Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2021 11:09

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Πρώτη φιλική ήττα στη Νέα Σμύρνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το αήττητο σερί της Καλαμάτας στα φιλικά προετοιμασίας σταμάτησε το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη.

Η "Μαύρη Θύελλα" ηττήθηκε με 1-0 από τον Πανιώνιο, ο οποίος θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, λόγω οικονομικής αδυναμίας να παίξει στη Super League 2.

Ο Ιστορικός ήταν καλύτερος από τη μεσσηνιακή ομάδα και πήρε τη νίκη γοήτρου χάρη σε γκολ του Μούντριχα στο 19ο λεπτό. Η Καλαμάτα προβλημάτισε με την εμφάνιση της, κάνοντας λάθη στην άμυνα, ενώ επιθετικά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της Καλαμάτας βελτιώθηκε, αλλά δεν είχε τις καθαρές ευκαιρίες.
Ο Νίκος Αναστόπουλος που επέστρεψε σε... γνώριμα λημέρια και χειροκροτήθηκε από 400 περίπου φιλάθλους, είδε τα κακώς κείμενα και καλείται να τα διορθώσει ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Οκτώβριο, όπως και η Γ' εθνική στην οποία θα συμμετέχει ο Πανιώνιος.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ευτύχησε να προηγηθεί στο 19', , όταν βγήκε στην αντεπίθεση και ο Μούντριχας με ωραίο μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 35' ο Ξυγκόρος στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ.
Στο 41' ο Κόκκορης τελευταία στιγμή κόπηκε από τους αμυντικούς και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0. Ο Πανιώνιος διαχειρίστηκε το προβάδισμα και με ψυχολογία κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα στο πρώτο μέρος.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στο ματς τους Μπακαγιόκο και Τάτο αντί των Λουπάνο και Παπατόλιου.
Η Καλαμάτα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την εστία. Ο Τάτος δοκίμασε με σουτ στο 54' και στο 60' να βρει στόχο, αλλά δεν τα κατάφερε και ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες στο 59' με τον Σταματή να μην μπορεί να σκοράρει σε τετ α τετ και και στο φινάλε με τον Αργυρίου που αστόχησε από καλή θέση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κραβαρίτης (46′ Σταματόπουλος), Λάμψιας, Ξυγκόρος (64′ Νταλακούρας), Κοντοές (58′ Μίχος), Καραβίδας, Μπρέγκου (46' Διονέλλης), Γροντής (76′ Αργυρίου), Σπάρταλης (46′ Ζάχι), Δρίτσας (90′ Καλομοίρης), Λιούμης (58′ Σταμάτης), Μούντριχας (76′ Τσέργας).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης (41' Καπούταγλης), Μαβινγκά (64' Bάλισον), Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο (46' Λουπάνο), Κωνσταντινόπουλος, Αναστασόπουλος (49' Ματέους), Παπατόλιος (46' Τάτος), Τσαγκαλίδης (61' Σκεντεράι), Νάνι (58' Ασαμόα), Κόκκορης (58' Μοζέρ), Λουκίνας

Αναστόπουλος:"Δεν μετράνε οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια"

Η Καλαμάτα ηττήθηκε στο 5ο κατά σειρά φιλικό της προετοιμασίας, αλλά ο Νίκος Αναστόπουλος δεν δείχνει να ανησυχεί από το 1-0 με τον Πανιώνιο.
"Σε αυτή την περίοδο οι νίκες δεν είναι το ζητούμενο. Ζητούμενο είναι να δούμε κάποια άλλα πράγματα για να μπορέσουμε να τα βελτιώσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Κάναμε κάποια αμυντικά λάθη, με αποτέλεσμα να δώσουμε κάποιες ευκαιρίες στον Πανιώνιο, που είναι καλή και νεανική ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε πολύ η εικόνα, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα. Μας έλειψε το γκολ, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια άλλα πράγματα βλέπουμε για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα", σημείωσε ο τεχνικός της Καλαμάτας για το προχθεσινό ματς στη Νέα Σμύρνη.
Ο Ν. Αναστόπουλος εκτιμά ότι υπάρχει ο χρόνος για να βελτιωθεί η ομάδα, τονίζοντας ότι δεν μετράνε οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια. Για την επιστροφή του στη Ν. Σμύρνη δήλωσε ότι: "Είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο, γιατί ουσιαστικά από εδώ ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα και αγαπώ τον Πανιώνιο".

Αρνητικές εντυπώσεις η κόκκινη εμφάνιση!

Με κόκκινη εμφάνιση παρατάχθηκε η Καλαμάτα στο φιλικό με τον Πανιώνιο, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους φίλους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα χρώματα της ομάδας ήταν το άσπρο και το μαύρο και είναι ακατανόητη η επιλογή της εν λόγω εμφάνισης. Μάλιστα το "Athens club Kalamata" εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας εξηγήσεις από τη διοίκηση, αλλά και να αποσυρθεί άμεσα η κόκκινη εμφάνιση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Χτες διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι η ομάδα παρατάχθηκε στο χτεσινό φιλικό με τον Πανιώνιο με κατακόκκινη εμφάνιση που δεν παραπέμπει πουθενά στην ιστορία και τα χρώματα της Μαύρης Θύελλας. Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές οι ομάδες συνηθίζουν οι τρίτες τους εμφανίσεις να διαφοροποιούνται από τα χρώματα της ομάδας αλλά πάντα υπάρχει ένα σκεπτικό σ' αυτή την επιλογή Απαιτούμε από τη διοίκηση να ενημερώσει για ποιο λόγο επιλέχθηκε για τη νέα χρονιά η κόκκινη εμφάνιση και να αποσυρθεί άμεσα".