Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 15:40

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Υποχρεωτικά απινιδωτή σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις”

Γράφτηκε από τον
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Υποχρεωτικά απινιδωτή σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις”

 

Την ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτή σε όλους του αθλητικούς χώρους και εκπαίδευση για τη σωστή χρησιμοποίηση του σε περίπτωση που χρειαστεί να δοθούν πρώτες βοήθειες σε συνάνθρωπο μας τονίζει μέσα από επιστολή του ο Σταύρος Λάμιας.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, εκπαιδευτής και παρατηρητής στην επιστολή του στην “Ελευθερία” αναφέρει: “Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και υπευθυνότητα σε όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό που αγαπάμε. Τώρα στο θέμα της υγείας αυτό που έχω να τονίσω είναι ότι στα μέτρα προστασίας που τηρεί κάθε αθλητικό σωματείο πρέπει να προστεθεί και η τοποθέτηση απινιδωτή, καθώς και η εκπαίδευση για την χρήση του από όσο το δυνατόν περισσότερους.
Πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι φορείς που δίνουν άδεια για τέλεση αγώνων και χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων να έχουν τοποθετήσει, υποχρεωτικά σε όλους τους αθλητικούς χώρους, απινιδωτή. Οι παράγοντες των σωματείων, οι προπονητές, αλλά και αθλητές που κάνουν χρήση αυτών να έχουν εκπαίδευση για πρώτες βοήθειες και χρήση απινιδωτή.
Επιβάλλεται να υπάρχει υπευθυνότητα από όλους και πριν αρχίσει τουλάχιστον το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Μεσσηνίας να γίνει τοποθέτηση και εκπαίδευση για χρήση απινιδωτή”.