Τρίτη, 27 Ιούλιος 2021 10:30

ΕΠΣΜ: Σε δύο ομίλους με πλέι -οφ και πλέι – άουτ η Α’ τοπική!

Γράφτηκε από τον

Μετά από 20 χρόνια η Α’ τοπική θα διεξαχθεί ξανά σε δύο ομίλους, όπως τη σεζόν 2001-02, με τη διαφορά ότι τότε ήταν 24 ομάδες, ενώ στην φετινή εκκίνηση θα βρεθούν 18 ομάδες, με τον τίτλο και την παραμονή να κρίνονται στα πλέι οφ και στα πλέι – άουτ, αντίστοιχα.

Την περίοδο 2022-23 η Α’ τοπική θα γίνει με 16 ομάδες, η Α1 µε 14 ομάδες, ενώ το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή σε δυο ή τρεις ομίλους. Η πρώτη αγωνιστική στην Α’ τοπική θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Οκτωβρίου.

Στον 1ο όμιλο, είναι οι: Πάμισος, Απόλλωνας Καλαμάτας, Πανθουριακός, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ε. Αβίας, Α.Ε. Μάνης, Εθνικός Μελιγαλά, Ομόνοια, Σπερχογεία.
Στον δεύτερο όμιλο είναι οι: Εράνη, Κυπαρισσία, Κορώνη, Τέλλος Αγρας, Μεθώνη, Παπαφλέσσας Χώρας, Καλό Νερό, Τσικλητήρας Πύλου, Απόλλωνας Πεταλιδίου.
Στα πλέι -οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα συμμετάσχουν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας από κάθε όμιλο.
Οι τέσσερις ομάδες θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα με μηδενική βαθμολογία και η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα πλέι -οφ θα πάρει τον τίτλο στη Μεσσηνία και θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων.
Οσον αφορά την παραμονή στην Α’ τοπική, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 9η θέση από κάθε όμιλο, υποβιβάζονται απευθείας.
Από εκεί και πέρα, ο 7ος και ο 8ος από κάθε όμιλο, δημιουργούν νέο όμιλο των 4 ομάδων, με τις ομάδες να ξεκινούν επίσης με μηδενική βαθμολογία. Στην Α1 τοπική θα υποβιβαστούν οι δύο ή οι τρεις τελευταίοι του ομίλου (θα εξαρτηθεί από την παραμονή του ΑΟΔ στη Γ’ εθνική και το αν θα προβιβαστεί ή όχι ο πρωταθλητής της Α’ τοπικής)

Οι περιπτώσεις για
άνοδο - υποβιβασμό

Εάν παραμείνει ο Α.Ο. Διαβολιτσίου στη Γ’ εθνική και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας κερδίσει την άνοδο στη Γ’ εθνική, τότε υποβιβάζονται στην Α1 τοπική 4 ομάδες και προβιβάζονται από την Α1 τοπική 3 ομάδες.
Εάν παραμείνει ο Α.Ο. Διαβολιτσίου στη Γ’ εθνική και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας δεν κερδίσει την άνοδο στη Γ’ εθνική ή συμβεί το αντίθετο, υποβιβαστεί ο ΑΟΔ και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας κερδίσει την άνοδο στη Γ’ εθνική, τότε υποβιβάζονται στην Α1 τοπική 4 ομάδες και προβιβάζονται από την Α1 τοπική 2 ομάδες.
Εάν υποβιβαστεί ο Α.Ο. Διαβολιτσίου από τη Γ’ εθνική και ο πρωταθλητής Μεσσηνίας δεν κερδίσει την άνοδο στη Γ’ εθνική, τότε υποβιβάζονται στην Α1 τοπική 5 ομάδες και προβιβάζονται από την Α1 τοπική 2 ομάδες.
Στην προκήρυξη της ΕΠΣΜ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης, τα σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή στην προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο. δεν επιβαρύνονται με παράβολο συμμετοχής. Σωματείο που δεν δήλωσε την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 συμμετοχή,
θα πληρώσει, ωστόσο, παράβολο 130 ευρώ. Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής εκπνέει την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 3 το μεσημέρι. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου.