Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2021 17:40

Λουτσέσκου: "Στόχος μας η πρώτη θέση, στην αποστολή ο Βιεϊρίνια"

Γράφτηκε από τον

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί ευκαιρία το γεγονός ότι η πρωτιά στέλνει τον ΠΑΟΚ στους 16 του Conference League και έθεσε ως στόχο όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την κορυφή του ομίλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστειλε το μήνυμα ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ την Πέμπτη (30/9, 22:00 COSMOTE TV) με την Σλόβαν Μπρατισλάβας τονίζοντας ότι η νίκη είναι απαραίτητη προκειμένου η ομάδα του να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως ο στόχος του ΠΑΟΚ δεν είναι απλά η πρόκριση αλλά η πρωτιά που εξασφαλίζει την παρουσία της ομάδας του στους 16 της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον στόχο στον όμιλο:

"Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε παίρνοντας την πρώτη θέση. Είναι ευκαιρία να βρεθούμε στους 16 της διοργάνωσης. Το έχουμε συζητήσει από την αρχή των υποχρεώσεων μας και το έχουμε στο μυαλό μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τους στόχους μας".

Για τη βαθμολογική σημασία του αυριανού αγώνα:

"Είναι πολύ σημαντικό γιατί ιδιαίτερα για την πρόκριση όχι για την πρώτη θέση και πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να βγούμε στο γήπεδο για την νίκη. Οι έξι βαθμοί διαφορά είναι σημαντικοί, αν υπάρχουν πολλά παιχνίδια και στην Ευρώπη τίποτα δεν τελειώνει αν δεν κριθεί μαθηματικά, ωστόσο μια νίκη θα μας δώσει ψυχολογική ώθηση για την πρόκριση".

Για τον αποκλεισμό από την Σλόβαν πριν από δυο χρόνια:

"Όχι δεν νιώθω ότι οι παίκτες ψάχνουν εκδίκηση και δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν έτσι το παιχνίδι. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να σκεφτόμαστε ότι με αυτό μπορούμε να κάνουμε σπουδαίο βήμα πρόκρισης. Εκείνα τα παιχνίδια μπορούν να μας δείξουν ότι η κατάσταση αύριο δεν θα είναι εύκολη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πάμε χαλαροί".

Για την κατάσταση του Βιεϊρίνια:

"Ο Βιεϊρίνια θα είναι στην αποστολή αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παίξει σε όλο το παιχνίδι. Θα πρέπει να το σκεφτούμε καλά γιατί είναι σημαντικό και το αυριανό παιχνίδι αλλά και αυτό της Κυριακής και θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά ώστε να είναι στην καλύτερη. Οι υπόλοιποι τραυματίες θα επιστρέψουν μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και την διακοπή. Ίσως ο Μουργκ να προλάβει το παιχνίδι της Κυριακής. Βαρέλα, Κρέσπο και Καντουρί ελπίζουμε να ξεκινήσουν προπονήσεις στη διάρκεια της διακοπής. Ο Ίνγκασον κάνει κάποια κομμάτια με τους υπόλοιπους αλλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Για τον Ολιβέιρα θα πρέπει να περιμένουνε και άλλο".

Για το πνεύμα ομαδικότητας που βγάζει η ομάδα του:

"Είμαι ευχαριστημένος αλλά θεωρώ ότι αυτή είναι η φυσιολογική κατάσταση. Εγώ σαν προπονητής οφείλω να κάνω τους παίκτες να θεωρούν ότι είναι σημαντικοί είτε μένουν στον πάγκο είτε μπαίνουν αλλαγή. Η σεζόν είναι μεγάλη. Θέλουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη και ο καθένας θα πρέπει να αισθάνεται σημαντικός ακόμη και στις προπονήσεις και να είναι έτοιμος όταν θα του δοθεί η ευκαιρία να παίξει. Θα έχουμε πολλά παιχνίδια και θα τους χρειαστούμε όλους. Μιλάμε για μια ομάδα που πρέπει να έχει την νοοτροπία νικητή για να πετύχει τον στόχο της.

Είναι σημαντικό οι παίκτες που θα μπουν από τον πάγκο να βοηθήσουν . Αυτός είναι ο τρόπος. Οι παίκτες πρέπει να νιώθουν σημαντικοί όποιος ρόλος και να τους δοθεί στο γήπεδο. Μια ομάδα γίνεται δυνατή όταν μπορεί να πάρει το μέγιστο από όσους περισσότερους παίκτες μπορεί. Είναι διαφορετικό να έχεις μια ομάδα 12-13 παικτών και άλλο Όταν καταφέρεις να φέρει κοντά στους βασικούς και άλλους επτά οκτώ παίκτες. Τότε μπορείς να καταφέρεις πολλά περισσότερα.

Είναι λογικό δυο τρεις να παίξουν λιγότερο είναι στην ατομική κρίση που θα αντιδράσει. Αν θα παλέψει για να μπει στο σύνολο ή αν θα είναι δυσαρεστημένος. Τότε υπάρχει και η μεταγραφική περίοδος".

Για το ρόλο του Ντόουγκλας Αουκγούστο:

"Είναι δεδομένο ότι δεν είναι δεκάρι. Είναι ι όμως δυνατός παίζει με πάθος και δίνει τρεξίματα επιθετικότητα και υποστήριξη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Επίσης δυνατότητα σε άλλους παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ να παίρνουν ανάσες στον αγώνα και να δείχνουν τις δικές τους αρετές".

Για τον Σίντκλεϊ και το Ροντρίγκο:

"Ο Σίντκλεϊ είναι σε καλή περίοδο . Είναι ευτύχημα που ήρθε έτοιμος με συμμετοχή σε φιλικά και κάποια λεπτά σε επίσημα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχει πάθος και θέληση και αυτό χρησιμοποιήσαμε για κοινό όφελος. Με τον ενθουσιασμό του του δώσαμε παιχνίδια. Πρέπει να τον διαχειριστούμε. Επιστρέφει και ο Βιεϊρίνια και μπορούμε να το κάνουμε.

Στεναχωριέμαι για τον Ροντρίγκο καθώς αναγκάστηκα να μην τον έχω στη λίστα της Ευρώπης. Στην Ελλάδα έχουμε τους περιορισμούς για τους ξένους. Σίντκλεϊ και Τέιλορ τα πηγαίνουν. Ο Αουγκούστο μας δίνει λύσεις. Ο Άκπομ δεν μπορεί να μείνει εκτός γιατί έχουμε δυο μόνο φορ. Ο Εσίτι έχει χαρακτηριστικά που δεν μπορούμε να βρούμε σε άλλον. Ο Ροντρίγκο είναι σωστός επαγγελματίας. Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει αύριο για κανέναν. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει και πρέπει να είναι έτοιμος όταν θα σου δοθεί η ευκαιρία. Ελπίζω να το καταλαβαίνει και νομίζω ότι το κάνει αν κρίνω από την εικόνα του στις προπονήσεις".

Για την ανάγκη ενότητας:

"Είμαι εδώ για να διαπιστώνω πράγματα. Και αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι δεν υπήρχε καλή κατάσταση γύρω από την ομάδα. Το πρώτο κομμάτι που ψάχνεις στον αθλητισμό σε μια ομάδα είναι ενότητα. Έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες αλλά ο καθένας θα πρέπει να δίνει το κάτι παραπάνω για την ομάδα. Μιλάμε για ανθρώπους κοντά στην ομάδα που μας θέλουν νικητές και αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να κάνουν τους παίκτες να αισθάνονται σημαντικοί. Στο τελευταίο παιχνίδι ένιωσα την ενέργεια. Ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη πίστη για την προσπάθεια της ομάδας. Όλοι αισθάνονται χαρούμενοι όταν κερδίζει η ομάδα και χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων".

Πηγή: sport24.gr