Κυριακή, 12 Σεπτέμβριος 2021 21:51

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ο Κόντε ενεργοποίησε την πρώτη «βόμβα» της σεζόν! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ο Κόντε ενεργοποίησε την πρώτη «βόμβα» της σεζόν! (βίντεο)

Ο ΠΑΟΚ ήταν σε κακή βραδιά, δημιούργησε ελάχιστες φάσεις και ο Πέδρο Κόντε στο 86' εκμεταλλεύτηκε τη γκάφα του Ζίβκοβιτς και χάρισε στον ΠΑΣ Γιάννινα το τρίποντο μέσα στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα λάθη από τον ΠΑΣ και ένα τραγικό λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς αποδείχθηκε καθοριστικό ως προς την εξέλιξη και τη διαμόρφωση του τελικού σκορ στο ματς της Τούμπας.

Οι Γιαννιώτες υποχρέωσαν τον «Δικέφαλο» στην πρώτη εντός έδρας ήττα σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος από το 2003 (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2) και το χειρότερο έβγαλαν στην επιφάνεια τα πολλά ζητήματα που έχει η ομάδα του Λουτσέσκου.

Μία… άλλη, «ξένη» στο 100%, ενδεκάδα από Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις κομβικές αλλαγές στην ενδεκάδα με την οποία παρέταξε τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα του νέου πρωταθλήματος.

Καταρχήν δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας. Και οι 11 ήταν ξένοι, ενώ οι απουσίες και η επιβάρυνση από τις εθνικές ομάδες έφεραν τους Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο και Σίντζι Καγκάβα στο αρχικό σχήμα.

Ο Σέρβος «πορτιέρο» ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα από την στιγμή που ο Λουτσέσκου επέστρεψε στην Τούμπα, αφήνοντας μετά τα πρώτα τέσσερα επίσημα παιχνίδια τον Πασχαλάκη στον πάγκο, ενώ και για τον Βραζιλιάνο μέσο ήταν η πρώτη παρουσία (αντί του Κούρτιτς) στους βασικούς του «Δικεφάλου», μετά τον σοβαρό μυϊκό τραυματισμό στα μέσα του καλοκαιριού.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είπε να δώσει μια ευκαιρία στον Σίντζι Καγκάβα και παράλληλα να τον επιβραβεύσει για την εικόνα του στις προπονήσεις, με τα τρία τελευταία αποκτήματα (Ακπομ, Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα) να μένουν στον πάγκο και οι Εσίτι, Λύρατζης εκτός «20αδας».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στην Τούμπα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με σημαντική απουσία για τον Ηρακλή Μεταξά αυτή του Φαμπρίτσιο Μπρένερ (υποβλήθηκε σε μια μικροεπέμβαση στο χέρι). Ο ομογενής τεχνικός επέμενε στο 4-4-2, ένα σχήμα που δοκίμασε σε όλα τα φιλικά παιχνίδια, με τους Κόντε και Περέα να έχουν την εντολή να βάλουν δύσκολα στους αμυντικούς του «Δικεφάλου».

Αναμενόμενη κατοχή, έλειψε η ένταση από τον ΠΑΟΚ
Η εικόνα των πρώτων είκοσι λεπτών ήταν η αναμενόμενη, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους περισσότερη ώρα, ωστόσο αυτή η υπεροχή δεν μπορούσε να μεταφραστεί σε κάτι περισσότερο, με τους «ασπρόμαυρους» να δείχνουν μια αδυναμία να δημιουργήσουν κάτι καλό, ειδικά από τον άξονα.

Ο Σβαμπ είδε τον Σάλιακα να σταματάει την μπάλα πάνω στη γραμμή (23’) στην καλύτερη στιγμή από στατική φάση των γηπεδούχων, δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, αλλά το γκολ του Σνάιντερ σωστά δεν μέτρησε καθώς η μπάλα είχε βγει ολόκληρη στο γύρισμα του Περέα.

Αν κάτι έλειπε από τον ΠΑΟΚ ήταν η ένταση στο παιχνίδι του. Καλή η κατοχή της μπάλας, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ δεν είχε «νιώσει», με εξαίρεση μια-δύο στιγμές, ιδιαίτερη πίεση. Μια από αυτές ήταν το σουτ του Σφιντέρσκι (41’), που εξουδετέρωσε ο Λοντίγκιν.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν την κυριαρχία, ωστόσο οι λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε στα πρώτα 45 λεπτά σταμάτησαν στο «τείχος» των φιλοξενούμενων, που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα ατομικά λάθη των παικτών του Λουτσέσκου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ευκαιρία του Σνάιντερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το γκολ δεν ερχόταν παρά την πίεση του ΠΑΟΚ
Η Τούμπα ζεστάθηκε μετά το νέο σουτ του Σφιντέρσκι, που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών φτάνοντας τις πέντε τελικές προσπάθειες, με τον Καγκάβα να αγγίζει το 1-0 στο 60ο λεπτό, αλλά η… στραβοκλωτσιά του Ιάπωνα στην τελευταία ενέργεια στο ματς έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο χορτάρι Κούρτιτς και Μιτρίτσα, με τον ΠΑΟΚ να αυξάνει την πίεση στην προσπάθεια του να φτάσει στο γκολ. Ο χρόνος είχε αρχίσει να εξαντλείται και να προκαλεί τεράστιο άγχος στους «ασπρόμαυρους». Ο Μουργκ απείλησε με στημένη μπάλα (74’), το μονότερμα συνεχιζόταν δίχως αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους που έπαιξαν και με δύο επιθετικούς μετά την είσοδο του Άκπομ.

Ο Κόντε δεν συγχώρεσε το λάθος του Ζίβκοβιτς

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά το τραγικό λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο 86ο λεπτό, όταν ο Σέρβος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά στο γύρισμα του Κρέσπο με το κεφάλι. Ο πολύπειρος Κόντε το… μυρίστηκε μπήκε στη φάση και με σουτ την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα «ασπρόμαυρα» δίχτυα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75’ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ (75’ Άκπομ), Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (89’ Λώλης), Περέα (79’ Μορέιρα), Κόντε (90’ Μιλιντσεάνου).

Πηγή: gazzetta.gr