Σάββατο, 18 Σεπτέμβριος 2021 23:23

Προσγείωσε… απότομα τον Παναθηναϊκό ο απίθανος ΠΑΣ! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Με την «βολίδα» του Γκαρντάβσκι από το 5’, ο ΠΑΣ κέρδισε για τέταρτη φορά μέσα στο 2021 τον -ανούσιο σήμερα- Παναθηναϊκό και, μετά τον ΠΑΟΚ, πήρε νέα μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα όπου είναι πρώτος!

Συνέχεια στις εντυπωσιακές του νίκες στην φετινή Super League -μετά το 1-0 στην πρεμιέρα επί του ΠΑΟΚ- έδωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, στους Ζωσιμάδες, για την 2η αγωνιστική.
Το γκολ που έκρινε τον νικητή ήρθε από ωραία ενέργεια-ασίστ του Περέα και τρομερό σουτ του Γκαρντάβσκι στο 5’, ενώ υπήρξε και καταλογισμός πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων που ορθώς άλλαξε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, στο 59ο λεπτό με VAR...

Ο ΠΑΣ υποστήριξε το πλάνο του, κλείνοντας καλά τους χώρους και παίζοντας γρήγορα στην κόντρα, απέναντι σε ένα «τριφύλλι» το οποίο βελτιώθηκε μεν αμυντικά, είχε την κατοχή, ήθελε αλλά… δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει για 90 λεπτά να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.
Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη επικράτηση του «Άγιαξ της Ηπείρου» επί του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μέσα στο τρέχον έτος, καθώς και η πρώτη ήττα των φιλοξενούμενων μετά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα!

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο ΠΑΣ Γιάννινα «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό, όπως και στην πρεμιέρα, το κλασικό 4-4-2 με τον Λοντίγκιν στα γκολπόστ. Δεξί μπακ ήταν ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ οι Εραμούσπε και Κάργας βρίσκονταν στο κέντρο της άμυνας. Το δίδυμο στα χαφ αποτελούσαν οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, με τους Γκαρντάβσκι και Σνάιντερ να παίζουν στα άκρα. Το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν οι Περέα και Κόντε.
O Παναθηναϊκός από την άλλη παρατάχθηκε με την ίδια 11άδα με την πρώτη αγωνιστική. Ήτοι, με σύστημα 4-2-3-1 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν Πέρεθ και Μαουρίσιο έπαιξαν στον άξονα, με τους Αϊτόρ-Βιτάλ να αγωνίζονται στα άκρα και τον Λούντκβιστ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρλίτος.
Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από την πρεμιέρα και επεδίωξε να πιάσει στον… ύπνο τον αντίπαλό του.
Κέρδισε διαδοχικά κόρνερ, στο 2’ και στο 3’ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ωστόσο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό.

Όταν, από ωραία ενέργεια-ασίστ του Περέα και… ακόμα ωραιότερη εκτέλεση του Γκαρντάβσκι, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη, για το 1-0!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να παίρνει τον έλεγχο μετά το γκολ, αντέδρασε μεν ψύχραιμα, αλλά δεν μπόρεσε να «διασπάσει» την καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα, έχοντας κακές μεταβιβάσεις και όχι γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι του…

Μια προσπάθεια του Καρλίτος στο 7’ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι την επόμενη αξιόλογη φάση της, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και την άστοχη κεφαλιά του Σάρλια.

Δείγμα της καλής δουλειάς του «Άγιαξ της Ηπείρου», ο οποίος κράτησε μάλλον άνετα το υπέρ του προβάδισμα, έχοντας παράλληλα τον Σάλιακα να… αποδιοργανώνει τον Βιτάλ και τον Περέα να ταλαιπωρεί τον Σάρλια σε όλο αυτό το διάστημα.

Η καλύτερη προσπάθεια από πλευράς «πράσινων» καταγράφηκε στο… 42ο λεπτό, όταν από συνδυαστικό ποδόσφαιρο ανάμεσα σε Μαουρίσιο, Βιτάλ και Χουάνκαρ, ο τελευταίος σέντραρε από αριστερά αλλά ο Αϊτόρ απέτυχε να κάνει το 1-1!

Μεγαλύτερο πλήγμα για τον ΠΑΣ, δε, ήταν μάλλον η αποχώρηση του «εξαφανισμένου» μεν, αλλά πάντοτε πολύτιμου Κόντε, που τραυματίστηκε.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κλείνουν τους διαδρόμους, αλλά να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά, χωρίς ωστόσο να κάνει φάση για γκολ, με εξαίρεση μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ στο 54ο λεπτό.

Βλέποντας το αυτό, ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη αντί του Λούντκβιστ, παίζοντας με δίδυμο στην επίθεση τον νεοεισελθόντα και τον Καρλίτος, με τον δεύτερο να παίζει λίγο πίσω από τον συμπαίκτη του, στο 56’.

Τρία λεπτά μετά, ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, αλλά με την χρήση VAR το πήρε πίσω, θεωρώντας το χέρι του Αϊτόρ στήριξης, στην προσπάθεια του Πίρσμαν.

Ο όποιος ρυθμός κόπηκε, ακολούθησαν νέες αλλαγές με τον Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί… ό,τι είχε στην διάθεσή του σε μεσοεπιθετικό επίπεδο και την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να κρατάει το 1-0, εκμεταλλευόμενη και τον εκνευρισμό που έβγαζε ο αντίπαλος όσο περνούσε η ώρα…

Η είσοδος των Χατζηγιοβάνη-Μακέντα και η ανάγκη για βαθμό/βαθμούς έδωσαν ακόμα περισσότερο επιθετικό τόνο στο «τριφύλλι», οι δύο τους πρωταγωνίστησαν σε δύο φάσεις, στα τελευταία λεπτά, αλλά το… πολυπόθητο για αυτούς τέρμα -έστω- της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ.

MVP: Μπορεί ο Γκαρντάβσκι να σημείωσε το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή, ωστόσο ήταν ο Περέα εκείνος που ταλαιπώρησε περισσότερο την πρώην ομάδα του! Έβγαλε την ασίστ στην φάση του 1-0, κέρδισε την κίτρινη κάρτα του Σάρλια και γενικώς ήταν… πανταχού παρών σήμερα, με τρομερή ενέργεια και πολλά κίνητρα.

Η «σφυρίχτρα»: Ο διαιτητής Παπαδόπουλος γλίτωσε την γκέλα με την χρήση VAR, στην φάση του Αϊτόρ με τον Πίρσμαν στο 59’, ενώ εξίσου σωστά δεν καταλόγισε πέναλτι το οποίο ζήτησε ο Παναθηναϊκός για χέρι του Πίρσμαν. Έβγαλε αρκετές κάρτες, αλλά δικαιολογημένα σε γενικές γραμμές.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος (70’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42’ Μορέιρα, 86’ Μιλιντσεάνου).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (70’ Βιγιαφάνιες), Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (56’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα).
Πηγή: sport-fm.gr