Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2021 11:04

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Στοίχημα” τα ταξίδια στη Super League 2

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Στοίχημα” τα ταξίδια στη Super League 2

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει η Καλαμάτα τις επίσημες υποχρεώσεις της για τη νέα σεζόν.

Η αρχή θα γίνει αυτή την Κυριακή στο Κύπελλο Ελλάδας (κόντρα στην Ιεράπετρα), ενώ στις 10 Οκτωβρίου η μεσσηνιακή ομάδα θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι για τη Super League 2. Ο αντίπαλός της θα γίνει γνωστός την προσεχή Τρίτη, όταν και θα διεξαχθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος.
Η “Μαύρη Θύελλα” γνωρίζει ωστόσο τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει φέτος, καθώς έγινε την Τρίτη ο καταρτισμός των ομίλων. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ Β’ θα είναι στο νότιο όμιλο, ενώ στον βόρειο, μαζί με τον ΠΑΟΚ Β’ θα είναι- έπειτα από κλήρωση - ο Ολυμπιακός Β’. Οι ομάδες Β’ δεν έχουν δικαίωμα ανόδου, αλλά ούτε και υποβιβάζονται. Θα έχουν όμως ρυθμιστικό ρόλο για τον τίτλο και την... παραμονή. Η Καλαμάτα είναι μαζί με τον Αστέρα Βλαχιώτη, οι μόνες ομάδες από την Πελοπόννησο, η Κρήτη έχει τέσσερις ομάδες, η Αττική πέντε, τα Δωδεκάνησα δύο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία από μία. Να σημειωθεί ότι στον όμιλο της Καλαμάτας έχει τοποθετηθεί και ο Καραϊσκάκης Αρτας. Αν όμως η Ρόδος λάβει μέρος στη SL2, που είναι και το πιθανότερο, τότε η ομάδα της Ηπείρου θα πάει στον Βόρειο όμιλο και η Ρόδος θα έρθει στο νότιο, στον οποίο βρίσκεται και ο συντοπίτης Διαγόρας.
Η “Μαύρη Θύελλα” θα πάει φέτος τέσσερις φορές στην Κρήτη, δύο στη Ρόδο, ενώ θα επισκεφθεί πέντε φορές την Αττική και από μία Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Λακωνία.
Το πιο κοντινό ταξίδι θα είναι αυτό στη Σκάλα ή στη Σπάρτη, για το ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη. Στην περσινή σεζόν η πρωταθλήτρια του νοτίου ομίλου της Football League δυσκολευόταν να κερδίσει εκτός έδρας. Ο τίτλος ήρθε χάρη στο εντός έδρας αήττητο και το μηδέν στην άμυνα. Τα ταξίδια είναι “στοίχημα” που καλείται να κερδίσει η Καλαμάτα, αν θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Η γεωγραφική σύνθεση του νότιου ομίλου

ΑΤΤΙΚΗ: AEK B’, Παναθηναϊκός Β’, Αιγάλεω, Κηφισιά, Καλλιθέα
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Καλαμάτα, Αστέρας Βλαχιώτη
ΚΡΗΤΗ: Εργοτέλης, Επισκοπή, Ιεράπετρα, Χανιά
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Διαγόρας, Ρόδος (αν λάβει μέρος στη SL2)
ΗΠΕΙΡΟΣ: Καραϊσκάκης Αρτας (αν δεν λάβει η Ρόδος στη SL2)
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Λεβαδειακός,
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Ολυμπιακός Βόλου

Στις 3 μ.μ. η σέντρα την Κυριακή

Μία ώρα νωρίτερα από τα υπόλοιπα παιχνίδια θα ξεκινήσει την Κυριακή το ματς της Ιεράπετρας με την Καλαμάτα. Η σέντρα θα δοθεί στις 3 το μεσημέρι στην Κρήτη, για συγκοινωνιακούς λόγους. Ακόμα το παιχνίδι του Εθνικού με την Προοδευτική θα γίνει το Σάββατο. Ολα τα ματς στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι νοκ – άουτ.

Οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών

Η Καλαμάτα ανακοίνωσε τους αριθμούς στις φανέλες των παικτών για τη σεζόν 2021-22. Αναλυτικά οι 28 παίκτες και τα νούμερα (σε παρένθεση) στις φανέλες τους έχουν ως εξής: Ταΐρης (88), Καπούταγλης (52), Κουτς (13), Καραχάλιος (95), Τσελεπίδης (62), Μαβινγκά (19), Μπακαγιόκο (75), Τσαγκαλίδης (12), Μοζέρ (2), Λουπάνο (4), Ασαμόα (11), Μπούνας (44), Παυλίδης (6), Παπατόλιος (31), Καρούτης (20), Αντεμάι (70), Τάτος (10), Νάνι (17), Ματέους (48), Σκεντεράι (26), Μαρκόφσκι (15), Φελίπε (9), Κόκκορης (7), Λουκίνας (25), Βάλισον (98), Σίτντεϊ (57), Κωνσταντινόπουλος (24), Αναστασόπουλος (23).