Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2021 18:10

Νέα δεδομένα στη Super League 2: Πήρε πιστοποιητικό ο Ηρόδοτος, «κόπηκε» ξανά η Ρόδος

Γράφτηκε από τον

 

Ανατροπή δεδομένων στη Super League 2, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Ηρόδοτος, μιας και η ΕΕΑ δέχθηκε το αίτημα επανεξέτασης του φακέλου του κρητικού συλλόγου, λόγω της μετάθεσης έναρξης του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.

Ετσι, ο Ηρόδοτος θα μετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της SL2, ενώ αντίθετα η Επιτροπή «άναψε κόκκινο» εκ νέου στη Ρόδο, απορρίπτοντας την αίτηση ανάκλησης-θεραπείας που η τελευταία είχε καταθέσει.
Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε το φάκελο της ΚΑΕ Ηρακλής και δεν χορήγησε στον «Γηραιό» πιστοποιητικό συμμετοχής στη Basket League, ενώ αντίθετα κανονικά αδειοδοτήθηκε η ΑΕΚ.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η τέταρτη της μεγάλης κατηγορίας που «κόβεται» από την ΕΕΑ, μετά τον Αρη, τον Απόλλωνα Πατρών και τον Κολοσσό Ρόδου.
Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι ΚΑΕ που δεν εξασφάλισαν πιστοποιητικό συμμετοχής θα εκκινήσουν το πρωτάθλημα με αφαίρεση τριών έως πέντε βαθμών, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου θα ξεκινήσει με -1, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής του φακέλου. Τέλος, η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικά συμμετοχής στη Volley League στα ΤΑΑ ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, Φίλιππος Βέροιας, Μίλων και Παναθηναϊκός. Ετσι, το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, καθώς ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση και των οκτώ ομάδων (είχαν προηγηθεί από την περασμένη εβδομάδα ΠΑΟΚ και Κηφισιά).