Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 16:39

Αισιοδοξία στο ξεκίνημα της ΑΕΚ Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αισιοδοξία στο ξεκίνημα  της ΑΕΚ Καλαμάτας

Στο δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας θα αρχίσει σήμερα στις 7 το απόγευμα την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά η ΑΕΚ Καλαμάτας.

Η κιτρινόμαυρη ομάδα που θα συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 τοπικής, πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη την πρώτη συνάντηση, που είχε χαρακτήρα γνωριμίας των μελών της διοίκησης και του προπονητή Παντελή Μάλαμα με τους ποδοσφαιριστές, παλιούς και νεοαποκτηθέντες. Στη συνέχεια έγινε και ο καθιερωμένος αγιασμός, ώστε η ομάδα να έχει μια καλή χρονιά χωρίς προβλήματα.

Για τη νέα χρονιά μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο ταμίας και υπεύθυνος επικοινωνίας Κώστας Τριαντόπουλος και ο προπονητής Παντελής Μάλαμας, ο οποίος αν και ήταν από την περσινή σεζόν στην ομάδα δεν πρόλαβε να προπονήσει τους παίκτες, αφού λόγω του κορονοϊού διακόπηκε το πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Τριαντόπουλος δήλωσε: “Μετά από πραγματικά μία πολύ δύσκολη χρονιά με προσωπικό αγώνα του καθένα μας κοινωνικά και αθλητικά καταφέραμε να μαζευτούμε σήμερα ενόψει της νέας χρονιάς να κάνουμε τον αγιασμό μας και να θέσουμε τους στόχους μας με βάση αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε όλη τη χρονιά που δεν υπήρχε ποδόσφαιρο. Εργαστήκαμε πάνω σε αυτό σαν διοίκηση κάποια περσινά παιδιά έφυγαν ήταν ίσως και μία ευκαιρία για ανανέωση της ομάδας ο βασικός κορμός που νομίζω ότι πραγματικά θέλαμε να μείνει έμεινε και πραγματικά τα παιδιά που ήθελαν το τονίζω να μείνουν έμειναν και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα σε συνδυασμό με προσθήκες νεαρών παικτών που είναι αξιοπρόσεκτο και πιστεύω τώρα να δημιουργηθεί ένα σύνολο, με την άμεση αμέριστη βοήθεια φυσικά του προπονητή, ένα σύνολο ανταγωνιστικό. Κρατάμε χαμηλά την μπάλα δεν λέω μεγάλα λόγια, πάμε βήμα-βήμα και πιστεύω τα καλύτερα έρχονται. Πιστεύω πολύ σε μας στην ΑΕΚ Καλαμάτας φέτος.

Από πέρυσι το Νοέμβριο βάλαμε δύο-τρεις στόχους τους οποίους καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε. Αρχικά να φτιάξουμε τα γραφεία μας, να έχουμε μία βάση να μπορούμε να υποδεχόμαστε έναν άνθρωπο, να μπορούμε να μιλάμε με παίκτες, να μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα της διοίκησης. Δεύτερο βήμα να κάνουμε ακαδημίες που ήταν ένα όνειρο ετών. Ηταν ένας μεγάλος στόχος που επιτεύχθηκε και να είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτό. Ενας τρίτος στόχος που αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι ότι καταφέρνουμε σιγά-σιγά, σίγουρα θέλει κι άλλο μπορούμε κι άλλη βελτίωση, να κρατήσουμε έναν κορμό. Εχουμε παιδιά τα οποία βρίσκονται 3-4 χρόνια στην ομάδα έτσι ώστε του χρόνου με τα παιδιά τα νέα που έχουν μέλλον μπροστά τους να φτιάξουμε ένα καλό πυρήνα μιας ομάδας. Οσο για τους στόχους μπαίνουν, υπάρχουν για να μπαίνουν, θα μπουν και άλλοι και θα ενημερωθείτε άμεσα για αυτό”.

Ο Παντελής Μάλαμας μας είπε: “Καλή ποδοσφαιρική σεζόν να έχουμε όλα τα σωματεία και η οικογένεια της ΑΕΚ. Εύχομαι τα καλύτερα στην Ενωση, σε όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Πάνω από όλα υγεία φέτος είναι το α και το ω η υγεία των παικτών μας. Αυτό προέχει γιατί έχουν μείνει πάρα πολύ καιρό σε αδράνεια και πιστεύω να έχουμε μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά όλες οι ομάδες. Αυτό που μπορώ να πω μόνο ήταν ότι η περσινή χρονιά έκανε καλό στους προπονητές. Μας έκανε περισσότερο σοφότερους με πολλά σεμινάρια που έγιναν με τις συμμετοχές των προπονητών. Κάθε μέρα ενημερωνόμαστε, λόγω της πανδημία δεν είχαμε πολλά στο κεφάλι μας. Είχαμε τα σεμινάρια μάθαμε πολύ περισσότερα πράγματα για αυτά που προηγούνται στο ποδόσφαιρο από σεβαστούς δασκάλους όλων των σεμιναρίων. Εννοείται ότι μειώθηκε η ποδοσφαιρική αδράνεια των παικτών γιατί κάποιοι έτρεχαν και έκαναν προπόνηση στα γήπεδα όσοι μπορούσαν στους δρόμους με περπάτημα, αλλά δεν είχαν την μπάλα στα πόδια τους γιατί η μπάλα είναι αυτή που αγαπάει. Ευελπιστούμε όλοι οι προπονητές να μπορέσουμε μέσα σε 40-50 μέρες προετοιμασίας να φέρουμε τους παίκτες σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να μην έχουν κανένα τραυματισμό, κανένας παίκτης στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και γενικά σε όλη την Ελλάδα. Να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως πιστεύουμε ότι θα είναι. Εχουν γίνει κινήσεις κυρίως αντικατάσταση των παικτών που αποχώρησαν από την ομάδα με δική τους οικειοθελή κίνηση. Εχουν γίνει προσθήκες ακόμα για να μπορέσει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ να έχει ένα ικανοποιητικό σύνολο παικτών. Τώρα αν είναι και αν μπορέσει να έρθει κάποιος ακόμα παίκτης είμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας θα τον κοιτάξουμε. Αλλωστε για αυτό και λέγεται περίοδος προετοιμασίας, η ομάδα προετοιμάζεται, βλέπουμε αν μας λείπει κάτι και κοιτάμε να το καλύψουμε αν υπάρξει δυνατότητα ώστε να γίνει μεταγραφή”.

Από πλευράς διοίκησης το παρών έδωσαν ο πρόεδρος Γιώργος Ασημακόπουλος, ο αντιπρόεδρος Κώστας Μαυροειδής, ο ταμίας και υπεύθυνος επικοινωνίας Κώστας Τριαντόπυλος και ο γραμματέας Κώστας Πέτροβας. Επίσης παραβρέθηκαν και μέλη του τοπικού συνδέσμου φίλων της ΑΕΚ το Original Club Καλαμάτας, οι Γιώργος Μαρκάκης, Κώστας Καρτάλιας, Γιάννης Μιχαλόπουλος.

 

Αγιασμός και έμψυχο δυναμικό

 

Το αγιασμό τέλεσαν οι ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη, πατήρ Σωτήριος Παπαδόπουλος και πατήρ Παναγιώτης Κοσμόπουλος.

Ο προπονητής Παντελής Μάλαμας θα έχει στη διάθεση του, στη διάρκεια της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν τους

Σωτήρης Καρτερολιώτης

Αντώνη Γκιώνη, Παναγιώτη Κορομηλά, Παναγιώτη Γερμάνη, Γιάννη Μαυροειδάκο, Γιάννη Κατσαρό, Βαγγέλη Βασίλοβιτς, Νίκο Βασίλοβιτς, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Γιάννη Ρούσεφ, Στέλιο Χρεββατόπουλο, Νεκτάριο Σταθόπουλο, Αχιλλέας Μάρκου (παλιοί), Σωτήρη Καρτερολιώτη, Κώστα Ομέρι, Νικουλάε Ραντούκου (νέοι).

Δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών για διάφορους λόγους οι Αντώνης Χριστόπουλος, Χρήστος Μπαστακός, Γιώργος Τσικρικάς, Νίκος Μάλαμας, Νικήτας Πλαγιανός, Στάθης Κουτουμάνος, Κώστας Παπαλάμπρος, Βαγγέλης Κουκέας (παλιοί), Νίκος Μάλαμας (νέος), όπως επίσης και κάποιοι παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα, αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί για τυπικούς λόγους.

Οι πρώτες ημέρες της προετοιμασίας περιλαμβάνουν καθημερινές προπονήσεις στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο της δυτικής Παραλίας.

Π.Π.