Σάββατο, 07 Αύγουστος 2021 13:24

ΠΣΑΤ - ΜΠΑΝΤΗΣ: “Ηλικιακός ρατσισμός το όριο των 25 ετών”

Γράφτηκε από τον
ΠΣΑΤ - ΜΠΑΝΤΗΣ: “Ηλικιακός ρατσισμός το όριο των 25 ετών”

Μόνο τρεις μεταγραφές άνω των 25 ετών μπορούν να κάνουν οι ομάδες της Super League 2 που δεν πήραν άδεια από την ΕΠΟ, μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Γιώργος Μπαντης με δήλωση του χαρακτηρίζει ηλικιακό ρατσισμό αυτό το όριο, τονίζοντας ότι πολλοί παίκτες θα οδηγηθούν στο... ταμείο της ανεργίας.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΠΣΑΤ έχει ως εξής: “Είχαμε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ να αρθεί, μόνο για φέτος κατ’ εξαίρεση, το συγκεκριμένο κριτήριο και να μπορούν οι μη αδειοδοτημένες ομάδες να αποκτήσουν παίκτες άνω των 25 ετών. Προσπαθούμε να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, που σήμερα διαπιστώνουμε όλοι πόσο μεγάλο είναι. Οι παίκτες είναι περισσότεροι από 250-300, και δυστυχώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας.
Είναι τελείως παράλογος ο κανονισμός, για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, να μην μπορούν να κινούνται μεταγραφικά για ποδοσφαιριστές πάνω των 25 χρονών. Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ηλικιακό ρατσισμό. Σύντομα θα δούμε αθλητές να σταματούν πρόωρα και απότομα την καριέρα τους, γιατί 3/4 των ομάδων δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια και ο κλοιός έχει στενέψει.
Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας, δεν κάνει το χόμπι του”.