Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021 12:40

Δεν ανεβαίνει σίγουρα ούτε ο πρωταθλητής στη Super League 2!

Γράφτηκε από τον

Μόνο μια ομάδα θα ανέβει δεδομένα από τη Super League 2 στη Super League 1 τη νέα σεζόν, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε το... χατήρι στην μεγάλη κατηγορία και με ψήφους 11-5 αποφάσισε χθες, να υποβιβαστεί απευθείας από τη SL1 μόνο μια ομάδα (η τελευταία της κατάταξης), ενώ η προτελευταία ομάδα, θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι η Καλαμάτα εφόσον πάρει το πρωτάθλημα, δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει στην κορυφαία λίγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού η SL2 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 18 ομάδων.
Το πως θα προκύψει ο πρωταθλητής και ο δεύτερος, είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη σημερινή γενική συνέλευση της Super League 2.
Το πιθανότερο είναι οι πρωταθλητές να δώσουν αγώνα μπαράζ για να προκύψει η ομάδα που θα ανέβει απευθείας και ο ηττημένος να παίζει μπαράζ με τον προτελευταίο από την παραπάνω κατηγορία.
Ετσι θα συμβεί το αδιανόητο, οι πρωταθλητές να μην ανεβαίνουν απευθείας, αλλά στην Ελλάδα όλα γίνονται.
Θυμίζουμε, ότι οι θέσεις παραμονής και ανόδου είχαν προκαλέσει διαμάχη ανάμεσα στις δύο επαγγελματικές λίγκες.
Η SL1 ζητούσε να ισχύσει ότι και τις δύο προηγούμενες σεζόν, να υποβιβαστεί δηλαδή απευθείας μια ομάδα και η δεύτερη να δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της SL2, η οποία από την πλευρά της αξίωνε το 2+1, την απευθείας άνοδο των πρωταθλητών των ομίλων και μία ακόμα να έχει δυνατότητα ανόδου μέσω μπαράζ.
Τελικά , μετά από εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ εγκρίθηκε η προκήρυξη της SL1, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των ομάδων της χαμηλότερης κατηγορίας. Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή και η ημερομηνία της κλήρωσης του πρωταθλήματος, αλλά και η προκήρυξη. Θα πρέπει πάντως να θεωρείται δεδομένη η αναβολή της πρεμιέρας, που έχει οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος.