μπήκε κατά μέτωπο, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε κόρνερ, ύστερα από παρέμβαση του Κούνια.
Οι φιλοξενούμενοι με τους Σούρμπη, Κονακάγια και Κακολύρη να κάνουν πολλή δουλειά στα χαφ, προσπάθησαν να πάρουν το προβάδισμα πριν βγει το ημίχρονο.
Ο Πάμισος αμυνόταν σωστά στις περισσότερες των περιπτώσεων, όμως οι παίκτες του αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα στα πόδια τους.
Στο 28’ ο Κακολύρης έπιασε ένα διαγώνιο σουτ, πιεζόμενος από τον Μπούνα, με τον Κόκκαλη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Δύο λεπτά αργότερα η υπεροχή της Ζακύνθου καρποφόρησε... Ο Κολευρής από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο αμαρκάριστος Καψάσκης με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Κόκκαλη (0-1).
Το γκολ έριξε την αυτοπεποίθηση των παικτών της Μεσσηνιακής ομάδας, που όμως δεν κινδύνευσαν με δεύτερο γκολ μέχρι το ημίχρονο.

Τρεις κλασικές ευκαιρίες ο
Πάμισος από το 47’ έως το 55’

Ενα δεύτερο ημίχρονο που ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν το πόδι τους στο... γκάζι και για ένα τέταρτο να κλείνουν στο μισό γήπεδο την πρωτοπόρο Ζάκυνθο.
Στο 47’ μετά από λάθος γύρισμα ο Παπαδόπουλος κέρδισε και έδωσε στον Χαραλαμπόπουλο που σούταρε, όμως ο Πατσιογιώργος απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 53’ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Βέλλης πήδηξε ψηλότερα από όλους και πήρε την καρφωτή κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
Η πίεση του Παμίσου ήταν ασφυκτική και δύο λεπτά αργότερα έχασε νέα κλασική ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ του Βέλλη, ο προωθημένος Μπούνας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Τραγούδας έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή, με τον γκολκίπερ Πατσιογιώργο να είναι εξουδετερωμένος!

Συνεχείς καθυστερήσεις οι Ζακυνθινοί

Μετά από τη μία ώρα αγώνα η πίεση των γηπεδούχων κόπασε, με τους παίκτες της Ζακύνθου να προσπαθούν και να το καταφέρνουν με συνεχείς καθυστερήσεις να “παγώσουν” τον ρυθμό.
Οι πράσινοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, όμως όσο περνούσε η ώρα ερχόταν και η κούραση και οι Ζακυνθινοί με την εμπειρία τους ροκάνιζαν τον χρόνο, χωρίς να έχουν ως μέλημα τους να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ.
Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν και δεν έκαναν οι παίκτες του Παμίσου στο δεύτερο μέρος, ήταν να σουτάρουν εκτός περιοχής μιας και είχαν με το μέρος τους τον αέρα.
Η έλλειψη λύσεων της ομάδας της Μεσσήνης στην επίθεση φάνηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Γιώργος Καλόμαλος πέρασε στο ματς ως φορ τον μεσοαμυντικό Γιάννη Μωράκη, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια καλή φάση μέχρι το φινάλε.
Διαιτητής ήταν ο Ντάουλας (Δυτικής Αττικής), με βοηθούς τους Πλακά και Μανούρα από τον ίδιο σύνδεσμο.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κόκκαλης, Κατσιβαρδέας, Θώδης, Τραγούδας και Κάμερον.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κόκκαλης, Βέλλης (85’ Παπαγιαννόπουλος), Μπούνας, Κατσιβαρδέας, Χαραλαμπόπουλος, Παπαδόπουλος, Ακριστινέι, Αριστομενόπουλος, Ρουμελιώτης (82’ Μωράκης), Γεωργιόπουλος, Θώδης (70’ Μπορχάν).
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πατσιογιώργος, Κολευρής, Τζατζάνας, Καλλιβωκάς, Κούνια, Τραγούδας, Σούρμπης (70’ λ.τρ. Παναγιωτόπουλος), Κονακάγια, Κακολύρης (94’ Λούτας), Καψάσκης (60’ Κονδύλης), Κάμερον.

Δείτε φωτό από τον αγώνα εδώ