Τετάρτη, 20 Οκτώβριος 2021 12:37

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Στο Μελιγαλά οι εντός έδρας αγώνες στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Στο Μελιγαλά οι εντός έδρας αγώνες στη Γ’ εθνική

Στο γήπεδο του Μελιγαλά θα δίνει τους εντός έδρας αγώνες του στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, μιας και το “Καπετάν Βασίλης” δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνα εθνικών κατηγοριών και συνάμα έχει γίνει επανασπορά μιας και καταστράφηκε το καλοκαίρι ο χλοοτάπητας.

«Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου γνωστοποίησε στην επιτροπή διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, ότι τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος θα τους δώσει στο Δημοτικό γήπεδο Μελιγαλά, το οποίο έχει δηλωθεί δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο Διαβολιτσίου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΟΔ.
Στις τάξεις του Διαβολιτσίου πάντως υπάρχει δυσαρέσκεια και απογοήτευση για το γηπεδικό πρόβλημα που τους ταλανίζει εδώ και πολύ καιρό.
Ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Κωνσταντάρας απορεί για την αντιμετώπιση που έχει η δεύτερη τη τάξει ομάδα της Μεσσηνίας από Δήμο, φορείς και άλλα σωματεία του νομού.

Κωνσταντάρας: “Γυρίζουμε σαν περιφερόμενοι τσιγγάνοι”

Μάλιστα σαν σκέψη του κ. Κωνσταντάρα και των συνεργατών του ήταν να παίξουν ως γηπεδούχοι στη Μεγαλόπολη, όμως προς ώρας αυτό δεν θα συμβεί.
“Το Διαβολίτσι είναι μια ξενιτεμένη ομάδα, γυρίζουμε από γήπεδο σε γήπεδο σαν περιφερόμενοι τσιγγάνοι. Δεν υπάρχει διαθέσιμο γήπεδο ούτε για προπόνηση και ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, με τέτοια αδιαφορία που εισπράττουμε.
Εμείς ήρθαμε στο ποδόσφαιρο για να κάνουμε φίλους, όχι εχθρούς, αλλά με αυτά που βλέπουμε συμπεραίνουμε πως ίσως δεν αξίζει να ασχολείσαι”, λέει με πίκρα ο Γ. Κωνσταντάρας και περιγράφει την κατάσταση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν “Από τον Αύγουστο δεν έχουμε γήπεδο για προπονήσεις, μιας και ο χλοοτάπητας έχει καταστραφεί, ενώ το γήπεδο δεν πληροί και τις προϋποθέσεις για αγώνα Γ’ εθνικής. Υπάρχει χρηματοδότηση εδώ και δυόμιση χρόνια ύψους 230 χιλιάδων ευρώ για κατασκευή αποδυτηρίων, περίφραξης, δημοσιογραφικών θεωρείων, τουαλετών και καθισμάτων, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να προσκαλέσουμε για φιλικό μέχρι τώρα κανένα σωματείο και παίζαμε πάντα εκτός έδρας.
Ξεκινήσαμε προπονήσεις στο γήπεδο Μικρομάνης, όμως η ομάδα του Πανθουριακού μας κλείδωσε τα αποδυτήρια, με συνέπεια να μην μπορούμε να πάμε ξανά.
Ο Πανθουριακός σημειωτέον έχει δεσμεύσει και το γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν να βρούμε καταφύγιο στο πλαστικό γήπεδο των Σφαγείων, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών”.
Ο κ. Κωνσταντάρας επισημαίνει πως ζήτησαν και τη συνδρομή της ΕΠΣ Μεσσηνίας, ενώ έκαναν κρούση και στον πρόεδρο του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλο, ο οποίος αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να βρει λύση.
“Θα εκπροσωπήσουμε τη Μεσσηνία και τον Δήμο Οιχαλίας στην Πάτρα, τη Ζάκυνθο και στη Δυτική Ελλάδα και δεν έχουμε γήπεδο για να προπονηθούμε και να δώσουμε αγώνες. Μέσω του ΑΟΔ έγινε γνωστό το χωριό μας και πέρα από τα σύνορα της Μεσσηνίας, όμως η αδιαφορία που εισπράττουμε είναι παροιμιώδης. Ο Δήμος Οιχαλίας ποτέ δεν στάθηκε αρωγός στις αθλητικές δραστηριότητες της περιοχής μας”, συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΑΟΔ, επισημαίνοντας πως λόγω έλλειψης γηπέδου δεν έχει ξεκινήσει προπονήσεις η ακαδημία του συλλόγου, ενώ η δεύτερη ομάδα του χωριού, ο Ολυμπιακός Διαβολιτσίου προπονείται στο γήπεδο του Δωρίου.
Ο κ. Κωνσταντάρας θα έχει συνάντηση εντός των ημερών με τη δήμαρχο Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου μήπως δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα.