Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2021 17:23

Μόρας: Τίτλοι τέλους σε μια σπουδαία καριέρα στα 39 του χρόνια

Γράφτηκε από τον

Ο Βαγγέλης Μόρας ανακοίνωσε ότι σταματάει την καριέρα του. Με ανάρτησή του στο Instagram, ο 39χρονος έκανε γνωστό ότι βάζει τίτλους τέλους σε μια λαμπρή διαδρομή.

Τέλος εποχής για τον Βαγγέλη Μόρα. Ο Λαρισινος αμυντικός ανακοίνωσε το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας στα 39 του χρόνια μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. Ξεκίνησε την καριέρα του από τους Αμπελόκηπους Λάρισας για να αποκτηθεί στη συνέχεια από την ΑΕ Λάρισα αγωνιζόμενος στη Β΄ Εθνική το 1999, ενώ το 2001 μεταγράφηκε στην Προοδευτική, με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α' Εθνική.

Το 2003 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, καθώς ήταν προσωπική επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το 2007, μετά από εισήγηση του Λορένσο Σέρα Φερέρ, αποδεσμεύθηκε και ως ελεύθερος συνέχισε την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στην Μπολόνια, όπου παρέμεινε επί μία τετραετία.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 υπέγραψε για έναν χρόνο στη Σουόνσι, όμως μετά από τη μικρή συμμετοχή που είχε στον σύλλογο της Ουαλίας, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιταλία όπου υπέγραψε, τον Ιανουάριο του 2012, συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με την Τσεζένα. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς μετακόμισε στην Ελλάς Βερόνα, όπου παρέμεινε επί μία τετραετία, συμπληρώνοντας 131 συμμετοχές πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με την Μπάρι, αποχώρησε όμως έναν χρόνο αργότερα και επέστρεψε στην Ελλάδα, έπειτα από δέκα χρόνια καριέρας στο εξωτερικό, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναιτωλικό. Τον Δεκέμβριο του 2017 επέστρεψε στην ομάδα της πατρίδας του, την ΑΕΛ, όπου αγωνίσθηκε μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Τον Αύγουστο του 2020 υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ήταν διεθνής με την Εθνική Ελλάδας το διάστημα μεταξύ 2009-2016, μετρώντας 27 συνολικά συμμετοχές, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που συμμετείχε τόσο στο Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική, όπου αγωνίστηκε στον αγώνα εναντίον της Αργεντινής, όσο και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Υπήρξε επίσης διεθνής με την εθνική Ελπίδων, την περίοδο 2002-2004 έχοντας συνολικά 11 συμμετοχές, ενώ αποτέλεσε βασικό μέλος της Ολυμπιακής Εθνικής ομάδας που έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 2004, συμμετέχοντας και στους τρεις αγώνες.

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μόρα:

"Ήρθε η στιγμή που φάνταζε κάτι μακρινό κάθε φορά που το σκεφτόμουν , να σταματήσω το ποδόσφαιρο . Αυτό που από μικρό παιδί ήτανε ο έρωτας μου , έγινε αγάπη και στο τέλος το λάτρεψα όσο τιποτ'αλλο στον κόσμο . Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλες τις ομάδες που είχα την τιμή να αγωνιστώ @aelfc @proodeftikifc_official @aekfc_official @officialbolognafc @swansofficial @cesenacalcio @hellasveronafc @sscalciobari @panetolikos_fc @apollon.larissafc.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές και συμπαίκτες που είχα τόσα χρόνια γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει ποτέ. Τα λάθη μου και οι αποτυχίες μου ήτανε οι δάσκαλοι μου για να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Δείτε την αποτυχία σαν μια ευκαιρία και ποτέ μην τα παρατάτε!!!

Κοιτώντας τον τοίχο του σπιτιού μου και βλέποντας τα βραβεία που έχω πάρει βλέπω ότι τα περισσότερα είναι για την προσφορά και το ήθος μου και αυτό με κάνει να νιώθω περήφανος γιατί ο στόχος μου σαν παίχτης ήτανε να γίνω καλύτερος άνθρωπος μέσα από το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι το πέτυχα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γυναίκα μου και στην κόρη μου γιατί χωρίς αυτούς τους δυο τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινότανε πραγματικότητα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο σε Ελλάδα , Αυστραλία και Ιταλία που με βοήθησε και με στήριξε στο να πραγματοποιηθεί το σωματείο @savemoras δίνοντας έτσι ζωή στο όραμα που είχε ο Αδελφός μου. Κλείνω με αυτήν την φωτογραφία γιατί εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε ο στόχος που είχα βάλει μετά τον χαμό του αδελφού μου … αφιερωμένο για σένα μέσα στο σπίτι μας με την ομάδα της καρδιάς μας !!!

Υ.Γ Όταν κάτι τελειώνει κάτι ποιο συναρπαστικό ξεκινάει

#calcio #mylife #football #love #passion"

Πηγή: sport24.gr